Koen Oosterhuis - aanvaller

Koen Oosterhuis – aanvaller

Vorden 27 september 2015 – In een wedstrijd waarin Vorden 1 in de eerste helft de bovenliggende partij was, maar in de 2e helft Grol toch nog op 1-1 liet komen, werd de ploeg van trainer Michel Feukkink alsnog beloond met 3 punten toen in de 80e minuut Koen Oosterhuis met een geweldig afstandschot de 1-2 maakte. In de allerlaatste seconde maakte invaller Niels Siemerink er zelfs nog 1-3 van en konden de geel-zwarten alweer hun 3e winstpartij noteren. Grol bleef achter met nul punten en staat met 2 punten op de één na laatste plaats.

In de eerste 25 minuten was het volledig éénrichtingsverkeer bij de wedstrijd Grol-Vorden. Het 1e speelde wellicht haar beste fase van dit seizoen en met snel combinatie- en positiespel, kantelmomenten van links naar rechts en andersom, maar vooral ook prima individuele acties van Daan Horstman en Rick Schröer had Vorden de wedstrijd volledig onder controle. Grol had het erg moeilijk met het positiespel van Vorden en terwijl zij eigenlijk de bedoeling hadden om in deze thuiswedstrijd de debutant in de 2e klas vanaf de eerste minuut vast te zetten, werden zij nu volledig zoek gespeeld en kregen zij geen enkele vat op de wedstrijd en konden zij alleen maar verdedigen. Ook in de momenten dat zij toch in balbezit kwamen, was er weinig overtuiging, geen samenspel en al helemaal geen dreiging in hun spel te ontwaren en zodoende bleef Vorden heel eenvoudig op de been. Kritiekpunt voor de ploeg van trainer Michel Feukkink was het weinig aantal doelpunten, want in deze fase kregen zij zeker drie goede kansen en ook nog een aantal mogelijkheden. In de 8e minuut was het wel raak en hoe, want via een prima combinatie aan de rechterkant werd Gijs van der Veen vrij gespeeld en gaf hij een puntgave strakke voorzet met binnenkant voet. Rick Schröer stond op een meter of tien volledig vrij en kon heerlijk ‘tegen de bal aanlopen’ en kopte hem keihard binnen: 0-1.

Grol bleef op de been omdat Vorden de trekker weigerde over te halen en ondanks de overheersing op vooral het middenveld, waarin Roy Böhmer en vooral Koen Oosterhuis excelleerden, bleef het daardoor maar een minieme voorsprong en rook Grol toch nog kansen om op 1-1 te komen. Zover kwam het niet voor rust ondanks dat het laatste kwartiertje de blauw-witten wat vaker op de helft van Vorden waren te vinden. Met een opstootje vlak voor rust, waarin Vorden verontwaardigd was omdat Grol de bal niet uitspeelden maar hierin ongelijk hadden aangezien Koen Oosterhuis zichzelf blesseerde door onder de schoen van de tegenstander te trappen, kreeg Rick Schröer een gele kaart en had Grol op een gevaarlijke positie een vrije trap verdiend. Gelukkig voor Vorden ging deze bal hoog over.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, alhoewel Grol niet met verfijnd voetbal de wedstrijd weer in handen kreeg. Maar de intentie was anders en met de komst van een linksbuiten de stijf aan de lijn ging spelen en de keuze om de middenvelders direct de vrije ballen ‘voor de pot te gooien’, was het in ieder geval weer een gelijke strijd. Grol zorgde er niet zozeer voor dat zij Vorden helemaal ondersteboven voetbalde in deze fase, verre van dat zelfs, maar kreeg het wel voor elkaar dat de geel-zwarten niet meer aan aanvallen toe kwamen. En dat is nu juist de spelwijze die Vorden het beste ligt. Doordat er teveel werd gekozen om de wedstrijd te controleren en gewoon de nul te houden, bleef het toch spannend. In de 65e minuut kreeg Vorden uit het niets een dot van een kans toen Stefan Eggink een vrije trap keurig met het hoofd weer veld inwaarts wist te koppen. De terug gelegde bal kon Frank Hiddink zo binnen tikken, maar hij had niet gerekend op een perfecte verdedigende actie van de mandekker van Grol en zodoende ging deze bal net naast. Nog geen minuut later werd het zo maar 1-1. Één van de weinig geslaagde ‘laatste ballen’, zoals trainers de assist op een doelpuntenmaker ook wel noemen, ging precies met veel gevoel over Stefan Eggink heen en bij de 2e paal werd deze kans keurig binnen getikt: 1-1. Direct daarna kreeg Grol nog een soortgelijke kans, toen wederom de bal met veel gevoel over de verdediging van Vorden werd gelegd, maar een slechte eerste aanname zorgde ervoor dat deze kans niet werd benut.

De wedstrijd zat op slot vanaf dat moment, Grol kon niet verder en was tevreden met 1-1 en Vorden had een te grote tik gekregen om nog volop voor de winst te gaan. Toch was er wel iets in het spel van Vorden te ontdekken dat men niet tevreden was met de 1-1, maar aangezien er eenvoudigweg geen kansen meer afgedwongen konden worden leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. 10 minuten voor tijd was het echter Koen Oosterhuis die in de loop de bal vanaf 30 meter ineens op doel schoot, waar een breedtebal op Frank of Gijs ook nog tot de mogelijkheden behoorde. Vanaf het moment dat Koen de bal precies goed raakte wist hij al dat het wel eens een heel lekker doelpuntje kon worden. De bal verdween precies in de linkerbovenhoek en met deze prachtige treffer bracht hij Vorden weer op voorsprong. Er waren nog 5 minuten te spelen en een beetje blessuretijd en Grol zette alles op alles om nog een puntje uit het vuur te slepen. Maar het was prettig om te zien hoe rustig en koel de verdediging van Vorden stand hield en het al niet al te optimistische publiek van de blauw-witten gingen nog meer mopperen toen steeds duidelijker werd dat de geel-zwarten hier met de drie punten vandaan zouden gaan. In de allerlaatste minuut ging de keeper van Grol nog mee naar voren met een cornerbal, maar doelman Robin Verstege plukte de bal rustig uit de lucht en lanceerde direct de oplopende Niels Siemerink en deze probeerde vanaf de middenlijn de bal in één keer op doel te schieten. Deze poging mislukte maar een minuut later was het toch raak, toen de keeper wederom ver uit zijn doel kwam, maar dit keer hield Niels de controle over zijn lichaam en met een prachtige wreeftrap vanaf net over de middenlijn bracht hij de eindstand op 1-3.

Vorden 1 staat nu na vier wedstrijden op een fraaie gedeelde 2e plaats samen met Quick Nijmegen met 9 punten uit 4. FC Winterswijk is koploper met 10 uit 4 en Grol moet nog steeds wachten op de eerste winstpartij dit seizoen en staat 13e met 2 uit 4.