vorden - varsseveld 2

Vorden 10 mei 2015 – Vorden 1 heeft vanmiddag tegen Gendringen het laatste half uur volledig laten lopen en zodoende haar trainer Michel Feukkink en de trouwe en vaste supporters een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waar bij een 2-2 stand Vorden 1 een dot van een kans kreeg via Frank Hiddink om op voorsprong te komen, werd in de laatste 20 minuten het 1e elftal volledig overlopen en kreeg het met 6-2 de zwaarste nederlaag van het seizoen te verwerken.

Één van de moeilijkste onderdelen van het voetbalspel is een wedstrijdinstelling aanpassen tijdens de wedstrijd oftewel ‘als je slap aan een wedstrijd begint dan is het heel lastig om dit om te keren’. Toch lukte het Vorden 1 vanmiddag om na een slap eerste kwartier toch heel langzaam en stapje voor stapje weer terug te komen in de wedstrijd. Gendringen, dat vorige week de 3e periodetitel had behaald, speelde vanaf de 1e minuut scherp, geconcentreerd en met veel positiewisselingen en snelheid in de ploeg. Op de fraaie kunstgrasmat dat aan het begin van het seizoen is aangelegd liet Gendringen zien dat het over goed spelende ploeg beschikt dat veelvuldig op balbezit speelt en op de juiste momenten diepte zoekt richting de snelle en lepe voorhoedespelers Meijer en Kuiperij. Vorden 1 werd overlopen en kwam in alle verdedigende acties steeds een pas te laat en oogde zodoende slap en zwak. Steeds moest Vorden achter de rood-witten aan lopen en hoopte iedere geel-zwarte speler dat een ander het wellicht wel op zou pakken. Terwijl een aantal vlijmscherpe aanvallen niet werden afgerond door Gendringen, kwam deze ploeg toch na 6 minuten al op 1-0 toen een scherp indraaiende vrije trap ten onrechte werd gestompt door keeper Robin Verstege en uit de daaruit voortkomend carambolage kreeg Gendringen de bal precies voor de voeten en drukte vernietegend af. In de 22e minuut was het aanvoerder en boegbeeld Stefan Eggink die op zijn kenmerkende wijze probeerde om het elftal over het dode punt te brengen. Samen met Wiebe de Jong ging hij de duels feller aan en probeerde hij het elftal ‘in de duels’ te krijgen om zodoende weerstand te kunnen bieden aan de voetballend sterkere tegenstander Gendringen. Precies op het moment dat Stefan met een pittig duel een signaal af gaf, kwam Vorden 1 direct op 1-1 nadat Rick Schröer prima werd vrij gespeeld en alleen op de doelman geen fout maakte.

Het was zodoende weer een wedstrijd, maar ondanks dat de geel-zwarten weer stapje voor stapje grip kregen op de wedstrijd, was het toch Gendringen dat eenvoudig weg te goed was vanmiddag en desondanks toch enkele grote kansen afdwong. Via een fraaie aanval op links kwam de bal na een voorzet bij de 2e paal terecht en via een prachtige half-volley scoorde Kelvin Meijer met een schitterend doelpunt de 2-1. Toch liet Vorden 1 weer direct zien dat het niet voor niets de terechte kampioen is dit jaar want puur op mentaliteit kon Stefan Eggink in een melee van spelers een vrije trap het beslissende zetje geven en zodoende werd de ruststand 2-2.

In de tweede helft moest trainer Michel Feukkink de linksback Bas Abbink in de kleedkamer achter laten en deze werd vervangen door zijn broer Sam Abbink. Direct werd in balbezit het 1e elftal dwingender en kon er aan de linkerkant een aantal fraaie aanvallen genoteerd worden. Vooral de keren dat één van de betere spelers aan vorden-zijde, Gijs van der Veen, werd aangespeeld werd het direct gevaarlijk voor het doel van Gendringen. Zo kwam in de 60e minuut Wiebe de Jong in balbezit op het middenveld en via een snelle en fraaie ‘uitdraai-actie’ verplaatste hij het spel heel goed en snel van de rechterkant ineens naar links. Gijs van der Veen kon met zijn linkerbeen direct op het doel af, maar hij besloot op de 16 meter toch nog 1 keer af te kappen en direct de bal met rechts op een presenteerblaadje te leggen voor de mee gelopen Frank Hiddink. Frank wilde de bal met rechts in de verre hoek plaatsen door een uitgedraaide beweging vanuit zijn onderlichaam maar de uitvoering was onvoldoende en hij schoot met de binnenkant voet de bal vanaf 8 meter een meter naast het doel.

Met nog 25 minuten te spelen wisselde Michel Feukkink twee keer en vooral de bezetting op het middenveld veranderde hiermee volledig. De hard werkende en de veel noodzakelijk vieze meters makende Wiebe de Jong en Rick Schröer werden gewisseld door Bas Boers en Niek Nijenhuis. De middenveldbezetting veranderde zodoende van Rick-Roy-Wiebe in Sam-Roy-Koen en in deze middenveld samenstelling gaf Vorden 1 de wedstrijd volledig uit handen. Het was zeer teleurstellend, ergelijk maar vooral ook onbegrijpelijk om te zien hoe opzichtig mensen uit de rug weg liepen, er totaal niet werd omgeschakeld bij balverlies en de duels allemaal veel te slap werden aangegaan op deze belangrijkste linie van het veld. In drie gelijkwaardige situaties kwam de achterhoede van Vorden constant in een ondertal situatie aangezien op het middenveld de spelers van Gendringen geen strobreed in de weg werden gelegd. Het was genant om te zien hoe Gendringen daarna heel koel en zakelijk deze meertal situaties uitspeelden en via drie identieke ‘zaalvoetbaldoelpunten’ de stand op 6-2 brachten.

Zodoende werd met deze wedstrijd ‘om des keizers baard’ de vierde nederlaag geleden van dit seizoen, maar werden vooral de supporters en trainer Michel Feukkink ‘te kijk gezet’. Vorden 1 had dit nooit mogen laten gebeuren en vooral linksback Bas Boers, die het hele seizoen reserve heeft gestaan bij het 1e nadat hij vaak s’morgens bij het 2e had mee gedaan, werd akelig in de steek gelaten door linkshalf Sam Abbink en ook invaller Niek Nijenhuis kwam het laatste half uur in een ‘zwemmend elftal’ terecht waarbij het middenveld zelfs met Roy en Koen niet de noodzakelijke duelkracht en vieze meters konden maken die bijvoorbeeld Rick en Wiebe wel ten toon spreidde.

Vorden 1 nam zodoende toch met een lichte kater afscheid van dit seizoen, alhoewel natuurlijk het fantastische kampioenschap voor altijd bewaard blijft. Het is een geweldige prestatie en ook vandaag werd dit door Gendringen in de vorm van twee bossen bloemen (waarvoor dank) duidelijk naar voren gebracht dat het 1e de verdiende kampioen is geworden. Maar spelen zonder passie, zonder opofferingsgezindheid en zonder ‘vieze meters’ te willen maken is zelfs voor Vorden 1 niet mogelijk en in het laatste half uur werd wederom bewezen dat je altijd geconcentreerd en scherp moet zijn anders is ook de onverslaanbaar lijkende ploeg Vorden 1 te kloppen.