Rick Schröer - middenvelder

Rick Schröer – middenvelder

Vorden 18 oktober 2015 – Terwijl vorige week in de laatste minuut door Vorden een overwinning werd behaald tegen Hatert, moest het nu een domper incasseren toen SDOUC na een 2-0 achterstand in de laatste minuut via een penalty 2-2 maakte. Het was al met al een wedstrijd met twee gezichten, want in de 1e helft was Vorden heer en meester en leidde het verdiend met 1-0. Toen in de 2e helft na 55 minuten de stand 2-0 werd door Rik Schröer dacht iedereen dat de buit binnen was, maar SDOUC kwam ijzersterk terug. Via prima combinatievoetbal en positiespel was er constant een ‘man meer situatie’ op het middenveld en via een fraai uitgespeeld doelpunt en een penalty in de laatste minuut werd het toch nog 2-2. Uiteindelijk gezien het laatste half uur ook een terechte uitslag.

De wedstrijd begon direct enerverend, want een actief en gedreven Vorden speelde vol op de aanval. Wie had verwacht dat er eerst even werd afgetast en de bal rustig achterin werd rond gespeeld, kwam bedrogen uit want de eerste pass was altijd direct diep en vandaaruit was er ook constant druk vooruit bij Vorden 1. SDOUC had moeite met deze strijdwijze en ondanks dat zij steeds de voetballende oplossing wilde zoeken en ook rustig bleven en moeilijke en onder druk staande situaties, konden zij toch geen antwoord vinden op deze strijdwijze van Vorden 1. Na 12 minuten was het al opgevallen dat Vorden steeds via een opbouw van achteruit de aanval probeerde op te zetten en ook in deze minuut besloot Robin Verstege als keeper niet de bal lang te geven, maar Sam Abbink aan te spelen die ‘vast’ stond aan de linker zijlijn. Terwijl hij onder druk werd gezet, gaf hij de pass met heel veel gevoel precies over de middenvelders heen in de voet van Gijs van der Veen. Gijs kon deze ‘lekkere’ bal prima controleren en na de indraaiactie zette hij met een fraaie steekpas Frank Hiddink alleen voor de keeper. Frank tikte de bal nog twee keer voor zich uit en schoot toen hard binnen, maar zijn inzet werd in eerste instantie gepareerd door Björn Grotenhuys. In de rebound kon Frank echter de bal rustig binnen tikken en deze fraaie ‘trainingsaanval’ werd dus beloond met de 1-0. Normaal gesproken laat Vorden zich vaak inzakken na een voorsprong, zo ook vorige week in Hatert, maar dit keer bleven zij lekker vooruit spelen en bleven zodoende ook de meerdere ten opzicht van SDOUC. Vooral Koen Oosterhuis en Roy Böhmer heersten op het middenveld en op het door de druilregen vochtige veld waren zij zowel in de duels als in de voetballende acties steeds de baas over SDOUC. In de laaste 10 minuten voor rust kwam SDOUC er een paar keer gevaarlijk uit en lieten zij zien dat ook deze ploeg niet voor niets bovenaan staat.

In de tweede helft was het direct van hetzelfde laken een pak en Vorden ging weer fanatiek op zoek naar de 2e treffer. Deze viel ook in de 55e minuut toen na een geblokt schot van Frank Hiddink de bal een rare carembolle maakte en Rik Schröer half uit de draai deze moeilijke bal toch met links prima binnen schoot. Het uit 400 voornamelijk uit Vordense supporters bestaande publiek nam al een voorschot op de winst, want de sfeer langs het veld, op de tribune en vooral onder de ‘overkapping’ was voortreffelijk en erg sfeervol. Toch verstomde het met de minuut want iedereen kreeg in de gaten dat SDOUC langzaam aan de regie van de wedstrijd over nam.  In plaats van heel opportunistisch de diepe bal te spelen, bleven zij maar combineren en kozen zij steeds voor de opbouw van achteruit. Vorden kwam ‘te zwemmen’, aangezien de voorhoedespelers door vermoeidheid geen druk meer konden zetten en de middenvelders naar achteren werden gedwongen, omdat SDOUC met een diepe middenvelder ging spelen. Michel Feukkink wilde dit herstellen via de wissel Wiebe de Jong voor Frank Hiddink en Roy Böhmer als vierde middenvelder net achter Gijs en Daan te laten spelen. Net voor deze wissel had SDOUC de spanning weer terug gebracht in de wedstrijd door het tweede hoogtepunt van deze middag met het linkerbeen. Net als Sam Abbink bij de 1-0 lepelde de middenvelder van SDOUC de bal precies over Stefan Eggink heen en de spits van SDOUC nam hem keurig aan, controleerde nog een keer met het bovenbeen en schoot onberispelijk binnen.

De wedstrijd was volledig gekanteld en SDOUC ging op zoek naar de gelijkmaker en verdiende dit gezien het wedstrijdbeeld in deze laatste fase van de wedstrijd ook. Na een goede voorzet van invaller Yannick Sessink (prima voetballer!)  kwam de bal bij de tweede paal terecht en werd hij daar binnen getikt, maar keeper Robin Verstege tikte de bal met een reflex met zijn voet uit de goal. Vlak daarvoor werd uit een zelfde situatie de bal ook al niet lekker weg gewerkt en schoot SDOUC uit kansrijke positie vanaf 7 meter ruim naast. Vorden knokte zich helemaal leeg en omdat ook Siebren Bijenhof (voor Roy Böhmer) en Ate Barendsen (voor Daan Horstman) al in waren gevallen, kon Michel Feukkink de met kramp spelende Koen Oosterhuis en de volledige leeg gespeelde Gijs van der Veen niet meer vervangen. Vorden verdedigde met de ‘kont in de zestien’ en het was hopen op een goede afloop. In de 92e minuut werd de bal door SDOUC recht vooruit de zestien in gebracht. Siebren Bijenhof steeg boven iedereen uit, maar kon de bal vanaf 20 meter voor de goal niet lekker vooruit koppen en ‘ketste’ de bal naar achteren. De achterhoede in de personen van Stefan Eggink en Bas Kortstee stonden vast en de bal stuiterde precies tussen Robin Verstege en de zestienmeterlijn in. De spits had er al op gehoopt en kreeg half draaiend de bal mee, maar werd door de uitkomende Robin Verstege tegen de grond gewerkt. De scheidsrechter wees gedediceerd naar de penaltystip en vergat in de emotie wellicht een gele kaart te geven aan keeper Verstege. De penalty werd koelbloedig benut en Vorden mocht voor de vorm nog aftrappen, maar de scheidsrechter floot daarna direct af.

Quick 1888 won zijn wedstrijd en staat nu met 16 punten bovenaan en een doelgemiddelde van +11. BVC’12, de andere promovendus naast Vorden in de 2e klas, won ook en staat tweede met 15 punten. Vorden staat keurig op een gedeelde 3e plaats, samen met SDOUC met 14 punten. Daarachter komen nog WAVV met 13 punten en FC Winterswijk en Concordia Wehl met 11 punten. In de strijd om de periode is er nog één ronde te gaan en aangezien Quick 1888 tegen BVC moet spelen, is er alleen nog maar theoretisch een kans voor Vorden. Quick tegen BVC moet gelijk worden en dan moet Vorden  met …… 7 doelpunten verschil(!) winnen van FC Winterswijk.

(klik op de foto voor meer afbeeldingen)