Vorden, 17 april 2017 – Vorden 1 heeft vanmiddag zichzelf vergeten te belonen door in één van de beste wedstrijden van het seizoen minstens een keer te scoren tegen de nummer twee van de ranglijst Concordia Wehl. Door een doelpunt in de eerste en tweede helft werd er echter met 2-0 verloren van Concordia, daar waar gezien het spelbeeld en betere veldspel de geel-zwarten minstens een punt hadden verdiend. De strijd om de 3e en eventueel 4e plaats blijft echter ongemeen spannend want zowel Spero als AZC hebben ook verloren en zodoende is de afstand van Vorden op de nummer drie FC Winterswijk nog steeds maar drie punten.

Vorden 1 begon met drie andere spelers in de opstelling als afgelopen zaterdag tegen Leones. Ate Barendsen had een hamstringblessure opgelopen, Gijs van der Veen zijn enkel was gekneusd en Roy Böhmer was wegens werkzaamheden afwezig. Wel mocht Stefan Eggink na een schorsing van één wedstrijd weer mee doen en zodoende begon Michel Feukkink met de volgende 11 spelers: Robin Verstege, Bart Stokman, Bart Kortstee, Stefan Eggink en Sam Abbink formeerde de achterhoede. Het middenveld was in zijn totaliteit anders dan zaterdag want nu speelden Bas Abbink, Siebren Bijenhof en Wiebe de Jong en voorin speelden Daan Horstman en Frank Hiddink met Koen Oosterhuis vlak daarachter. Eigenlijk speelde Vorden zonder vaste rechterspits en vooral Bart Stokman zorgde direct in de eerste 10 minuten al voor een prima voortzettingen aan deze rechterkant en kon een paar keer in het gat duiken wat aan deze kant was ontstaan. Het was dan ook direct duidelijk dat Vorden 1 de beter combinerende ploeg was, maar los van enkele cornerballen en vrije trappen konden de geel-zwarten echter geen echte doelkansen creëren. Naast de sterke verdediging van Concordia moest Vorden 1 deze middag nog een obstakel bedwingen, want de grensrechter van de tegenpartij had deze 2e paasdag niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. In het eerste kwartier overrulede de scheidsrechter de warrig vlaggende man maar liefst drie keer, maar jammer genoeg voor de wedstrijd was dit niet het signaal om in ieder geval bij twijfel de meest logische oplossing te kiezen, hij bleef namelijk grossieren in verkeerde beslissingen en dit werd in het vervolg van de wedstrijd steeds overgenomen door de scheidsrechter.

In de 20e minuut kwam Concordia Wehl voor de eerste keer serieus over de middenlijn en creërde een situatie in het 16-metergebied van Vorden. De bal werd hier echter uitverdedigd ,alleen precies in de voeten van de middenvelder van Concordia met het beste schot van de selectie. Vanaf een meter of 20 raakte hij het leder precies goed en met een strakke wreeftrap liet hij keeper Verstege kansloos: 1-0. Nog geen vijf minuten later kwam Concordia wederom in een zelfde positie, maar nu eindigde het schot van 17 meter keihard onderkant lat. Doordat de bal het veld weer in stuiterde werd door zowel de grensrechter als de scheidsrechter het terecht niet als een doelpunt beoordeeld. Vorden bleef de baas op het middenveld en ook achterin werd er soeverein verdedigd en telkens opnieuw in balbezit de aanvallen opgezet. Het enigste verwijt dat je de ploeg van trainer Michel Feukkink kunt maken is dat de vrije trappen en cornerballen (in totaal 16 in de eerste helft) geen enkele doelkans opleverde en slechts drie keer een onrustig moment in het 16-metergebied.

De 2e helft was zo mogelijk nog beter van Vorden 1 zijde dan de 1e helft en de geel-zwarten hebben vanaf de 45e minuut het initiatief genomen en niet meer weg gegeven. Telkens werd er weer vanaf de zijkanten opgebouwd en werden van daaruit de lopende voorhoedespelers in de ruimte aangespeeld. Daan Horstman en Koen Oosterhuis zorgen telkens voor goede voortzettingen en ook Frank Hiddink kon twee keer beginnen aan een actie van waaruit een mogelijkheid ontstond. Maar daar zat wel het euvel van het 1e efltal deze middag, want ondanks een constant overwicht en goede aanvalsopzetten waren de echte kansen makkelijk op 1 hand te tellen, terwijl tegenstander Concordia dus veel minder aan de bal was maar wel veel dreigender was.

Want net als in de 1e helft waren de twee beste kansen ook in de 2e helft voor de thuisploeg. De eerste ontstond in de 60e minuut toen met een uitval over de linkerkant de spits schuin voor de keeper net naast en in het zijnet schoot. In de 80e minuut was het wel raak toen in één van de spaarzame momenten dat Concordia eruit kwam ook direct dreigend kon worden in hun voorhoede door een wilde trap naar voren die ook nog eens door de wind werd gedragen. Bas leek het sprintduel uiteindelijk op de 16-meterlijn te winnen, maar ondanks dat hij de spits uitschakelde vielen beide spelers op de grond en bleef de bal roerloos er tussenin liggen. De instormende aanvaller van Concordia Wehl kon het leder iets eerder op pikken dan Bart Stokman en deze schoot hem onberispelijk raak via de binnenkant van de paal : 2-0.

In de laatste 10 minuten probeerde Vorden 1 alsnog de aansluitingstreffer te maken en dat mag, gezien het feit dat er zaterdagavond ook al is gespeeld, als een compliment voor het team worden opgevat. In de allerlaatste minuut was er wederom een crossbal van links naar rechts die over de verdediging viel en wederom werd afgevlagd door de grensrechter van Concordia Wehl, Aangezien dit zich precies voor de dug-out van Vorden  afspeelde was er even wat tumult en kwam er veel commentaar en werden er opmerkingen geplaatst en dit was voor de scheidsrechter het teken om er maar een einde aan te maken, ondanks dat er nog drie minuten blessuretijd bij had geteld moeten worden. Wellicht echter toch een goede beslissing door de behoorlijke onrust en irritatie die in de laatste minuten was ontstaan en toen beide ploegen en begeleiding weer uit elkaar waren gelopen, werden de wonden gelikt aan vorden zijde, want men besefte direct dat het een prima wedstrijd had gespeeld met een goede instelling, veel drive om te winnen en een goed positiespel, maar dat zij zich hebben vergeten te belonen. Zuur, maar het verlies heeft wel één voordeel opgeleverd want tegenstander Concordia is nog vaster op de tweede plaats gekomen waardoor de strijd om de 4e plaats (3e periode) ook nog interessant blijft. RKZVC heeft namelijk gisteren de 2e periode gewonnen (gefeliciteerd!) en bij een kampioenschap van de ploeg uit Zieuwent gaat de 2e periode dus naar de nummer twee in de ranglijst, in dit geval Concordia Wehl. Maar aangezien de rood-witten al de 1e periode hebben gewonnen, zal de 2e periode dus naar de nummer drie gaan en krijgt de nummer vier op de ranglijst de 3e periodetitel.