vorden pax 1-0Vorden 3 mei 2015 – Alsof het allemaal nog niet mooi genoeg was, won Vorden 1 vanmiddag ook nog eens met 2-0 van rivaal PAX uit Hengelo. In een echte ‘0-0 wedstrijd’ was het 10 minuten voor tijd de doelman van PAX die vreselijk in de fout ging door Rick Schröer hem de bal te laten ontfutselen en de 1-0 tegen te krijgen. Direct daarna maakte Frank Hiddink uit een snelle counter de beslissende 2-0 en toen kon het feest beginnen aan ‘geel-zwarte’ zijde. De wedstrijd begon met een dankbetuiging aan Erik Oldenhave, die in het bijzijn van zijn zoon en ‘pupil van de week’ Thijs, na vijf minuten werd gewisseld en met een groot en luid applaus het strijdperk na 17 jaar 1e elftal verliet.

 

Met een geweldige opkomst, georganiseerd door de ‘Vorden Fanatics’, met veel rook, vuurwerk, spandoeken en op de achtergrond de klanken van ‘We are the Champions’, kwamen de beide ploegen net voor 14.00 uur onder een licht beneveld voorjaarszonnetje het veld op. Het was een prachtig gezicht en zoals het hele weekend al het geval was bij v.v. Vorden, hing er ook gisterenmiddag op het Sportpark ‘t Grote Veld een echte ‘kampioenssfeer’ met veel passie, betrokkenheid, feestgevoel en vooral trots. Iedereen ging er eens goed voor zitten en de ruim 500 toeschouwers (voornamelijk geel-zwart!) hadden er zin in, nadat vorige week de wedstrijd tegen VVO ook al zo’n voetbalpot was geweest die je nooit zult vergeten.

Vorden 1 trad aan met een debutant op de rechtsback plaats in de persoon van Youri Kastermans, omdat Bart Stokman na de rode kaart van vorige week was geschorst. De selectiespelers Bas Boers, Niek Nijenhuis, Michael Vet en Niels Siemerink hadden s’morgens mee gedaan met de belangrijke wedstrijd van het 2e elftal en vandaar dat trainer Michel Feukkink een plekje had ingeruimd voor de met veel passie en strijd spelende A-junior. Op het middenveld startte de geel-zwarte formatie met de geblesseerde Erik Oldenhave, maar de routinier werd na 5 minuten gewisseld door Wiebe de Jong. Want dat was het tweede mooie moment deze middag, toen Erik Oldenhave na 17 jaar in het 1e elftal te hebben gespeeld onder luid applaus en op de schouders van zijn medespelers, werd gewisseld voor Wiebe de Jong. De ‘Vorden Fanatics’ hadden nog een extra pot bewaard voor dit moment en zo kreeg de routinier, die vorige week op een geweldige manier de belangrijkste 20 minuten van zijn voetbalcarriere had gespeeld, een afscheid met rook, applaus, vuurwerk en respect, heel veel respect.

Wiebe de Jong nam de plek in van Erik Oldenhave en hij jaagde direct op zijn bekende wijze het middenveld af van PAX en zodoende ontstond er een wederom een flinke strijd, waarbij het voetbal niet altijd op de voorgrond stond. Duels tussen PAX en Vorden worden de laatste drie seizoenen veelal gekenmerkt door veel duelvoetbal, enorme strijd en veel evenwicht tussen beide ploegen. Ook deze middag was dat het geval en zodoende was het ook terecht dat beide ploegen met 0-0 gingen rusten. Aan vordense zijde was er nog wel een tegenvaller te noteren, aangezien de 18 jarige laatste man, die er nu alweer twee seizoenen op heeft zitten in het 1e elftal, met een oogblessure uit moest vallen. Bas Kortstee kreeg onbedoeld een elleboog in gezicht en zijn zicht in het linkeroog was meteen sterk verminderd. Hij werd een kwartier voor rust vervangen door de eveneens 18-jarige A-junior Siebren Bijenhof.

In de tweede helft, waar het harde en dus hobbelige veld ook nog eens spekglad werd aangezien het begon te regenen, bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, al was het wel een stuk aantrekkelijker om naar te kijken, want er waren meer situaties voor beide doelen te noteren en er waren veel minder blessurebehandelingen dan in de 1e helft wat het tempo in de wedstrijd ten goede kwam. PAX wist dat het aan één puntje genoeg had, maar speelde toch duidelijk om te winnen en hadden hier qua kansen ook eigenlijk het meeste recht op. Moest in de 1e helft Robin Verstege al een keer handelend optreden bij een vrije trap van Stortelder, in de tweede helft moest zijn vervanger Daniël Wabeke (ingevallen voor Verstege vanwege een knietje in het bovenbeen) vol aan de bak om ‘de nul’ te houden. In de 65e minuut had Wabeke echter geluk want hij was volkomen kansloos op een keihard schot vanuit de rebound van Yarrick Bosch van PAX, maar gelukkig voor hem en heel Vorden 1 spatte de inzet uiteen op de paal. In de 75e minuut was er sprake van een ouderwetse scrimage, waarbij in eerste instantie Bas Abbink de bal van de lijn haalde en nog geen seconde er na stond wederom de paal in de weg stond voor een treffer van PAX, maar gelukkig kon de achterhoede van Vorden daarna voor opruiming zorgen. In een aanval direct na deze scrimage kwam keeper Daniël Wabeke tot zijn beste daad en tikte hij een verradelijke bal vanaf 20 meter rechts onderin uit de hoek .

Het leek zodoende toch weer op een gelijk spel uit te lopen, maar in de 82e minuut ging de keeper van PAX, Jeroen van der Veer, flink in de fout. Met de bal aan de voet, op zo’n 10 meter voor het doel, daagde hij middenvelder (!) Rick Schröer uit om hem de bal proberen af te pakken met de bedoeling om dan heel irritant net op het juiste moment de bal alsnog in de handen te pakken om het leder daarna uit te schieten. Maar van der Veer vergiste zich in de leepheid en snelheid van Rick Schröer en precies op het juiste moment sloeg hij als een roofdier toe om het slachtoffer als een schlemiel achter te laten. Rick Schröer tikte de bal daarna in het lege doel en alle ruim 500 toeschouwers uit Vorden gingen volledig uit hun dak. PAX was verslagen en wist dat het met de tussenstand van VVO (4-0 tegen Reunie) persé een gelijkspel nodig had. Met alle macht werd er naar voren gespeeld, maar nog geen twee minuten na de 1-0 kwam de genadeslag toen uit een vliegensvlugge counter aan de rechterkant Gijs van der Veen werd weg gestuurd. Hij gaf een lage voorzet die net iets achter de inlopende Frank Hiddink terecht kwam, maar deze hield iets in draaide zijn lichaam precies goed bij en schoot hem direct een op een fraaie wijze tegen de touwen: 2-0!

De wedstrijd was gespeeld en de eindstand van 2-0 betekende dolle vreugde aan het vorden-kamp en hele zure gezichten aan de kant van PAX. Zij staan door deze nederlaag nog 3 punten voor op VVO, dat volgende week op bezoek komt in Hengelo. PAX heeft 1 puntje nodig om op de veilige 9e plaats te eindigen, maar verliezen zij van VVO dan haalt de ploeg uit Velp de blauw-witten in op basis van doelsaldo en is de ploeg van trainer Marcel Lukassen veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.

Na afloop van de wedstrijd pakte Jordy Kohler zijn verantwoordelijkheid en nam het woord in een bomvolle kantine van v.v. Vorden en zorgde voor het derde ‘mooie moment’ op deze middag. Nadat de aanvoerder van PAX bij aanvang van de wedstrijd tijdens de toss al een bos bloemen had gegeven namens PAX aan v.v. Vorden in het kader van het kampioenschap in 3C, overhandigde hij nu aan de aanvoerder van Vorden, Stefan Eggink, een fraai cadeau verpakt in blauw-wit cadeaupapier. Met een overweldigend applaus werd het cadeau uitgepakt en nam Stefan het aandenken van PAX ter nagedachtenis aan de 12e man, Fred Fransen, in dank aan. Nadat precies een jaar geleden de spelers van PAX aanwezig waren tijdens de ‘testimonial game’ van Fred en een erehaag vormden bij de opkomst van Ruurlo 1 en Vorden 1 in het bijzijn van Fred, gaven zij nu dit fraaie cadeau aan Vorden 1 en al haar supporters.

spelbeeld in 2e helft

opkomst

Erik oldenhave

Vorden Pax 12e man