Vorden, 16 april 2018 – Vorden 1 is na het pijnlijke verlies in de laatste minuut tegen Concordia Wehl onderdeel geworden van de meest bizarre competitie van de gehele afdeling Oost (Zondag) van de KNVB. Met slechts een verschil van 19 punten tussen de nummer 1 en nummer 14 is 2I in het totaal van 21 competities van de 1e t/m de 5e klasse Zondag de meest spannendste competitie. Ook in het zaterdagvoetbal van Oost (12 klasses) is er geen enkele koploper met minder dan 40 punten!

Er is geen enkele competitie in het zondagvoetbal van de afdeling Oost waarbij de koploper (Orion Nijmegen) slechts 37 punten heeft uit 20 wedstrijden. In de 5e klasse C is het ook erg spannend en heeft koploper Stokkum ook 37 punten maar die heeft hier slechts 18 wedstrijden voor nodig gehad. Koplopers in dit topklassement zijn het Enschedese Suryoye en de ploeg uit Hengeveld WVV die met 55 punten de ranglijst aanvoeren in resp. 3A en 4B. Orion staat dus duidelijk helemaal onderaan in dit klassement samen met Stokkum,  want alleen de koplopers Warnsveldse Boys (3B) en Roda’28 uit Winssen (4E) met 41 punten komen enigszins in de buurt van de koploper van 2I.

Ook wat betreft de hekkensluiter is de 2e klasse I koploper met het aantal behaalde punten. Concordia heeft ondanks de winst op Vorden nog steeds de rode lantaarn in handen maar met maar liefst 18 punten en daarmee is het de koploper in het klassement van de clubs op de laatste plaats met het aantal behaalde punten. Alleen KOSC uit Ootmarsum heeft in de 3e klasse ook al 15 punten behaald en mag zich de enige serieuze volger noemen ten opzichte van Concordia Wehl.

Dat Vorden in 2I in de meest bizarre competitie mee doet sinds jaren bewijst vooral het klassement met de verschillen tussen de nummer 1 en nummer 14 waarbij de slechts 19 punten van 2I veruit het kleinste verschil is. Het is nog net niet zo dat met nog 6 speelronden te gaan zelfs de rode lantaarndrager in theorie nog kampioen kan worden (…..), maar het feit dat de nummer 8 Union maar 8 verliespunten minder heeft dan nummer 14 Concordia en aan de andere kant maar 8 punten achter staat op koploper Orion, geeft wel aan hoe enorm kort alles bij elkaar zit in deze klasse.

Het belooft een bizar spannend slot te worden waarbij onderin Vorden bijvoorbeeld nog twee keer tegen Varsseveld moet spelen en de ploeg uit Wehl nog tegen SML, Varsseveld en twee keer AZC. Ook bovenin is het dus nog lang niet beslist want daar doen nu nog 6 ploegen serieus mee om het kampioenschap omdat het verschil maar 6 punten is tussen deze ploegen.