Vorden, 11 februari 2018 – Vorden 1 heeft gisterenmiddag op het kunstgras van en tegen Ruurlo met 1-1 gelijk gespeeld. Deze nuttige oefenwedstrijd , waarbij wederom enkele spelers van de JO19-1 speelminuten kregen en belangrijke ervaring op deden in het 1e elftal, was een welkome invulling in het competitie loze carnavalsweekend. Na een 0-0 ruststand werd het in de 55e minuut 0-1 door een doelpunt van Tom Klein Kranenbarg waarna in de 70e minuut de verdiende gelijkmaker werd gemaakt door een ongelukkig eigen doelpunt van Sam Abbink.

Vorden 1 had door werk, vakantie, school en blessures niet de beschikking over Bas Kortstee, Bas Abbink, Koen Oosterhuis, Roy Böhmer, Gijs van der Veen, Ate Barendsen, Daan Horstman en Siebren Bijenhof. De ziekenboeg met Siebren (herstellend van een kruisbandoperatie) en Roy (hamstring) is afgelopen dinsdag uitgebreid met Daan Horstman, die in het duel met Sp. Neede een achillespeesblessure op heeft opgelopen. Trainer Michel Feukkink moest dus de 8 overgebleven 1e elftalspelers, Robin Verstege, Bart Stokman, Stefan Eggink, Sam Abbink, Sven Mulder, Tom klein Kranenbarg, Frank Hiddink en Guido Beernink aanvullen en koos daarbij voor Wiebe de Jong uit het 2e en Niels Rondeel, Chris Koning (beide basis), Sander Eggink en Michel Cornelis uit de JO19-1.

Met Sam Abbink op de plek als laatste man, Niels Rondeel als linksback en het middenveld met Wiebe de Jong, Sven Mulder en Chris Koning begon Vorden 1 gisterenmiddag op de prima bespeelbare kunstgrasmat van vv Ruurlo met een ietwat behouden tactiek . Er werd met balverlies terug gezakt op eigen helft en daar, door de ruimtes klein te maken, gepoogd de aanvallen van Ruurlo onschadelijk te maken. De goed voetballende ploeg en makkelijk combinerende geel-zwarten van Ruurlo kwamen hier in het eerste bedrijf echter een groot aantal keren prima doorheen en waren dan ook in de 1e helft de ploeg die het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. In de 30e minuut kregen zij daarvoor de beste mogelijkheid, nadat een mooi ‘chipbal’ precies over de verdediging op de borst van de nummer 9 viel. Na deze prima aanname kwam de spits in het 16-metergebied alleen op Robin Verstege af, maar de 23-jarige doelman van Vorden bewees. net als afgelopen zondag tegen Spero, in een dergelijke situatie wederom zijn klasse in het één-tegen-één duel en pareerde de inzet.  In het laatste kwartier van de 1e helft kroop Vorden een aantal keren uit haar schulp en vooral een fraaie aanval over de rechterkant in de 35e minuut had een beter lot verdiend, maar de scherpe voorzet van Bart Stokman werd door spits Frank Hiddink net over de lat gekopt. Het middenveld, in de dus vreemde samenstelling Wiebe, Sven en Chris, kreeg iets meer vat op het spel en met name JO19-1 speler Chris Koning verdiend hierbij een compliment omdat het niveau tijdens deze wedstrijd op dit gedeelte van het veld behoorlijk hoog lag en hij, ondanks de sterke tegenstander Koen Hoijtink, ook in balbezit steeds vaker goede en juiste oplossing koos.

In de 2e helft drong Vorden 1 iets meer aan en speelde het tot aan de 70e minuut meer vooruit en dwingender in de voorhoede. De overigens een moeizame wedstrijd spelende linksbuiten Guido Beernink werd vanuit de combinatie een aantal keren in de voet aangespeeld waarna er een actie vooruit gemaakt kon worden, maar vooral aan de rechterkant kon Tom klein Kranenbarg met enkele snelle acties in combinatie met Bart Stokman voor gevaar zorgen. Het was dan ook Tom klein Kranenbarg die in de 55e minuut voor de 0-1 zorgde toen hij een lage voorzet vanaf links keurig bij de eerste paal vanaf een meter of 7 á 8 binnen tikte. In deze fase van de wedstrijd werd er ook van achteruit dwingender vanuit balbezit gespeeld en kon Sam Abbink als laatste man sturing geven aan het veldspel van de in het oranje gehulde vordenaren. Vooral de samenwerking tussen Sam en Niels Rondeel verliep goed en de jeugdigde JO19-1 speler kon met zijn linkerbeen veelal voor een goede voortzetting zorgen richting voorhoede. In de 70e minuut had Niels echter een overtreding nodig om de handige en sierlijke invaller bij Ruurlo af te stoppen en liet de jeugdige verdediger zich verassen bij de snel genomen vrije trap. Aanvoerder Koen Hoijtink kon zodoende vanaf de achterlijn een strakke voorzet geven en deze werd ongelukkig bij de eerste paal in eigen doel gekopt door Sam Abbink, waarna de stand weer gelijk was.

In het laatste kwartier kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht en liet Ruurlo zien dat het niet voor niets bij de bovenste vier ploegen staat in 3B. De ruimtes werden iets groter en vooral in deze fase hamerde trainer Michel Feukkink telkens op de arbeid die geleverd moest worden bij balverlies. Vooral middenvelder Chris Koning (hij speelde de volle 90 minuten) en de 6 jaar in het 1e gespeelde 2e elftalspeler Wiebe de Jong deden bij balverlies in deze fase flink van zich doen spreken en bleven zoveel mogelijk druk houden op tegenstander Ruurlo. De beide JO19-1 spelers Michel Cornelis en Sander Eggink kregen in het laatste kwartier ook hun speelminuten en vooral middenvelder Eggink liet een sterke indruk achter.  Er kwamen geen doelpunten meer bij en zodoende eindigde deze prettige oefenwedstrijd in een 1-1 stand, waarna de voetballers zich in het carnavalsgedruis konden storten bij Voest in de Sporthal

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in de competitie was in het seizoen 2013-2014. Beide aanvoerders, hieronder op de foto tijdens de thuiswedstrijd van Vorden in 2013,  waren gisterenmiddag ook nog van de partij.