Vorden, 27 juli 2018 – De KNVB heeft vandaag voor alle teams in de A- en de B-categorie de bekerindeling bekend gemaakt. Zowel bij de senioren als bij de jeugd bestaat de 1e ronde uit 2 of 3 poulewedstrijden die afgehandeld worden in de weekenden 1-2, 8-9 en 15-16 september. Vorden 1 is in een pittige maar aantrekkelijke poule terecht gekomen en treedt aan tegen de 2e klassers Achilles’12, Hulzense Boys en 1e klasser De Zweef. Hieronder zijn ook de bekerindelingen terug te vinden van alle overige v.v. Vorden teams.

De KNVB heeft alle 1e en 2e klassers (za en zo) in één pot (1) gedaan en alle 3e, 4e en 5e klassers (za en zo – pot 2) en de hoofdklassers zijn vrijgeloot voor de 1e ronde (poulefase). De nummers 1 en 2 van pot 1 (waar Vorden dus ook bij in zit) gaan over naar de 2e ronde en bij de poules van pot 2 alleen de nummer 1. Vorden 1 komt dus drie tegenstanders tegen waar in het verleden nog nooit tegen is gespeeld:

Achilles ’12 uit Hengelo (ov) is met 1000 leden niet alleen één van de grootste voetbalverenigingen uit Twente, maar ook één met een rijke historie. In de laatste 40 jaar heeft het uitsluitend in de Hoofdklasse, 1e of 2e klasse gespeeld en sinds de degradatie uit de 1e klas in 2012 speelt het in de andere 2e klasse op de zondag, nl. 2J.

De tegenstander uit de 1e klas zondag, De Zweef uit Nijverdal, behoort samen met Rohda Raalte en Heino tot de grootste vereniging uit Salland. Met maar liefst 45 teams speelt deze in 1920 opgerichte vereniging een opvallende rol en sportief gezien behoren zij met vele jaren 1e klas en zelfs een jaar Hoofdklasse tot de top-20 succesvolste amateurverenigingen van de afdeling Oost.

De 3e tegenstander van v.v. Vorden is de zaterdagclub Hulzense Boys uit Nijverdal. De ongeveer even grote club als Vorden (Hulzense Boys heeft eveneens 30 teams) heeft in het verleden altijd in de TVB (5e klas)  of 4e klas zaterdag gespeeld. Vanaf het kampioenschap in 1998 in de 4e klas is het gestaag de weg omhoog in geslagen en dit leidde uiteindelijk tot zelfs een paar seizoenen 1e klas zaterdag. In 2017 is het 1e elftal gedegradeerd naar de 2e klas en daar zal het komend seizoen wederom in uit komen.

Overige teams

In het volgende exceldocument kunt u alle bekerindelingen van de senioren-, junioren- en pupillenelftallen van v.v. Vorden terug zien:

Indeling_beker_1e ronde2018-2019