Vorden, 4 februari 2018 – Een rode kaart na twee gele, drie tegendoelpunten, nul punten en concurrenten die allemaal wel de punten pakken …. het was voor Vorden 1 vanmiddag een zure voetbalmiddag waarin na een afkoelingsperiode van 10 minuten weliswaar het elftal nog terug kwam in de wedstrijd maar uiteindelijk zichzelf niet kon belonen met een puntje maar een 1-3 zure maar wel verdiende nederlaag leed.

In het voetbal worden doelpunten of kansen altijd op twee manier uitgelegd. De ploeg die het doelpunt of de kans tegen heeft gekregen rept vaak over verdedigende missers en de ploeg die het doelpunt heeft gemaakt of de kans heeft gecreëerd spreekt over een fraaie aanvalsopzet of prima afwerking. De eerste twee doelpunten in de wedstrijd Vorden tegen Spero in de eerste 20 minuten kunnen ook op beide manieren worden uitgelegd. Al in de 3e minuut stond de verdediging van Vorden in de persoon van Sam Abbink te ver vooruit en werd een pass vanaf het middenveld van Spero perfect in de loop van de rechtsbuiten gespeeld. De directe voorzet werd door de geheel vrij staande spits perfect binnen gekopt al ontging het zowel de grens- als de scheidsrechter dat een speler van Spero de bal nog verlengde in buitenspelpositie. In de 20e minuut ontstond eenzelfde situatie maar nu aan de andere kant. Ook de 0-2 kan op twee manieren uit worden gelegd, want ook nu stond een back van Vorden, dit keer Bart Stokman, te ver vooruit en werd dus verrast met een dieptepass over hem heen. Dit keer werd er een perfecte voorzet vanaf de linkerkant gegeven en wederom kon de geheel vrijstaande spits de bal van 7 meter binnen koppen en was keeper Robin Verstege ondanks dat hij de bal nog aan kon raken volkomen kansloos. Of het nu de klasse van Spero was of missers in de verdediging van Vorden het feit is dat Spero dus na een kwart van de wedstrijd op een comfortabele 0-2 voorsprong stond en gewoonweg ook iets feller en attenter was op het overigens goed bespeelbare veld van Vorden.

Vorden 1 probeerde nog voor de rust weer terug te komen in de wedstrijd en zonder tot echt goed voetbal te komen kwamen er toch twee prima kansen om de 1-2 te maken. Eerst was het Daan Horstman die net niet hard en overtuigend genoeg uithaalde en daarna kwam er nog een kans na een prima voorzet van Tom klein Kranenberg maar een verdediger kopte voordat Frank er bij kon op zijn eigen lat.

Na de rust ging Vorden volle bak vooruit en zoals eerder dit seizoen tegen bijvoorbeeld Voorwaarts Twello werd de tegenstander Spero volledig terug gedrongen. Ook nu weer was het overwicht in het veldspel duidelijk, was het team op het middenveld steeds een stapje sneller en slimmer dan de tegenstander uit Elst maar kwamen er toch te weinig echte kansen op naam van de thuisclub. Daan Horstman schoot in de 50e minuut vanaf 17 meter een keer net over en kopte Gijs van der Veen een keer uit een inworp tegen de lat, maar voor de rest waren het vooral meer mogelijkheden dan kansen. In de 78e minuut werd er een afkoelingsperiode voorgesteld door de scheidsrechter die vlak daarvoor de grensrechter van Spero van het veld had gestuurd en Tom klein Kranenberg met een tweede gele kaart naar de kant stuurde. Na deze afkoelingsperiode had Vorden nog ruim 10 minuten en ging met 10 man nog een keer volle bak vooruit. Invaller Chris Koning (JO19-1), middenvelder Koen Oosterhuis en spits Frank Hiddink waren dichtbij de aansluitingstreffer maar uiteindelijk was het Daan Horstman die in de 85e minuut via een penalty de 1-2 liet aantekenen. Vorden ging vol voor het gelijke spel en probeerde alles op alles te zetten voor de gelijkmaker. In de 91e minuut kreeg Gijs van der Veen geheel vrijstaand op de vijf meterlijn nog een dot van een kopkans maar de schampbal ging naast. In de 92e minuut kreeg Spero een prima kans op een uitbraak en deze werd keurig afgerond en werd het zodoende 1-3.

Spero werd sowieso de grote winnaar van dit speelweekend, want zowel Voorwaarts als Orion verloren als medekoplopers hun wedstrijd waardoor de ploeg uit Elst weer alleen bovenaan staat. Vorden staat op de gedeelde 5e plaats (samen met Germania en Union) en likt de wonden nadat het besefte dat bij winst het zelfs volop had mee gedaan met de top 3 …..