Vorden, 10 mei 2018 – Normaal gesproken is een wedstrijd tussen twee onderste ploegen in de eindfase van een competitie vaak, net als nacompetitiefinales of kampioenswedstrijden, niet om aan te zien. Geen van de ploegen wil initiatief nemen, risico’s worden uitgesloten en spelers spelen met de handrem op om maar niet teveel naar voren te lopen. Vorden en Germania waren vanmiddag hierop een uitzondering, want ondanks dat beide ploegen volledig betrokken zijn in de spannende strijd om de onderste plaatsen, gingen beide ploegen toch volledig voor de winst en zorgden zo allebei voor een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelkansen.

Het was voor de spelers, begeleiding en supporters van Germania weer eens wat anders dan een reisje naar Oldenzaal, Wijchen, Raalte of Groningen. De roemruchte club uit het voetbaldorp Groesbeek speelde namelijk de laatste 10 seizoenen er 8 in de 1e klas en 2 in de Hoofdklas en bracht de bus de spelers dus naar clubs als Quick’20, Woezik, Rohda Raalte of Be Quick Groningen. Na de degradatie vorig seizoen spelen zij dus nu in de 2e klas en komen zij dus voor het eerst in de historie v.v. Vorden tegen in de competitie.

Germania voelde zich goed thuis op het Sportpark ‘t Grote Veld want de eerste helft was vanaf de eerste minuut voor Germania. Terwijl Vorden 1 afgelopen zondag titelkandidaat WAVV vanaf het begin terug drong en het initiatief nam, was het nu tegen degradatiekandidaat Germania juist andersom en was het de ploeg uit Groesbeek dat het ritme bepaalde. De ploeg met drie punten minder dan v.v. Vorden was vooral op het middenveld de thuisploeg de baas en het was dan ook terecht dat de dit keer in het blauw spelende ploeg met 0-1 voor kwam te staan. Geheel tegen de gewoonte in had keeper Robin Verstege al een paar keer onzeker in gegrepen en in de 15e minuut werd dit gecombineerd met ongelukkig ingrijpen van Stefan Eggink  waarna Germania vanaf 10 meter met links via de binnenkant van de paal raak kon schieten. Germania bleef ook na deze voorsprong de ploeg die elkaar makkelijker vond en dan ook nog een uitstekende kans kreeg op 0-2, want nadat Robin Verstege volledig onder een voorzet vloog werd de terug gekopte kopbal om zeep geholpen omdat de beide geheel vrij staande Germania-spelers elkaar in de weg liepen op het moment dat zij binnen wilde knikken.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Vorden terug in de wedstrijd en vooral de sterk spelende Gijs van der Veen en de overal op het veld zwervende Koen Oosterhuis namen de ploeg op sleeptouw. Met een prima afstandsschot van Koen en wederom een voorzet van rechts van Gijs die niet goed werd ingeschat door Frank Hiddink was Vorden dichtbij de gelijkmaker, maar al met al werd er toch met een 0-1 ruststand de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft was het Vorden wat de klok sloeg en zijn gingen direct 10 meter meer naar voren verdedigen, hadden vaker de tweede bal en konden met Koen Oosterhuis en Roy Böhmer op het middenveld (Ate Barendsen was ingevallen voor Sven Mulder, waardoor Koen op het middenveld kwam te spelen) de druk vooruit zetten. Toch was het Germania dat in de 55e minuut de wedstrijd op slot had kunnen gooien, toen na een prima dieptebal er een gevaarlijke aanval ontstond waarbij uiteindelijk alleen voor de keeper vanaf 12 meter afgedrukt kon worden. In deze situatie hield keeper Robin Verstege de thuisploeg in de race want met een uitstekende redding hield hij het doel schoon. Vorden drong steeds meer aan en uiteindelijk werd het dan ook terecht 1-1, toen in de 75e minuut uit een cornerbal Frank Hiddink het beslissende tikje kon geven. Vorden ging daarna vol voor de winst, maar ook Germania speelde direct naar voren als zij de bal hadden veroverd en vertraagden geen enkel moment. Ook in dit laatste kwartier waren de beste kansen voor Vorden, maar Ate Barendsen met zijn hoofd vanaf 5 meter, Gijs van der Veen met een inzet tegen de paal en Frank Hiddink met een te gehaast schot konden de stand niet op 2-1 zetten. Ook Germania kreeg in twee counterkansen nog een goede mogelijkheid maar uiteindelijk bleef de stand 1-1 en aangezien ook AZC tegen Concordia 1-1 was geworden, WAVV tegen Voorwaarts Twello 2-2, werd dus Varsseveld met de 1-0 winst op Orion de grote winnaar van de inhaalronde.

Komende zondag speelt Vorden 1 thuis tegen koploper Leones en zal het weer alles doen om de punten in Vorden te houden.