pax vorden winst 2

Zondag 7 december 2014 – Vorden 1 heeft vanmiddag met 0-1 gewonnen tegen PAX. Voor het eerst sinds 1980/1981, toen Vorden 1 voor het laatst won van PAX in Hengelo, werden de drie punten behaald in de derby in Hengelo. Het was een regenachtige, gure, winderige en daardoor zware wedstrijd waar de spanning veel vergoede.

Al met al was het vooral in de 1e helft een matige wedstrijd waarin wel duidelijk werd dat Vorden technisch en ook qua spelbeeld beter was dan PAX, maar dit voor de pauze niet echt kon lieten zien. Na de pauze was Vorden 1 in de eerste 20 minuten de bovenliggende partij en kon in deze fase ook scoren door Frank Hiddink. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd probeerde PAX met drie wissels nog de wedstrijd te kantelen, maar verder dan een paar corners, een bal van de lijn na een schot van 20 meter en een discutabele scrimage met een vermeende handsbal, kwam de ploeg uit Hengelo niet.

Vorden beleefde zodoende een prima zondag want concurrent AZC verloor met maar liefst 0-4 van RKZVC, en consolideert dus de 1e plaats van 3c en heeft een voorsprong van 6 punten op de runner-up uit Zutphen en 9 punten op de nummer drie (RKZVC).

Ga voor het wedstrijdverslag naar de menulink aan de linkerkant van de site.

Ga voor de fotoreportage naar menu foto’s – Johan Bolink.