Mike van Lingen - aanvaller

Mike van Lingen – aanvaller

Vorden 21 februari 2016 – Vorden 1 heeft vanmiddag een zure nederlaag geleden in een wedstrijd waarin de 1e helft beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en in de 2e helft Vorden een licht overwicht had. Een penalty in de 77e minuut, gegeven na een val- en struikelpartij van een Rhedenspeler die de bal ongunstig in de loop mee had genomen, werd uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd. Vorden 1 had de 2e helft pech toen spits Mike van Lingen bij een 0-0 stand een voorzet van rechts keurig inkopte maar net de binnenkant van de kruising raakte. Na de 1-0 kreeg Roy Böhmer nog een dot, oftewel een 100% kans, toen hij vanaf 5 meter vrij mocht inkoppen zonder dat hij gehinderd werd. De goed naar de grond gekopte bal ging echter voorlangs en zodoende behaalde Rheden een zwaar bevochten zege en droop Vorden 1 zeer teleurgesteld af.

Normaal gesproken zorgt een uitwedstrijd bij Rheden voor een mooie een aantrekkelijke voetbalmiddag, aangezien het hoofdveld van deze toenmalige betaaldvoetbalvereniging (1956-1973) en kampioen in de hoofdklasse amateurs (1977 en 1985 en 1987) voorzien is van een fraaie hoofdtribune, mooie stenen staantribunes en omzoomd is met veel bomen en heggen.  Nu lag door het slechte weer het hoofdveld ‘eruit’ en moest er door de regeling van de KNVB, waarbij clubs met kunstgras op het 2e of 3e veld na 15 januari gedwongen zijn om hierop de wedstrijd van het 1e elftal te laten spelen, op een bijveld tegen Rheden afgewerkt worden. Met kale populieren langs de IJssel in de rug en grote gele ‘DDR-flats’ in het zicht, stonden amper 100 toeschouwers, waarvan het merendeel uit Vorden, naar een wedstrijd te kijken die gespeeld werd op een kunstgrasveld waar de vele zwarte korrels het troosteloze decor compleet maakte.

Vorden 1 begon zonder de geschorste Sam Abbink en Gijs van der Veen, waarbij de laatste ook nog geblesseerd is na een enkelfractuur opgelopen tijdens de wintersportvakantie. Michiel Barink nam de plek in als linksback en kan terug kijken op een prima wedstrijd. Voorin speelde Mike van Lingen in de spits, omringd door Daan Horstman en Frank Hiddink, en ook hij speelde naar zijn mogelijkheden en behaalde een ruime voldoende. Het elftal van Michel Feukkink kan sowieso terug kijken op een redelijk tot goede wedstrijd, alleen kwam ook deze middag het euvel van dit seizoen wederom nadrukkelijk naar voren : scoren, of beter gezegd juist niet scoren!

De eerste helft ging gelijk op waarbij er twee momenten waren waarbij beide ploegen op een voorsprong hadden komen. Vorden 1 kwam in de 25e minuut vanuit de combinatie op het middenveld in scoringskans toen Roy Böhmer het laatste pasje richting de spitspositie gaf, waar Mike van Lingen in buitenspelpositie stond. De grensrechter vlagte dan ook, alleen de bal werd niet aangeraakt door Mike en deze liet de bal keurig lopen op de instormende Bas Kortstee. Deze faalde niet alleen voor de keeper en schoot hem beheerst binnen, alleen had de scheidsrechter net daarvoor al voor buitenspel gefloten voor spits Mike van Lingen. Een paar minuten later kwam Rheden aan de rechterkant goed opzetten en werd de inschuivende laatste man Bas Kortstee gepasseerd. De rechtsbuiten gaf de bal lag voor en de spits gaf hem daarop weer door aan de linksbuiten. Deze legde de bal nog een keer goed en schoot daarna vanaf een meter of 15 keihard in, maar keeper Robin Verstege tikte de bal keurig corner.

In de tweede helft waren de eerste 5 minuten voor Rheden en kwamen zij twee keer gevaarlijk in de 16-meter, maar de ene keer werd er hoog over geschoten en de andere keer kon Stefan Eggink het schot blokken. Daarna was het gebeurd met de aanvallende mogelijkheden van Rheden en nam Vorden 1 het ritme over. Vooral de uitermate fitte, handige, snelle en slimme Roy Böhmer en Koen Oosterhuis waren heer en meester en wonnen niet alleen bijna alle duels, maar bleven ook nog eens in balbezit en konden vaak direct na het veroveren van de bal ook nog eens de actie voorwaarts in zetten. Op één man op het middenveld van Rheden hadden zij echter vaak geen antwoord en dat was de uitblinker aan Rheden-zijde, Allart Hermsen. De aanvoerder van Rheden, die als speler van Terborg nog mee heeft gedaan in de legendarische kampioenswedstrijd tussen Vorden en Terborg in 2007 (5-4), was de sterkhouder bij Rheden en zeer dwingend aanwezig waarbij hij zowel in de lucht, in de duels, in balbezit en in de passing indruk maakte. Toch was zelfs deze uitblinker aan Rhedenzijde niet in staat om de slag op het middenveld te winnen en kon Vorden dus steeds meer de stempel drukken op deze wedstrijd. In de 65e minuut leek het zichzelf te belonen toen vanaf de rechterkant een prima voorzet van Bart Stokman door Mike van Lingen vanaf zo’n 12 meter prima werd binnen gekopt. De kopbal in de verre hoek verdween in de hoek, maar de binnenkant van de kruising zorgde ervoor dat de bal weer het veld in kwam. Vorden bleef daarna ook de ploeg met een licht overwicht en zorgde in ieder geval ervoor dat er achterin helemaal niets werd weg gegeven.

Daarom was het ook extra zuur en opvallend dat een ingooi van Stefan Eggink tot nog voorbij de dug-out van Vorden binnen 5 seconden aan de andere kant van het veld op de stip lag…..  Het kopduel na de ingooit van Stefan werd verloren, de o zo belangrijke ‘tweede bal’ werd verloren omdat zowel Roy, Rick als Koen te veel ‘voor de bal’ stonden en in de uitbraak stond Rheden met twee diepe passen in het 16-metergebied van Vorden, waarna de lopende speler met bal licht werd getoucheerd en daardoor onderuit ging, penalty! Na het benutten van dit buitenkansje rook Rheden de kans om hier vanmiddag hele belangrijke drie punten te behalen en probeerden op alle mogelijke manieren de wedstrijd uit het vuur te slepen. Twee keer kreeg Vorden toch nog een kans om op 1-1 te komen, toen direct na de 1-0 Roy Böhmer een lange vrije trap van Bas Kortstee helemaal vrij in kon koppen. Hij hoefde niet eens van de grond te komen en kon geheel vrijstaand de bal binnen koppen. De keuze om de kopbal naar de grond te koppen was een juiste, alleen mikte hij de bal voorlangs. Twee minuten voor tijd kreeg Mike van Lingen nog een schotkans na een goede aanval over de rechterkant, maar zijn poging werd gesmoord en leverde dus niet het gewenste resultaat op.

Vorden 1 leed dus een zure nederlaag, dat echter door de overige resultaten in de stand geen verandering bracht. Vorden 1 blijft op de 8e plaats staan en heeft nog steeds vier punten voorsprong op de ’11e plaats’, de plek waarmee samen met de nummer 12 aan het einde van het seizoen nog nacompetitie gespeeld dient te worden.

 

rheden vorden

rheden vorden 2