Vorden, 14 mei 2018 – Uit de laatste vijf wedstrijden heeft Vorden 1 zeven punten behaald, waaronder dus vier gelijke spelen. Ook gisteren, toen koploper Leones op bezoek kwam, wist de geel-zwarte thuisploeg tegen de titelkandidaat een punt te behalen door met 1-1 gelijk te spelen. Een enorm knappe prestatie vooral omdat het gelijke spel echt uit het vuur gesleept moest worden na de domper van het tegendoelpunt in de 55e minuut. Met een enorme drive en door keihard te werken werd het verdiende punt uiteindelijk toch binnen gehaald toen in de 78e minuut via een penalty van Sam Abbink de 1-1 werd gemaakt. Nog steeds is Vorden niet veilig en zal het in de komende twee wedstrijden nog heel spannend worden in de strijd om de plaatsen 12,13 en 14.

Drie dagen nadat Vorden 1 op Hemelvaartsdag al een fysieke strijd had moeten leveren tegen Germania uit Groesbeek, moesten de geel-zwarten  gisterenmiddag wederom tot het gaatje gaan om een punt veilig te stellen tegen de koploper Leones. Dit gebeurde zonder Tom klein Kranenbarg die met een enkelkwetsuur uit de wedstrijd tegen Germania was gekomen en de wegens vakantie afwezige Daan Horstman. Wel kon trainer Michel Feukkink weer beschikken over Bas Abbink, die zijn schorsing van drie wedstrijden erop had zitten.

De thuisclub moest na 20 minuten een flinke tegenvaller incasseren toen vrije verdediger en absolute uitblinker in de laatste drie wedstrijden Bas Kortstee met een hamstringblessure het veld moest verlaten. Sven Mulder kwam hem vervangen waarna Bas Abbink terugviel naar de linksback positie en Sam Abbink de plek als laatste man in nam. Deze wissel zorgde er echter niet voor dat het spelbeeld veranderde, want Vorden dwong de koploper Leones toch tot het uiterste en kon met enkele mogelijkheden en kansen zelfs de in het wit spelende ploeg uit de Betuwe pijn doen. De grootste kans kreeg Ate Barendsen direct na de wissel van Sven voor Bas toen een stuiterbal precies goed viel, waarna Ate vanaf 20 meter heerlijk direct op doel kon schieten, maar zijn inzet ging maar net naast. Ook was Vorden nog een keer dichtbij de openingstreffer toen een indraaiende vrije trap van Koen Oosterhuis heel scherp voorlangs schoot en onderweg door een speler van Leones werd aangeraakt. Met een katachtige reactie hield de uitstekende doelman van Leones zijn doel schoon.

In de tweede helft kwam Leones uit het niets op voorsprong, toen een lichte overtreding van Stefan Eggink door de scheidsrechter beoordeeld als ‘er binnen’ en dus de bal op de stip kwam te liggen …. Leones benutte dit buitenkansje en kwam zodoende op voorsprong. De koploper maakte toen de fout om direct al te gaan vertragen, achteruit te gaan lopen en de wedstrijd op het slot te willen gooien. De keeper die steeds met een doeltrap langzaam aan deed, de linksback die wel een minuut deed over een ingooi en irritante reservespelers die een bal niet terug wilden gooien en spelers van Vorden in de weg liepen bij inworpen of acties langs de zijlijn. Het zou de koploper nog lelijk opbreken, want 35 minuten op deze manier gaan voetballen is natuurlijk veel te lang en dit soort gedrag heeft alleen zin als je de laatste 5 á 10 minuten dient te overleven. In de 78e minuut werd het dan ook verdiend 1-1 toen Koen Oosterhuis vanaf de achterlijn de bal nipt voor kon krijgen en geheel onnodig en onbenullig werd geattaqueerd. Sam Abbink ging achter de bal staan en hij bleef uiterst koel ondanks dat hij wel vijf minuten moest wachten wegens een blessurebehandeling van een Leones-speler.

De stand was weer gelijk en direct daarna liet Leones weer zien waarom het tot de titelkandidaten behoort want met prima aanvalsspel, dreigende acties aan de buitenkant en dwingend spel vanaf het middenveld, zorgde het ervoor dat zij wel vijf minuten lang op de helft van Vorden kwam te spelen. Het bewees zichzelf hiermee een slechte dienst want zij hadden na de 0-1 gewoon ook dit spel moeten blijven spelen in plaats van in één keer het initiatief volledig aan Vorden te laten. In deze periode kreeg het via de uitstekende aanvoerder en linksbuiten nog een prima mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar zijn inzet kwam op de lat terecht. Ook redde Robin Verstege nog een keer heel erg fraai, toen hij met gevaar voor eigen leven in volle snelheid zich voor de voeten wierp van de instormende rechtsbuiten en met een katachtige redding de inzet pareerde.

Bart Stokman was in de 84e minuut verbolgen over het feit dat de grensrechter van Leones niet vlagde voor een inworp en liet dit verbaal even merken, maar moest dit wel bekopen met z’n tweede gele kaart en zodoende moest Vorden de laatste 10 minuten verder met 10 man.  Vorden bleef echter maar knokken, druk vooruit houden en een enorme strijdlust en inzet aan de man brengen, waardoor Leones in deze fase maar niet ‘los kwam’ en kon profiteren van de ‘man meer situatie’.

Het bleef zodoende 1-1 en kregen beide ploegen de handen op elkaar van het niet al te talrijke publiek voor hun enorme drive, inzet en fysieke vermogen. Op het zeer moeilijk bespeelbare veld is er door beide ploegen werkelijk 90 minuten constant druk gezet, vooruit verdedigd en enorm veel duels uitgevochten om in balbezit te komen. De uiteindelijke 1-1 uitslag was dan ook terecht, maar beide ploegen stonden uitgeput en wel toch hun teleurstelling te verbijten aangezien de volle winst in beide gevallen zeer welkom was geweest.

Vorden staat nu op de 10e plaats met nog twee wedstrijden te gaan. Varsseveld speelde gelijk en staat ook op 29 punten. Onder Vorden staat nog het winnende AZC met 27, Concordia met 26, Germania met 25 en rode lantaarndrager SML met 23 punten.