Vorden, 4 november 2018 – Terwijl in de vorige drie thuiswedstrijden tegen VIOD, Concordia en Spero, Vorden 1 wellicht een puntje had verdiend maar er drie keer werd verloren, was vanmiddag een gelijkspel de meest realistische eindstand geweest maar behaalden de geel-zwarten dit keer een even knappe als broodnodige overwinning. Door doelpunten van Daan Horstman en Frank Hiddink (2x) kwam de thuisclub drie keer op voorsprong, nadat SDOUC in de 1e helft al aan de gelijkmaker kwam. Vorden 1 bracht in de 2e helft  Niels Rondeel en ook zijn JO19-1 medespeler Pelle Hoppen maakte zijn debuut, terwijl de 1e jaars senior Luuk Smit ook een prima invalbeurt kende.Vorden 1 begon deze thuiswedstrijd voor het eerst sinds zeer lange tijd zonder haar vaste kracht Bart Stokman en ook de geschorste Gijs van der Veen en de geblesseerde Ate Barendsen waren niet van de partij. Gelukkig waren Stefan Eggink en Luuk Smit wel weer wedstrijdfit en kwam het aantal beschikbare spelers op 12 en vandaar dat trainer Michel Feukkink een beroep moest doen op Niels Rondeel en Pelle Hoppen van de JO19-1 als 13e en 14e man.  Ook tegenstander SDOUC had zo haar personele problemen, want maar liefst vier basisspelers raakten vorige week geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Varsseveld en vandaar dat trainer John Nijenhuis ook een aantal spelers van het 2e elftal en JO19-1 bij zich had.

De wedstrijd begon direct erg open met veel aanvallende intenties van beide kanten. Vorden speelde het spel via het middenveld en speelde vaak de buitenspelers aan in de voet, die daarna vanuit stilstand de actie moesten inzetten. SDOUC daarentegen speelde directer en koos er vaak voor om sneller diepte in het spel te brengen en de beide buitenspelers vooral in de ruimte aan te spelen. Beide speltypes zorgden voor mogelijkheden in de zestien, maar het was SDOUC die voor het eerst aanspraak mocht maken op een daadwerkelijke kans. Vanaf de linkerkant van het 16-metergebied kwam een voorhoedespeler van SDOUC alleen voor de keeper en vanaf een meter of dertien schoot hij hard en laag in, maar keeper Robin Verstege redde met een katachtige reactie en gaf de bal ook nog een zodanig effect mee dat hij de bal in tweede instantie klem kon pakken. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak, toen middenvelder Sven Mulder, vanmiddag op ‘tien’ spelend,  met een sterke voorwaartse actie op snelheid het zestienmeter gebied in kwam zetten. Hij werd onreglementair ten val gebracht en gezien het feit dat er geen enkel commentaar werd gegeven door SDOUC was het klip en klaar: penalty. De strafschop werd benut door Daan Horstman die hiermee zijn eerste van dit seizoen en in totaal 34e doelpunt voor Vorden 1 maakte .

Vorden kon met deze stand eindelijk weer eens genieten van een voorsprong in de wedstrijd, want dat was na AZC in de tweede speelronde niet meer gebeurd. Toch werd het na een half uur gelijk en de wijze waarop SDOUC deze 1-1 maakte was van grote schoonheid. Met een prachtige wreeftrap over 30-40 meter van de rechter- naar de linkerkant van het veld, viel de bal precies over rechtsback Bas Abbink en terwijl 9 van de 10 aanvallers in zo’n geval het duel aan gaan om in balbezit te komen, bleef de razendsnelle nummer 11 van SDOUC juist in controle. Hij wachtte heel even, positioneerde zich zodanig dat hij de bal ineens in de aanname mee kon nemen en Bas Abbink in een vloeiende loopbeweging achter zich kon laten. Toen hij vanuit deze actie schuin voor het doel de zestienmeter in kwam lopen bleef hij ook nog eens ijzig kalm en schoot hij, geheel in stijl van de aanname en versnelling, prachtig in de verre hoek binnen: 1-1.

In het resterende gedeelte van de 1e helft bleef SDOUC de gevaarlijkste ploeg met vooral de zeer dreigende en razendsnelle linksbuiten als opvallendste speler. Bas Abbink had moeite met deze jongen en gaf ook nog eens aan dat hij niet helemaal fit meer was door zijn liesblessure. In de rust werd dan ook besloten om Bas te wisselen voor A-junior Niels Rondeel en deze kwam links-back te spelen. De vrije verdediger Bas Kortstee werd rechts-back en Sam Abbink verhuisde van de links-back plaats naar de laatste man positie. Een flinke wijziging in de achterhoede met drie verplaatsingen, maar het viel uitstekend uit. Want in de 2e helft, toen SDOUC toch met de beste papieren de kleedkamer uit kwam, had Vorden ineens meer grip op hun voorhoede. De eveneens zeer snelle Bas Kortstee kon de linksbuiten in bedwang houden en zodoende werd de angel uit de aanval van SDOUC gehaald. Het werd zodoende een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij Vorden steeds meer grip op het spel begon te krijgen en vooral op het middenveld met Roy en Koen en de sterk spelende Sven Mulder de strijd licht in het voordeel van de geel-zwarten begon te brengen. In de 58e minuut kwam de thuisclub zelfs op voorsprong, want Bas Kortstee ging zich ineens, a lá Bart Stokman, ook met de aanval bemoeien en kwam aan de rechterkant helemaal opzetten. Zijn voortzetting werd echter geblokt en de bal carombolleerde zo voor de voeten van Sven Mulder op de zestienmeter lijn. Zijn schot leek een gemakkelijke prooi te worden voor de keeper van SDOUC, maar deze liet al vallend de bal van de borst af stuiteren en Frank Hiddinkwas er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. De prima scheidsrechter, gewoon omdat hij er kort op zit, heel veel ziet en een voor voetballers duidelijke en prettige manier van leiding geven over zich heeft, keek bij het inschieten van Frank direct naar de grens en deze vlagde op dat moment niet. Toen de bal in het doel verdween kwam er ineens commentaar van de spelers van SDOUC dat de grensrechter vlagde voor buitenspel, maar voor de scheidsrechter was dit te laat en hij keurde dan ook het doelpunt gewoon goed.

SDOUC was hierover gefrustreerd en wilde dan ook zo snel mogelijk de gelijkmaker maken. De strijd werd feller en het was juist mooi om te zien dat ook in deze fase de 18-jarige Niels Rondeel keurig op de been bleef aan de linkerkant en ook de baas bleef over zijn directe tegenstander toen de supersnelle nummer 11 van SDOUC van kant wisselde en rechtsbuiten ging spelen. Luuk Smit was inmiddels op het middenveld in het veld gekomen voor Tom klein Kranenbarg en Sven Mulder ging rechtsbuiten spelen. Vorden knokte voor wat het waard was, bleef in balbezit steeds maar weer de middenvelders Koen en Roy zoeken en zorgde zodoende er ook voor dat in balbezit er ook kansje bleven komen. Maar de kansen dat het eerder 2-2 zou worden dan 3-1 waren reeëler en vooral spits Kees van de Pavert zal zich deze dagen nog wel eens achter de oren krabben. Met een schitterende voorzet van de rechterkant werd hem in de 75e minuut, geheel vrij staand in het 16-metergebied een niet te missen kopkans aangeboden. Waar normaal gesproken iedereen dan al weet dat het raak is, bleef vriend en vijand in dit geval met verbazing achter toen de bal naast het doel verdween en daarmee gelukkig voor Vorden de stand nog steeds in het voordeel van de thuisclub was. Ook een tweede kopbal bij de 2e paal leek een doelpunt op te leveren voor SDOUC, maar in de 85e minuut was het juist Frank Hiddink die liet zien hoe het wel moet. Met een afgemeten afdraaiende voorzet van Daan Horstman liep de spits van Vorden heerlijk tegen de voorzet aan en kopte halfhoog tegendraads raak en bracht heel Vorden in verroering.

Eindelijk een overwinning in een gelijkwaardige wedstrijd waar met heel veel strijd en inzet geknokt moest worden voor de punten. In de laatste 10 minuten is het altijd wel mooi om te zien dat in dit snelle en sterke strijdgewoel op 2e klasseniveau een speler als Niels Rondeel toch de voetballende actie blijft zoeken. Terwijl iedereen in een dergelijke actie aan de linkerkant, tegen de zijlijn aan en met volle druk van de tegenstanders een lange bal richting in de linkerhoek zou geven, prefereerde hij de ‘middenman’ en gaf hij met deze strakke inspeelpass ‘van buiten naar binnen’ de ploeg net ff meer tijd en overzicht en kon het verder en langer in balbezit blijven. De 17-jarige Pelle Hoppen uit de JO19-1 mocht zijn debuut maken en moest de laatste 5 minuten Roy Böhmer vervangen. Een even lastige als pittige invalbeurt want hij kwam ‘koud’ direct in het strijdgewoel op het middenveld terecht en moest volop aan de bak om het sterk aanzettende SDOUC tegen te houden. Met een prima sliding en een goede voortzetting over links gooide hij de schroom van zich af, nadat hij in de eerste minuut na zijn invalbeurt twee ongelukkige balmomenten had gekend.

Een lekkere overwinning voor de thuisclub, waar gezien de kansen van beide ploegen een gelijkspel de verhoudingen beter hadden weer gegeven. Voor trainer Michel Feukkink was het eveneens een opsteker dat Stefan Eggink en Luuk Smit weer wedstrijdfit en van de partij waren en dat hij in dit prille seizoen bij v.v. Vorden nu alweer voor de 4e keer een A-junior mee kon laten doen. Na Niels Rondeel, Lars van der Veen en Kris Koning mocht nu ook Pelle Hoppen voor het eerst invallen bij het 1e elftal. Wetende dat reservekeeper Esli Lindenschot en de weer speelgerechtigde Anne Hezemans vanuit de JO19-1 er ook nog bij zitten, komt er vanuit de A-jeugd van trainer Michiel Barink weer genoeg spelers aan om, waar nodig, de komende twee seizoenen, het 1e elftal te verbreden en te versterken.