Vorden, 30 april 2017 – Vorden 1 heeft vanmiddag in Winterswijk met 1-1 gelijk gespeeld en behaalde zodoende een punt tegen één van de concurrenten om de 3e en/of 4e plaats in de competitie, dat in beide gevallen een plaats in de nacompetitie zal opleveren. Trainer Wilco Geerts van FC Winterswijk sprak in ‘De Gelderlander’ van de slechtste wedstrijd van FC Winterswijk onder zijn driejarige bewind en daarmee geeft hij indirect een compliment aan v.v. Vorden want na 12 wedstrijden als FC Winterswijk ongeslagen te zijn geweest en vorige week in balbezit nog indruk te hebben gemaakt in de kampioenswedstrijd tegen RKZVC, kreeg de aan het begin van de competitie samen met Concordia Wehl genoemde kampioenskandidaat vanmiddag geen moment vat op de wedstrijd en was v.v. Vorden in alle opzichten de betere ploeg. 

Alweer voor de zesde achtereenvolgende week had trainer Michel Feukkink een volwaardige selectie van 14 spelers tot zijn beschikking en kon hij alleen deze middag geen beroep doen op de wegens werkzaamheden afwezige sterkhouder Roy Böhmer. Maar desondanks moest hij toch keuzes maken en begon hij deze keer op het middenveld met Bas Abbink, Koen Oosterhuis en de op ’10’ spelende Gijs van der Veen. De voorhoede had met Daan Horstman en Ate Barendsen twee buitenspelers en met Frank Hiddink een diepe spits. FC Winterswijk kreeg vanaf de aftrap geen moment vat op de wedstrijd en speelde vanaf de eerste seconde erg onnauwkeurig en slordig in balbezit. Symptomatisch voor de openingsfase waren twee momenten dat de buitenspelers van FC Winterswijk getracht werden over de grond aangespeeld te worden. Allereerst was het aan de rechterkant Bart Stokman die met volle snelheid ‘voor zijn man’ kwam en even later lukte het ook Sam Abbink om in een zelfde situatie zijn directe tegenstander te snel en te fel af te zijn. In beide gevallen was het niet alleen een interruptie, maar bleven beide backs ook nog in balbezit en konden ook nog eens een prima ‘tweede bal’ geven en daarmee dus FC Winterswijk direct weer onder druk zetten. Het liep dus aardig bij v.v. Vorden en na een minuut of tien kwamen ook de eerste mogelijkheden voor het team van trainer Michel Feukkink. De hevige wind die in de lengterichting van het veld over het prachtige sportpark Jaspers woei, bezorgde Vorden een behoorlijke mogelijkheid, want gedragen door de wind kwam een vrije trap van Koen Oosterhuis buiten bereik van de keeper op de lat terecht. Ook uit een scherpe voorzet van links kwam Ate Barendsen nog een keer prima naar ‘de eerste paal’ maar zijn kopbal kon gepakt worden door de niet al te zeker ogende keeper van FC Winterswijk.

In de 25e minuut was FC Winterswijk in de aanval en bleef de bal ‘hangen’ in het 16 metergebied. Aanvoerder Stefan Eggink kwam bij deze lastige bal aan de verkeerde kant van de spits te staan en moest toen met zijn lichaam en handen toch nog proberen zoveel mogelijk tegenstand te bieden tijdens de doelpoging van deze FC Winterswijk-speler. Volgens de scheidsrechter deed hij dit opzichtig en het ‘slachtoffer’ nam zelf de penalty en schoot daarmee FC Winterswijk onberispelijk naar 1-0. Vorden ging niet bij de pakken neer zitten en het wedstrijdbeeld veranderde dan ook niet, want de geel-zwarten bleven het initiatief houden, waren de baas in de achterhoede en het middenveld en konden zelfs de ex-prof van FC Twente en volgend seizoen voor AZSV uit komende Yeftha Nyamsangya volkomen neutraliseren. Vorden drong aan en kreeg een goede mogelijkheid toen Ate Barendsen er aan de rechterkant vandoor ging en schuin het 16-metergebied in kwam zetten, maar zijn lage voorzet werd door een FC Winterswijk maar net tot corner verwerkt. Toch kwam Vorden nog voor rust verdiend op gelijke hoogte, want uit een lage voorzet van links verlengde Ate Barendsen met een goede lichaamsbeweging de bal en deze werd bij de tweede paal binnen gegleden door Bas Abbink. Vlak voor rust kwam Vorden zelfs nog bijna op voorsprong maar de kopbal van Stefan Eggink eindigde op de lat en zodoende was het de tweede keer dat FC Winterswijk door het houtwerk werd gered.

Na de rust dacht iedereen dat FC Winterswijk, gedragen door de wind en het 500 koppige thuispubliek ,wel even orde op zaken ging zetten maar vooral in deze fase bleek dat de thuisploeg deze middag totaal niet in vorm was. Telkens als Vorden ook maar even druk zette ging de ene bal naar de andere over de zijlijn of kwam het in de voeten van een vordenaar terecht of werd het een ‘blinde bal’ in de diepte waar het onmogelijk was voor de onzichtbare voorhoede van FC Winterswijk om er iets mee te doen. Vorden bleef zodoende controle over de wedstrijd houden en liet bij vlagen vooral door Koen Oosterhuis en de handige rechtsbuiten Ate Barendsen ook nog zien dat het individueel beter was dan de tegenstander deze middag. Vorden vergat zich in deze fase te belonen en dan komen we bij het enige minpuntje (of verbeterpuntje) : scherpte voor het doel! Het lijkt, met de nadruk op lijkt want langs de kant is het altijd makkelijk oordelen, dat de oranjehemden deze middag balbezit belangrijker vonden dan een scoringspoging. Het kwam regelmatig voor dat er ruimte was op het middenveld voor een schot op doel, een scherpe inspeelpas of zelfs een steekpas om iemand (half) vrij voor het doel te zetten, maar in deze situaties werd te vaak de ‘veilige’ oplossing gezocht en dus niet omgezet in een doelpoging.

De wedstrijd ging door de 1-1 stand over naar een ‘status quo’ en in de laatste 25 minuten werd ook het veldspel van Vorden er niet beter op. FC Winterswijk kon deze middag niet beter, maar Vorden maakte in deze laatste fase van de wedstrijd ook steeds meer foute keuzes, leed slordig balverlies en creëerde dus ook nauwelijks kansen meer. In de laatste 10 minuten, toen Wiebe de Jong de plek van Bas Abbink had overgenomen en Siebren Bijenhof nog in het veld kwam voor Sam Abbink, was Vorden toch ineens nog dichtbij de overwinning, want na een voorzet van links kon wederom Stefan Eggink mooi doorkoppen. De keeper had verkeerd getimed en kwam ondanks het uitlopen niet aan de bal, maar in plaats van dat de bal in het doel rolde werd hij nog net op tijd van de lijn gehaald door een verdediger van FC Winterswijk. Na deze laatste kans van Vorden ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en waren beide ploegen uiteindelijk tevreden met een gelijk spel. FC Winterswijk omdat het een slechte wedstrijd, die er nu eenmaal wel eens tussen kan zitten in een seizoen, aldus trainer Geerts, in ieder geval niet verloor. Vorden, omdat het toch een keurig resultaat behaalde in een vooraf door trainer Michel Feukkink als ‘pittig maar wel een mooie uitdaging’ betitelde uitwedstrijd in Winterswijk.