vorden seniorenVorden 28 maart 2016 – Vorden 1 heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen BVC’12. In een zeer onderhoudende wedstrijd werd wederom een gelijk spel behaald waarbij Vorden 1 in de 1e helft de bovenliggende partij was en BVC’12 in de 2e helft knap terug kwam tegen met 10 man. Uiteindelijk was de 1-1 een terechte uitslag als je kijkt naar de kansen en mogelijkheden, alleen bleef Vorden gevoelsmatig met een kater achter omdat het tot de 80e minuut duurde voordat BVC’12 de gelijkmaker scoorde.

Vorden 1 moest zonder Daan Horstman, Mike van Lingen (beide geschorst) en Siebren Bijenhof (herstellende van een operatie) starten en daarom begon Michiel Barink als rechts-back en Bart Stokman als rechtshalf. Rick Schröer was na 4 weken weer terug in de basis en voorop mocht Gijs van der Veen naast Frank Hiddink weer starten nadat Gijs tijdens de wintersport een enkelkwetsuur had opgelopen. Ook tegenstander BVC’12 moest een aantal basiskrachten missen waaronder het gevaarlijke spitsenduo Camero en Sebens.

Het begin van de wedstrijd was volledig voor Vorden 1 en het taktische plannetje van Michel Feukkink om beide zijkanten ‘open’ te houden leek een goede uitwerking te hebben, want alleen al in het 1e kwartier behaalde Bart Stokman zeker drie keer de achterlijn. Ook Koen Oosterhuis kon twee keer een bres slaan in de achterhoede van BVC’12 en ging er aan de linkerkant vandoor. Het was mooi om te zien hoe het aanvallende en met veel druk naar voren opererende Vorden het vuur aan de schenen legde van het op de 2e plaats staande BVC’12. Helemaal als je bekijkt welke spelers de ploeg uit Beek-Ubbergen allemaal herbergt, want ondanks dat er dus een aantal afwezigen waren hadden zij toch nog 2 spelers in de basis staan met een betaald-voetbalverleden. Tevens hebben zij daarnaast ook nog een groot aantal spelers met ervaring in de Topklasse-Hoofdklasse of 1e klasse. Maar Vorden drukte de in het blauw spelende runner-up van 2I helemaal terug op eigen helft en de achterhoede moest alle zeilen bij zetten om het geel-zwarte gevaar af te stoppen. Dat lukte tot aan de 20e minuut en toen nam Koen Oosterhuis een bal keurig aan, legde de bal één keer goed terwijl hij zijn tegenstander van zich af hield en gaf een splijtende pas tussen de laatste man en de keeper in. Spits Gijs van der Veen controleerde de bal keurig, moest het wel af doen met een stuiterbal maar nam deze in de lucht, waarbij hij ook met zijn standbeen moest springen, in 1x op de slof. Een prachtige 1-0 en gezien de blijdschap bij Gijs was hij ook zichtbaar opgelucht dat hij zijn eerste kruisje kon zetten dit seizoen. Nog geen 3 minuten later had het zo maar 2-0 kunnen staan, want wederom Gijs van der Veen schoot vanaf 16 meter keihard raak, maar het schot smoorde door de verdediging van BVC’12 en daarna kon Frank Hiddink de bal vrij inschieten. Met een prima redding hield de keeper BVC op de been. In de tegenstoot liet Robin Verstege zien dat hij ook in uitstekende vorm verkeert, want na een prachtige voorzet van de rechterkant kopte de linksbuiten van BVC geweldig in, maar de katachtige redding van Robin voorkwam de gelijkmaker.

BVC moest tegen al die aanvallen ook wel een paar keer aan de noodrem trekken en zodoende werd er in 10 minuten tijd 5 gele kaarten getrokken en de links-back zorgde ervoor dat hij er zelfs twee kreeg. Met een reflex tikte hij de bal met de hand uit de lucht, toen hij uitgespeeld werd door een effectballetje van Gijs en hij kon vertrekken. Toch was deze meertal situatie niet direct een voordeel voor Vorden, want de 10 over gebleven spelers bleven eigenlijk op dezelfde wijze door voetballen. Zo waren al gestart met 4 verdedigers en tegen de twee aanvallers van Vorden hadden zij er eigenlijk één teveel. Na de rode kaart ging BVC’12 3-3-3 spelen en konden zij achterin nog steeds de twee spitsen van Vorden verdedigen. Vorden hield ook vier man achterin en zodoende was er dus alleen op het middenveld een extra man over bij Vorden Rick Schröer), maar juist op in deze linie werd vanmiddag nou net niet de strijd beslist.

Want in de tweede helft ging BVC’12 geheel tegen de verwachting in, volop in de aanval en wilde persé de gelijkmaker scoren. Vorden hield nog steeds stand, maar bij vlagen werd wel duidelijk dat de aanvallers van BVC’12, ondanks dat het niet eens allemaal basisspelers zijn, over zeer veel kwaliteit beschikken. De achterhoede van BVC’12 speelde niet vaak het middenveld in, maar zocht met gerichte inspeelpasses vooral de sterk spelende spits die met kaatsballen en in de lucht zoveel mogelijk probeerde de aansluitende middenvelders in te spelen. BVC drong Vorden terug op eigen helft, maar vooral de erg sterk spelende Bas Kortstee zorgde er steeds voor dat de aanvallen onschadelijk werden gemaakt en bracht met zijn goede rugdekking, prima interventies en kopballen constant weer de geel-zwarten in balbezit. Toch kon er niet voorkomen worden dat BVC’12 een aantal keren gevaarlijk voor het doel kwam en nadat er eerst al een keer tegen de paal werd geschoten en daarna nog een keer de buitenspeler alleen op Robin Verstege af kwam maar net in het zijnet schoot, was het in de 80e minuut toch nog raak. Een hoge bal stuiterde net iets anders dan Bas Kortstee had ingeschat en de rechtsbuiten kon zodoende toch nog een bal voorzetten. Deze werd keurig terug gekopt en op de 11 meter stond een speler van BVC klaar om een droog en hard binnen te schieten : 1-1.

Bij puntverlies van Babberich zou BVC vanmiddag de periode kunnen winnen en toen trainer Luuk Maas vernam dat Leones met 1-2 voor stond tegen Babberich gaf hij een teken aan de achterhoede van ‘tevreden zijn met een punt en zodoende de 1-1 uit het vuur slepen’. Prompt werd Vorden weer gevaarlijk en speelde het ineens weer 10 meter meer naar voren (of BVC 10 meter meer naar achteren ….) en ontstonden er nog een aantal mogelijkheden voor Vorden 1. Max de Vries (speler A1, 17 jaar) en Wiebe de Jong vielen in voor Michiel Barink, die terug kan kijken op een uitstekende wedstrijd, en de moe gestreden Gijs van der Veen. Vorden drong nog weer een keer aan en haalde het echt uit de tenen om de winst uit het vuur te slepen. Daareentegen ging ook BVC ook helemaal tot aan het gaatje en zodoende ontstond er een prachtig schouwspel met technisch een zeer hoog niveau. Bijna was Rick Schröer nog de matchwinner, want hij kreeg een bal die hoog uit de lucht viel en precies tussen de achterhoede en de instormende keeper terecht kwam. De met de rug naar de goal staande Rick moest vliegensvlug beslissen en koos ervoor om de bal ineens uit de lucht nog op goal te schieten. De in voorwaarts bewegende keeper kon de bal pareren en hielp zodoende BVC aan het benodigde punt.

Vorden 1 had vorige week tegen FC Winterswijk al laten zien dat het tegen een topploeg uit 2I prima partij kon bieden, en bood de toeschouwers toen al een enerverende partij aan. Vanmiddag was de tegenstander nog een slag beter en behoort het met Quick Nijmegen tot de twee kanshebbers voor de 1e klas en wederom bood Vorden meer dan alleen maar prima tegenstand. Het kon bij vlagen (eerste half uur en laatste kwartier) zelfs het initiatief nemen en zorgde er met het aanvallende en enorm temporijke aanvalsspel voor dat de toeschouwers weer volop aan hun trekken kwamen.