vorden 1 concordia wehl 2

Vorden 8 mei 2016 – Vorden en Concordia hebben vanmiddag in een zeer aantrekkelijke wedstrijd weliswaar niet gescoord, maar het publiek wel degelijk een fraai schouwspel voor geschoteld. Concordia doet na het gelijke spel nog mee om nacompetitieplaatsen, ofwel via de 3e en 4e plaats ofwel via de 3e periode. Vorden lijkt na het gelijke spel uitgespeeld, alhoewel er in theorie nog steeds een kansje is, maar dan moet o.a. de grote winnaar van deze speelronde, FC Winterswijk, volgende week met ruime cijfers verliezen.

Tegenstander Concordia doet het net als Vorden met eigen spelers en heeft louter jongens in de opstelling staan die uit Wehl zelf komen. De laatste keer dat beide ploegen elkaar hebben getroffen was in 2007-2008 toen beide ploegen in de 3e klasse speelden. Op de één na laatste speeldag troffen beide ploegen elkaar en destijds werd het 4-0 voor Concordia, maar een week later degradeerden beide ploegen alsnog naar de 4e klas. Concordia heeft toen daarna in 3 jaar tijd de stap naar de 2e klas gemaakt en Vorden deed dit tussen 2012 en 2015. Zodoende treffen beide dorpsclubs elkaar nu in de 2e klasse en nadat de heenwedstrijd op 0-0  eindigde was het nu wederom de brilstand na 90 minuten. Toch was het een zeer aantrekkelijke wedstrijd en gezien het aantal open kansen is het eigenlijk een wonder dat beide ploegen niet gescoord hebben deze middag.

Vorden 1 begon erg sterk aan deze wedstrijd en nam direct het initiatief. Vooral de wijze waarop Vorden iedere tegenaanval van Concordia al rond de middenlijn neutraliseerde en dus alweer in balbezit kwam, was indrukwekkend en even opmerkelijk als knap. Want Vorden bleek dus ook tegen deze sterke tegenstander haar eigen spel te kunnen spelen en de wil op te leggen en dwong in deze periode ook nog eens enkele mogelijkheden af. De eerste 20 minuten verliepen dus gunstig voor de geel-zwarten en vanaf de rechterkant kwamen er enkele keren goede voorzetten maar een halve omhaal van Frank en een kopbal van dezelfde spits konden net net doeltreffende afgedrukt worden. Na een minuut of 25 greep Bas Kortstee ineens met zijn hand naar de achterkant van zijn linkerbeen en al gauw bleek dat een flinke hamstringblessure zijn deel was. Bas Abbink was de invaller en broer Sam Abbink ging op de plaats van Bas Kortstee spelen. Het duurde een minuut of vijftien voordat Vorden weer in haar ritme kwam, want het eerste kwartier in deze nieuwe opstelling was voor Concordia het sein om het initiatief over te nemen. Er werd eerder druk gezet en aangezien Vorden hierdoor niet meer even makkelijk de voorhoedespelers kon bereiken, kreeg Concordia meer vat op de wedstrijd. Met een prachtige volley op ongeveer 25 meter was het zelfs ook nog dichtbij de 1-0, maar keeper Robin Verstege redde zeer fraai op dit prachtige schot. Even later moest hij ook nog een keer handelend optreden bij een scherpe voorzet bij de tweede paal. De laatste 10 minuten van de 1e helft warem weer voor Vorden en was de wedstrijd zodoende weer in evenwicht. Maar alleen al in de verhouding van het aantal cornerballen (zes tegen nul) kon je zien dat Vorden een prima 1e helft speelde en met twee sterke kopballen was Roy Böhmer uit deze standaard situaties ook nog eens dicht bij een doelpunt.

In de rust bleken de tussenstanden van de diverse wedstrijden gunstig waren voor zowel Concordia als Vorden, want bij winst van één van beide ploegen zou bij deze tussenstanden de kans groot zijn op winst in de 3e periode. Concordia liet direct merken in de 2e helft dat het persé wilde winnen en zo ontstond een enorm open wedstrijd met constant mogelijkheden en zelfs opgelegde kansen van beide kanten om de score te openen. Vooral in de laatste 20 minuten golfde het spel op en neer en dienen de spelers van beide een compliment te ontvangen voor de enorme inzet en passie waarmee werd gespeeld, want de omstandigheden waren met de hitte en de keiharde ondergrond verre van ideaal.

In de laatste 10 minuten kreeg Concordia drie enorme kansen om de stand op 1-0 te zetten en het begon met een vrije trap van de rechterkant die vanaf 10 meter keihard onderkant lat werd gekopt. Daarna kwam er een hoge bal bij de tweede paal terecht en deze werd door de linksbuiten ineens op de slof genomen maar zijn inzet kwam tegen de paal terecht. Nog geen twee minuten later leek het alsnog 1-0 te worden toen een speler van Concordia met rechts een gevaarlijk laag schot los liet en deze bij de tweede paal net voorlangs hobbelde. Dezelfde linksbuiten die tegen de paal had geschoten probeerde nu met een uiterste inspanning de voorlangs hobbelende bal nog in te schieten, maar Sam Abbink kon met een uiterste krachtinspanning er nog een corner van maken. Intussen had Koen Oosterhuis aan de andere kant nog een prima actie in huis in speelde zichzelf in het 16-metergebied vrij en schoot met rechts maar net langs de paal. Zo leek het al met al toch 0-0 te blijven, maar in de allerlaatste minuut was het toch nog Vorden dat de score op 0-1 had kunnen brengen. Met een prachtige pass van Koen Oosterhuis vanaf de rechterkant werd Frank Hiddink vrij voor de keeper gezet. Zijn eerste aanname was perfect en hij hield zijn lichaam keurig tussen de voorstopper en de stuiterende bal, maar zijn inzet vanuit de draai werd perfect geparreerd door de uitstekende doelman van Concordia Wehl.

Zo was uiteindelijk toch FC Winterswijk de grote winnaar van deze ronde, want door een 1-2 overwinning op Rheden staan zijn nu zowel 3e op de ranglijst als 1e in de 3e periode. Vorden heeft nog een kleine theoretische kans om de 3e periode te winnen, maar dan moeten volgende week zowel FC Winterswijk als Concordia Wehl verliezen. Bovenaan is de strijd beslist omdat Quick 1888 met een 2-0 winst op Grol het kampioenschap heeft veroverd. Onderin zijn Hatert en DCS gedegradeerd en spelen er nog maar liefst vijf ploegen om de twee nacompetitieplaatsen voor degradatie, namelijk Grol, Rheden, Leones, OBW en SDOUC. BVC’12 speelt sowieso nacompetitie en uit het kwartet FC Winterswijk, WAVV, Concordia Wehl en Vorden zullen uiteindelijk nog twee ploegen moeten komen die ook in de nacompetitie om promotie mee mogen doen.