Vorden, 8 april 2018 – Nadat het vorige week koploper Orion al een punt had afgesnoept, behaalde Vorden deze zondag zelfs de volle winst tegen de virtuele koploper (minste verliespunten) Voorwaarts Twello. Door een knap doelpunt van matchwinner Gijs van der Veen in de 35e minuut verdedigde, knokte en trok Vorden de overwinning over de streep. Door deze overwinning is Vorden 1 een plaats gestegen op de ranglijst en staat het nu op de 9e plaats.

Vorden 1 begon deze middag met de geblesseerde spelers Ate Barendsen, Koen Oosterhuis en Siebren Bijenhof op de bank en miste Sam Abbink wegens een schorsing en had zodoende Luuk Smit en Niels Rondeel van de JO19-1 meegenomen om tot 14 spelers te komen. De basisopstelling was als volgt: Robin Verstege – Bart Stokman, Bas Kortstee, Stefan Eggink, Bas Abbink – Roy Böhmer, Sven Mulder, Gijs van der Veen – Tom klein Kranenberg, Frank Hiddink, Daan Horstman. Direct vanaf het begin was Voorwaarts uit Twello de meer dwingende ploeg en nam de virtuele koploper uit 2I het initiatief. Vorden werd direct naar achteren gedwongen al kon het bij vlagen nog wel eens een tegenstootje uitdelen, vooral via de goed spelende Daan Horstman. Toch was het Voorwaarts dat de betere kansen kreeg en vooral in de 9e minuut een grote mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen, maar met een prima redding van Robin Verstege liet de vordense doelman zien dat hij ook dit seizoen weer een zeer betrouwbare sluitpost is van de geel-zwarten. In de 20e minuut moest Sven Mulder met een hamstringblessure het veld verlaten en besloot trainer Michel Feukkink om de 18 jarige Luuk Smit in te brengen. Luuk speelde samen met Roy Böhmer met de punt(en) naar achteren en Gijs van der Veen werd de meer aanvallende middenvelder. In de 35e minuut kwam een lange bal prima bij Frank Hiddink terecht en deze legde het leder met het hoofd keurig terug en stuiterde zodoende precies voor de voeten van de inlopende Gijs van der Veen. De uithaal van de ijverige middenvelder was perfect en eindigde rechts onderin de hoek, waarmee hij de geel-zwarten op een onverwachtse voorsprong zette.

In de tweede helft ging het tempo van Voorwaarts nog meer omhoog en dwong het Vorden in zijn geheel terug. Ondanks dat Vorden de bal niet meer in bezit kon houden en dat iedere weg gewerkte bal even snel weer terug kwam, kwam er toch steeds meer vertrouwen in een goede afloop omdat de verdediging stond als een huis. Allereerst heerste het centrale duo Stefan Eggink en Bas Kortstee samen met de verdedigende middenvelder Roy Böhmer in de lucht. Ten tweede bleven Gijs van der Veen en Luuk Smit maar druk houden op de bal vanaf het middenveld en tenslotte was het keeper Robin Verstege die heerste in het gehele 16 meter gebied. De enigste momenten dat het echt penibel werd voor de uitploeg waren die keren dat er vanaf de rechterkant een lage voorzet gegeven kon worden, maar deze werden ook iedere keer goed verdedigd.

Vorden kwam zodoende steeds meer in het zicht van de overwinning en toen de laatste 10 minuten met de invallers Guido Beerning en Niels Rondeel (JO19-1) Vorden ook een aantal keren voorin de bal vast kon houden, wist de ploeg van aanvoerder Stefan Eggink genoeg …. hier moeten de broodnodige drie punten behaald kunnen worden!

Vorden behaalde de eerste overwinning van het kalenderjaar 2018 en kwam zodoende op 22 punten uit 17 wedstrijden. Volgende week speelt het thuis tegen de rode lantaarndrager Concordia uit Wehl en kan het wellicht wederom punten behalen in de strijd om een veilige plek in de middenmoot.