Vorden, 22 juli 2017 – De KNVB heeft vandaag het competitieschema bekend gemaakt van de standaardelftallen. Vorden 1 start de competitie op zondag 24 september met een uitwedstrijd in Elst tegen SPERO. Op zondag 1 oktober zal het haar eerste thuiswedstrijd afwerken en is Voorwaarts Twello de tegenstander. De derby tegen AZC staat op zondag 22 oktober in Vorden op het programma en zal op zondag 25 maart in Zutphen worden gespeeld.

 

Vorden 1 heeft in de 1e helft van de competitie direct al haar verre uitwedstrijden op het programma staan. Het begint dus met een uitwedstrijd tegen Spero in Elst en daarna staan Germania (Groesbeek) op 8 oktober, Union (Malden-Nijmegen) op 29 oktober, Orion (Nijmegen) op 19 november en Leones (Beneden-Leeuwen) op 26 november op het programma. In de tweede helft van het seizoen worden de regionale clubs Concordia (Wehl), SDOUC (Ulft), SML (Arnhem), AZC (Zutphen), Voorwaarts (Twello), DVC (Didam) en Varsseveld  met een bezoek uit Vorden vereerd en geldt de reis naar WAVV (Wageningen) op 4 maart als uitzondering.

De competitie start dit seizoen dus 3 weken later dan de laatste 60 jaar altijd het geval is geweest en dit heeft ook consequenties voor het aantal inhaal- en bekerweekenden, want deze zijn met 5 een stuk minder dan de normale 9 in de afgelopen seizoenen. In de eerste helft van het seizoen geldt alleen 12 november als inhaalzondag en direct na de winterstop staan er met 10 en 25 februari twee inhaalzondagen op het programma. Tenslotte staan er op 29 april en 6 mei twee inhaalzondagen achter elkaar op het programma alvorens in de resterende periode van de maand mei de drie laatste competitierondes worden afgewerkt. Op 31 mei staat de start van de nacompetitie gepland.

Van de 14 clubs in de 2e klas I hebben er maar liefst 12 ‘14.00 uur’ als begintijd van de wedstrijd staan en starten alleen SDOUC en Germania hun thuiswedstrijden om 14.30 uur. Wat betreft de verdeling van kunst- en natuurgras zijn dit seizoen in de 2e klas I de ‘plastic clubs’ in de minderheid, want alleen Orion, Union, SML, DVC en SDOUC hebben kunstgras op het hoofdveld liggen. Leones, WAVV, Germania, Concordia Wehl, Varsseveld, AZC, Voorwaarts Twello, SPERO en natuurlijk Vorden zelf spelen allemaal op natuurgras.

Het complete schema van Vorden 1 (1e werkblad onderin het excelschema) en het competitieschema van de gehele 2e klas I (2e werkblad) kunt u in onderstaand document bekijken:

Vorden 1 seizoen 2017-2018 incl. periode