pax vorden 2015 beker

Vorden 25 augustus 2015 – Vorden 1 heeft zich zelf een slechte dienst bewezen in de 1e ronde van de beker, want door een 2-1 nederlaag tegen PAX wordt het erg lastig om als poulewinnaar door te gaan naar de 2e ronde. Nadat het al weer zes jaar is geleden dat de knock-out fase is behaald had het 1e elftal dit seizoen goede kansen om de volgende ronde te bereiken, maar nadat Vorden de 1e helft de betere partij was, sloeg na rust de wedstrijd geheel om en was het PAX dat de klok sloeg en met 2-1 op basis van het laatste uur van de wedstrijd verdiend won.

PAX had direct in de 2e minuut al een waarschuwingsschot gelost, maar zag de inzet op de paal uiteen spatten, maar in de fase daarna nam het 1e elftal het heft in handen. Met goed positiespel en een snelle opbouw van achteruit werd PAX achteruit gedwongen en bepaalde de ploeg van trainer Michel Feukkink het ritme. In deze fase kwamen de geel-zwarten ook terecht op 1-0 al was de wijze waarop dit gebeurde wel wat gelukkig. De ‘rechter-variant’ van Michel Feukkink, waarbij Michiel Barink als rechtsback speelt en Bart Stokman als rechts-half, kwam goed uit de verf en vanaf die kant kwam ook de 1e goal. Michiel Barink werd goed aangespeeld door Bart toen hij aan de rechterkant op kwam en in plaats van een voorzet kapte Michiel naar binnen. Hij kwam toen rond de 16-meter zodanig uit met zijn passen dat hij alleen met links kon schieten, maar in plaats daarvan koos hij half vallend voor een schot met de rechter buitenkant. Aanvoerder Jordy Kohler had dit niet verwacht en werd verrast door de inzet van Michiel Barink die hij dan ook ongelukkig van richting veranderde en zodoende tot een eigen doelpunt promoveerde. Vorden bleef het spelbeeld bepalen en controleerde op het middenveld met Roy Böhmer in de centrale rol en links half Siebren Bijenhof kort bij hem in de buurt, de wedstrijd. Door een slechte eerste aanname, maar ook door het druk zetten van Vorden 1 leed Pax veelal balverlies rondom de middenlijn en nam Vorden daarna de aanval vliegensvlug over. Op deze manier ontstonden er een aantal goede mogelijkheden, maar zowel Frank Hiddink als Rick Schröer en ook nog een keer Daan Horstman konden niet voor de 0-2 zorgen. De mooiste aanval van Vorden 1 stierf jammer genoeg in schoonheid, toen Bart Stokman met een goede loopactie werd gelanceerd aan de rechterkant. Terwijl hij zijn tegenstander nog niet volledig voorbij was en met zijn lichaam eigenlijk nog niet goed stond, kreeg hij toch heel knap de bal direct voor. Zijn inzet werd getoucheerd door de inlopende Daan Horstman, die de bal jammer genoeg met binnenkant van de voet net over en op het dak van het doel deponeerde. Toen het einde van de 1e helft naderde werd het spel van Vorden steeds onrustiger en slordig. Vooral Stefan Eggink zorgde met veel foutieve inspeelpasses constant voor balverlies en zo ontstond er een fase in het laatste kwartier voor de rust waarin Pax iets terug kwam in de wedstrijd.

De rust werd gehaald met een 0-1 voorsprong maar gezien het aantal mogelijkheden was deze marge te mager. Direct na de pauze werd al duidelijk dat Pax moed had geput in het laatste kwart van de 1e helft en er voor ging knokken om het heft in handen te nemen. Een wissel op het middenveld (Teun Stortelder kwam er bij Pax in) zorgde ervoor dat Vorden 1 de grip op het middenveld volledig kwijt was. Bart Stokman bleef diep en breed aan de rechterkant spelen, maar de meer centraal spelende Siebren Bijenhof en Roy Böhmer kregen het niet voor elkaar om Pax een halt toe te roepen. Doordat Derk Stortelder bij Pax net tussen het middenveld en de voorhoede in ging spelen, was het lastig voor de centrale mensen bij Vorden om te kiezen voor het door dekken via Stefan Eggink of voor het in zakken van Roy Böhmer. Er kwam zodoende te veel ruimte op het middenveld en aangezien Pax vanuit deze linie ook nog eens de voorwaartsen telkens aan het werk zette door de bal achter de verdediging van Vorden te plaatsen, was Pax ineens de betere en gevaarlijke ploeg. Direct na rust werd het al 1-1 maar ook daarna bleef het op passen voor Vorden en had Pax een aantal gevaarlijke momenten.

michiel barink pax

 

Vorden 1 zakte steeds verder weg en ook in balbezit kwam het maar niet in het gewenste ritme. Achterin bleef het centrale duo Eggink/Kortste grossieren in verkeerde passes en kwam Michiel Barink in de daaropvolgende tegenstoten steeds vaker in een ‘1 op 1 situatie’ terecht en had het daarmee erg lastig . Pax zette door en in de 30e minuut leek het dan ook 2-1 te worden toen Derk Stortelder alleen voor keeper Verstege de bal laag en langs de doelman plaatste, maar gelukkig voor Vorden rolde het leder net naast de paal buiten het doel. Toch werd het 5 minuten alsnog 2-1 toen Pax uit een indraaiende vrije trap en een fraaie kopbal van Robin Hulshof doel trof.

In de laatste 10 minuten probeerde Vorden alsnog op zijn minst een puntje te pakken, en zette ineens weer veel meer druk naar voren. Invaller Gijs van der Veen speelde in deze periode een belangrijke rol en was met zijn balvastheid en combinatievermogen een sterke invaller waaraan het elftal zich aan op trok. Via invaller Siemerink, die een snoeihard schot van 25 meter een metertje naast schoot, was het 1e elftal nog het dichste bij de gelijkmaker. Over de inzet en beleving viel niets te klagen, want dat was de gehele wedstrijd prima in orde en ook in de laatste 10 minuten was er duidelijk bereidheid om tot een resultaat te komen. Maar een groot aantal spelers had niet de normale vorm te pakken, maar geheel onverwachts kwam de grote kans op 2-2 als nog. Bart Kortstee bracht met een harde geplaatste wreeftrap de bal vanaf de middenveld voor het doel. Terwijl geen enkele vordenspeler gevaarlijk kon worden, kopte een pax verdediger alsnog de bal recht omhoog de lucht in en deze kwam daardoor rond de 16 meter bij drie spelers terecht die niet anders konden dan het duel aan gaan. Uit deze scrimmage werd de bal getoucheerd en kwam ineens pardoes voor de voeten van Frank Hiddink die geheel vrij staand vanaf 10 meter mocht aan leggen. Zijn gerichte schot werd prachtig gepareerd door de doelman van Pax, van der Veer.

Vorden verloor zodoende de 2e bekerwedstrijd en kan alleen nog maar hopen op een goed eindresultaat in de poule. Komende zondag speelt Pax uit tegen Loil en alleen wanneer Pax verliest heeft Vorden nog kans. Als Pax drie punten laat liggen bij Loil, dan moeten wij nog wel de volle buit pakken tegen Socïi in Wichmond.

pax vorden 2015 beker