Vorden, 8 mei 2017 – Vorden 1 heeft vanmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Varsseveld. Terwijl het 1e elftal nog een kleine kans maakte op een plek in de nacompetitie, omdat het met 3 andere ploegen op een gedeelde 4e plaats stond, had Varsseveld niets meer om te spelen. Toch ontstond er een ware wedstrijd waarbij uiteindelijk beide ploegen met een 2-2 gelijkspel tevreden konden zijn. Vorden 1 heeft door dit gelijke spel weliswaar AZC gepasseerd op de ranglijst en staat nu op een 6e plaats, maar is kansloos geworden voor een plek in de nacompetitie via de 4e plaats in de competitie. Vorden 1 is namelijk al klaar met het seizoen, terwijl de andere 12 ploegen volgende week hun laatste wedstrijd spelen. De 4e plaats zal nu gaan tussen Leones, Spero en FC Winterswijk terwijl AZC ook nog een kleine kans heeft.

Vorden 1 begon sterk en agressief tegen Varsseveld en speelde richting de kantine en supersupporter Sidney. In de 10e minuut resulteerde dit bijna in een voorsprong van de geel-zwarten, toen uit een fraaie voorzet van Daan Horstman aan de rechterkant spits Frank Hiddink vanaf 7 meter binnen kon koppen. Doordat hij nog gehinderd werd door een verdediger van Varsseveld kon en durfde hij zijn hoofd niet vol tegen de bal te zetten en moest hij dus iets inhouden en zodoende raakte hij de bal een fractie te vroeg. De kopbal kwam dan ook keihard op de grond en stuiterde vanaf 5 meter nog weer over het doel heen. In de tegenaanval kwam Varsseveld op een 1-0 voorsprong toen een lage bal bij de 2e paal werd binnen geschoten. Vorden 1 liet zich niet van de wijs brengen en bleef de bovenliggende partij en viel een aantal keer gevaarlijk aan via de rechterkant. Bart Stokman had het in deze 1e helft weer een paar keer op zijn heupen en kon in combinatie met Daan Horstman of geheel in zijn eentje twee á drie gevaarlijke voorzetten afleveren, maar jammer genoeg kwam het in al deze gevallen niet tot een goede afronding. Toch kwam Vorden op de gewenste 1-1 stand, want in de 35e minuut was het Ate Barendsen die na een uitstekende individuele actie met de rug naar het doel heel rustig bleef en koelbloedig met links in de verre hoek het net vond.

In de tweede helft wilde Vorden vol voor de winst gaan om zodoende toch nog theoretisch een kans te behouden op de 4e plaats op de ranglijst. Met Stefan Eggink als extra ‘onruststoker’ probeerde Vorden ook een aantal keren met hoge ballen gevaar te stichten in het 16-metergebied van Varsseveld. In de 60e minuut resulteerde dit in enig duw- en trekwerk van Varsseveld en toen Stefan Eggink naar de grond ging, wees de scheidsrechter gedecideerd naar de stip en kreeg Vorden een penalty mee. Sam Abbink zag zijn inzet gekeerd worden, maar in de rebound schoot hij onberispelijk raak: 2-1. Vorden 1 had wederom haar gewenste voorsprong en in het uur dat tot dan toe gespeeld was had het hier ook het meeste recht op. Terwijl iedereen dan ook verwacht had dat de geel-zwarten door zouden gaan voor de 3-1 kantelde toch onverwachts de wedstrijd en nam Varsseveld steeds meer het initiatief over. In de 75e minuut kwamen de nummer 8, oftewel de koploper van het rechterrijtje, ook nog eens langszij toen een voorzet van de linkerkant via een rare carombollage door de spits van Varsseveld in het doel werd gewerkt. Vanaf dat moment werd de wedstrijd van Vordenzijde steeds rommeliger en was er van een fatsoenlijke aanvalsopzet geen sprake meer en leek het er zelfs meer op dat Varsseveld met vlagen nog met de eer van een overwinning ging strijken. In deze fase werd er ook nog gewisseld want Wiebe de Jong kwam erin voor Gijs van der Veen en Siebren Bijenhof nam de plaats in van Koen Oosterhuis. Siebren’s optreden duurde echter maar 4 minuten want toen kwam hij met het hoofd heel naar in botsing met een speler van Varsseveld. Beide spelers bleven langdurig op de grond liggen en bij Siebren werd uiteindelijk een flinke hoofdwond geconstateerd. Gelukkig bleek na terugkomst van het ziekenhuis dat het bij deze wond is gebleven en deze keurig gehecht is en er geen hersenschudding of andere beschadiging is geconstateerd. Michiel Barink moest zodoende als derde invaller de laatste 10 minuten nog mee maken, maar aan vordenzijde gebeurde er in deze periode niet veel meer voor het doel van Varsseveld. Aangezien ook Varsseveld niet meer in staat was om een doelpoging te creëerden bleef de stand 2-2 en konden beide ploegen een puntje bij schrijven.

Vorden 1 behaalde zodoende in haar tweede seizoen in de 2e klasse twee punten meer dan vorig seizoen (toen 26, nu 24 wedstrijden) en kwam op een totaal van 37 uit. Het scoorde ook 7x vaker dan afgelopen seizoen en als het de huidige 6e plaats na volgende week weet te behouden heeft het ook haar derde doelstelling van dit seizoen gehaald, namelijk door een plaats hoger eindigen in het linkerrijtje (7e) dan 2015-2016. Het heeft tot aan de laatste speeldag mee gedaan om een plek in de nacompetitie, maar daarvoor komt het na de gelijke spelen tegen FC Winterswijk en Varsseveld net tekort voor.

De basis voor deze 6e plaats is gelegd in de 1e helft van het seizoen, waar het verrassend goed voor de dag kwam. De ploeg had namelijk afscheid genomen van de veel scorende middenvelder Rick Schröer en tevens had routinier Niels Siemerink besloten na 11 jaar een stapje lager te gaan spelen. Met de langdurig geblesseerde Gijs van der Veen, Daan Horstman en Siebren Bijenhof moest trainer Michel Feukkink dus met een smalle selectie van 12 spelers beginnen aan het 2e seizoen in de 2e klas. Met spelers als Mike van Lingen, Bas Abbink en Wiebe de Jong als vervangers voor de hierboven genoemde basisspelers behaalde Vorden 1 tussen september en januari een aantal keurige overwinningen en stond het zodoende vanaf de 1e speeldag direct weer in het linkerrijtje. Uiteindelijk heeft het elftal vanaf februari weer met een volledige groep van 15 spelers kunnen werken en had het ook een sterke bank waardoor trainer Michel Feukkink zelfs een luxe situatie had. Terwijl maar liefst 5 ploegen tot aan de laatste speeldag mee doen aan de zenuwslopende degradatiestrijd, heeft Vorden 1 het gehele seizoen bij de bovenste 7 ploegen gestaan en heeft het constant naar boven kunnen kijken en was men begin april officieel al veilig.

Na afloop was het nog lang druk en gezellig in de kantine waar de supporters en spelers voor de laatste keer dit seizoen de thuiswedstrijd gingen afsluiten en waarbij door de jury dit keer trainer Michel Feukkink als ‘Man of the Match’ werd benoemd voor zijn prestaties over het gehele seizoen.