Vorden, 7 maart 2018 – In een gelijk opgaande wedstrijd tussen Vorden en Warnsveldse Boys (3e klas B zo) heeft de ploeg van trainer Michel Feukkink een 1-1 gelijkspel behaald. Vorden voetbalde een lekkere pot en met JO19-1 speler Niels Rondeel en 1e jaars senior en 2e elftalspeler Ties Wentink speelde het stabiel en met veel controle. Door een doelpunt van Sven Mulder kwamen de in het rood spelende gasten op een 0-1 voorsprong. Vlak voor rust kwam de verdiende gelijkmaker, nadat de fris en snel spelende thuisclub na een aantal kansen niet te hebben benut, vanaf rechts het net vond.

Vorden begon met de ‘normale’ achterhoede en speelde dus met Robin Verstege, Bart Stokman, Stefan Eggink, Bas Kortstee en Bas Abbink. Het middenveld bestond uit Roy Böhmer, Ties Wentink (2e) en Sven Mulder en voorop speelde het met Ate Barendsen, Gijs van der Veen en Niels Rondeel (JO19-1). Frank Hiddink, Sam Abbink en Guido Beerning begonnen in de wissel en Tom klein Kranenbarg (vakantie), Koen Oosterhuis(werk), Daan Horstman en Siebren Bijenhof (geblesseerd) waren afwezig. Het werd vanaf de eerste minuut een snelle en prettige wedstrijd om naar te kijken. Met aan de zijde van Vorden een stabiel en sterk spelende verdediging met Roy Böhmer dwingend aanwezig op het middenveld en aan Warnsveld zijde een ploeg met een goed positiespel en zeer snelle en attractieve voorhoedespelers. Vorden begon goed aan de wedstrijd en vooral in het middelste gedeelte van de 1e helft was het dwingend in de passing, werden er steeds oplossingen vooruit gekozen en schoof Bas Kortstee regelmatig door vanuit de verdediging naar het middenveld. Het kwam zodoende tussen de 10e en 30e minuut een aantal keren gevaarlijk in het zestienmeter gebied met vooral via de rechterkant een paar goede voorzetten van Bart Stokman. Uit één van deze aanvallen kwam in de 21e minuut Sven Mulder alleen in het zestienmeter gebied en bleef ijzig kalm door de bal rustig langs de keeper te tikken. Nog geen 5 minuten later was er een soortgelijke situatie maar ditmaal reageerde de keeper alert op de inzet van Sven.

Aan de linkerkant in de voorhoede van Vorden was veelvuldig de uitzakkende spits Gijs van der Veen te vinden en hij zorgde zodoende voor een afwisselende en andere invulling van deze positie samen met de meer als een typische linksbuiten spelende 17 jarige JO19-1 speler Niels Rondeel. Gijs laat zich graag aanspelen met de rug naar het doel en draait dan vaak sterk naar binnen toe om een pass te geven of daarna de combinatie te zoeken. Ook gisterenavond deed hij dit weer een aantal keren zeer sterk al moest hij na een half uur wel een flinke tik op zijn enkel incasseren en kwam hij na de rust ook niet meer terug in het veld. De jonge Niels Rondeel, die de laatste 2 maanden vanuit de JO19-1 regelmatig mee heeft gedaan met het 1e elftal, liet wederom zien dat hij voor trainer Michel Feukkink een zeer bruikbare speler is want op alle drie posities aan de linkerkant is hij inzetbaar.

In het laatste kwartier voor rust kon Vorden niet meer de diepte vinden (dat is dan weer een nadeel van de zich steeds uit de spitspositie trekkende en niet overgenomen wordende Gijs van der Veen) en werd het een aantal keren verrast door snelle aanvallen via de linker- en vooral rechterspits van Warnsveld. De groen-witten kwamen vier keer gevaarlijk door tot in het zestienmetergebied, maar door steeds goed verdedigen middels een voetje van een vorden verdediger, een tijdig blok of een handje van keeper Robin Verstege veranderde de stand op het scorebord niet. In de 43e minuut had keeper Robin Verstege echter pech met een blokpoging van één van de vorden verdedigers, want toen de behendige rechtsbuiten naar binnen sneed en schuin in de zestien een laag schot afvuurde lag de in het prachtig zwart keepende Verstege wederom goed in het baan van het schot. Doordat de bal met een poging te blokken ietwat gesmoord werd veranderde deze van richting en verdween keurig en kansloos voor de keeper in de voor de aanvaller linker benedenhoek.

In de tweede helft bleef het spel snel en aantrekkelijk en liet Warnsveldse Boys zien dat het niet voor niets in de top van de 3e klasse B mee doet. Vorden bleef echter keurig op de been en speelde stabiel en controlerend en bouwde via Roy Böhmer en de wederom sterk spelende Ties Wentink op het middenveld regelmatig een goede aanval op. De voor Gijs van der Veen ingevallen Frank Hiddink vulde de middenvoorpositie ‘traditioneel’ in en fungeerde als diepste aanspeelpunt. Tot echte kansen kwam het echter niet meer en aangezien de vorden verdediging, met Sam Abbink in de 2e helft op de positie van Stefan Eggink en de 16-jarige JO19-1 keeper Esli Lindenschot voor Robin Verstege, er ook geen muis meer doorheen liet bleef de stand 1-1.

Een nuttige en goede wedstrijd tegen buurman Warnsveldse Boys, waarbij wij met veel dank de laatste twee weken een aantal keren hebben mogen trainen met het 1e elftal op hun kunstgras.