VV_Vorden_logo

Vorden 6 december 2015 – Vorden 1 heeft vanmiddag een punt behaald tegen de nr. 2 Concordia Wehl. Een in grote lijnen gelijkwaardige wedstrijd, was Vorden echter de ploeg die het meeste kans had op een overwinning. Vooral in het laatste kwartier van de wedstrijd werd er met veel ‘sturm und drang’ gespeeld en kwamen er diverse mogelijkheden uit corners, vrije trappen en verre ingooien voor Vorden 1. De beste mogelijkheid om tot een overwinning te komen kreeg 5 minuten voor tijd Rik Schröer, maar terwijl hij vanaf 10 meter vrij uit kon halen gleed hij op het laatste moment met zijn standbeen weg en werd de kans om zeep geholpen. De stand bleef daardoor 0-0 en voor de zesde keer werd een gelijk spel behaald in de 2e klasse.

Vooraf was iedereen in het geel-zwarte kamp erg nieuwsgierig hoe Vorden 1 de laatste twee wedstrijden van de 1e helft van het seizoen zou door komen, want vandaag kwam de nummer twee naar Vorden en volgende week staat de wedstrijd tegen koploper Quick Nijmegen op het programma. Vanmiddag moest er dus aangetreden worden tegen Concordia Wehl en deze club, die vorig seizoen 1 jaartje in de 1e klas heeft gespeeld, heeft in de voorgaande weken veel indruk gemaakt met enkele prima overwinningen waaronder zelfs een 4-0 thuis zege op WAVV. De eerste 10 minuten waren direct voor Vorden en met een goede uithaal uit de draai van Frank Hiddink en een achterwaartse kopbal van Rik Schröer kwam het 1e elftal twee keer goed voor de dag. Vorden durfde vooruit te verdedigen, had met linksback Sam Abbink een sterkhouder in de gelederen die steeds de duels won en daarna ook in balbezit bleef om steeds een goede voortzetting te geven. Ook voorstopper Stefan Eggink en rechtsback Bart Stokman hadden beide hun directe tegenstander goed in de greep en dat zorgde ervoor dat Vorden 1 de licht bovenliggende partij was. Na 2o minuten kreeg echter Concordia Wehl echter de beste kans van de wedstrijd. Een hoge bal viel recht uit de lucht en terwijl Stefan Eggink dacht dat Bas Kortstee de bal zou aannemen, dacht Bas dat Stefan Eggink de bal wel weg zou koppen. Zodoende ontstond een onduidelijke situatie waarbij uiteindelijk de bal stil kwam te liggen en Bas Kortstee uit balans op de grond bleef liggen. Zodoende kreeg spits Meijer een uitgelezen kans om de stand op 0-1 te brengen, maar gelukkig voor Vorden verdween de inzet in het zijnet. Na 25 minuten liet Concordia Wehl zien waarom het op de 2e plaats staat en gevreesd wordt door menig tegenstander. Met slechts drie stations kwam de bal via het middenveld en de rechtsbuiten uiteindelijk bij wederom spits Meijer terecht. Deze nam de bal aan en kon daarna met rechts de hoek uitzoeken. De vliegensvlug uit het doel gekomen keeper Verstege zette weliswaar goed druk op de bal, maar dan nog had een spits van het formaat Meijer deze bal gewoon moeten maken. Ook dit keer verdween deze inzet gelukkig voor Vorden echter niet in het doel maar scheerde voor langs. Zowel Vorden als Concordia Wehl hadden in de 1e helft heus wel de intentie, maar o.a. door de straffe wind en het zware veld waren de omstandigheden niet ideaal. Tenslotte moet daarbij ook vermeld worden dat de scheidsrechter Hoogstraten niet bijdroeg aan de aantrekkelijkheid van de wedstrijd. Natuurlijk zijn in de eerste plaats de 22 spelers verantwoordelijk voor het vertoonde spel, maar deze leidsman uit Groesbeek,  die trouwens niet voor of tegen een ploeg floot en op zich ook geen discutabele beslissingen nam, was telkenmale in staat om de 22 voetballers en de begeleiding van beide kanten met een groot vraagteken achter te laten. Door te vaak en onnodig te fluiten, telkens het spel stil te leggen om spelers overbodig uitleg te geven en het spel ook nog eens van een te grote afstand te volgen, kwam al met al zijn optreden de aantrekkelijkheid van het voetbalspel niet ten goede.

In de tweede helft bleef Vorden de licht overheersende partij, maar het bleef vooral een spel dat op het middenveld afspeelde. Toch kreeg ook nu weer Concordia Wehl de beste kans, want een diepe bal over linksback Sam Abbink heen eindigde bij de gevaarlijke rechtsbuiten uit Wehl. Deze kwam alleen voor doelman Verstege en moest toen schuin voor het doel de vordense doelman zien te verschalken. Terwijl iedereen al had verwacht dat hij eerder uit zou komen, timde Verstege keurig op tijd en hield de inzet van Concordia Wehl zodanig tegen dat slechts een inworp het resultaat was van Concordia.

In de laatste 20 á 25 minuten durfde Vorden nog enkele meters naar voren te spelen, zette zij daardoor nog meer druk op de bal bij de opbouw van Concordia en kwam zodoende steeds meer en dwingender op de helft van de tegenstander te spelen. Vooral aan de rechterkant kwam Vorden er een aantal keren goed door en zorgden zowel Bart Stokman als Daan Horstman voor een aantal goede voorzetten. De zestienmeter bezetting was echter niet voldoende om hiermee echte kansen af te dwingen. De druk bleef echter wel aanwezig en ook via cornerballen, ingooien van Stefan Eggink en opportunistisch aanvalsspel werd Vorden in deze laatste fase van de wedstrijd de meest gevaarlijkste ploeg. Concordia Wehl stond echter achterin erg goed en liet zien dat het ook verdedigend tot de betere ploegen in deze klasse behoort, waarbij vooral ook de keeper een uistekende indruk achter liet. Vorden moest heel diep gaan om toch maar weer telkens een kans proberen af te dwingen en ook na de wissel ‘de Jong versus Hiddink’ kwamen er nog twee goede mogelijkheden. Één keer kon Gijs van der Veen met een sliding een inzet op het doel krijgen, maar tikte de doelman net corner en even later was Koen Oosterhuis dichtbij de openingstreffer toen hij na een moeilijke stuiterbal toch nog met rechts uit kon halen en de keeper van Concordia Wehl tot een redding dwong.

In de allerlaatste twee minuten kwam er nog één goede mogelijkheid voor Vorden, toen na een scrimmage de bal voor de voeten van Koen Oosterhuis viel. Deze hield het overzicht en tikte de bal door naar Rik Schröer en iedereen langs de kant en vooral onder de overkapping verwachtte de beslissingstreffer, maar net op het moment dat de trekker werd overgehaald, gleed Rik met zijn standbeen weg en kwam het niet tot een doelpoging.

Vorden behaalde met 0-0 een keurig gelijkspel, tegen een club die niet voor niets in de top van 2I speelt en waarbij Vorden ook nog eens in staat was om in de 2e helft de duimschroeven aan te draaien bij Concordia. Met 18 punten uit 12 en vooral met een uitstekend doelsaldo, waarmee Vorden samen met Quick en WAVV de minst gepasseerde verdediging heeft, kan het 1e elftal terug kijken op een geslaagde eerste helft van de competitie. Volgende week sluit Vorden 1 het kalenderjaar 2015 af met een uitwedstrijd tegen koploper Quick Nijmegen en de supporters kunnen voor 7,50 euro mee met de bus. Kinderen € 2,50.