Gijs van de VeenVrijdag 5 december – Aankomende zondag staat de absolute derby tegen PAX op het programma. Aanvaller Gijs van der Veen blikt alvast vooruit op deze kraker. 

Afgelopen zondag een absolute thriller tegen Gendringen gespeeld waar in de allerlaatste minuut nog de drie punten veroverd werden, hoe heb jij dit spektakelstuk beleefd? 

Ik heb dit nog nooit meegemaakt dat we als team zo terug konden komen. Het is natuurlijk mooi dat we weten wanneer we met z’n alle ervoor moeten gaan. Al hadden we het in de 1ste helft zelf al kunnen en misschien wel moeten beslissen met de kansen die we kregen. Maar om  in de laatste minuut nog de overwinning te pakken maakt de vreugde wel mooier.

Dit seizoen ben je voor het eerst volwaardig Vorden 1 speler, waar zit volgens jou het grote verschil tussen de junioren en de senioren als je kijkt naar het voetbalspelletje? 

Bij de junioren heb je iets meer tijd dan bij de senioren. Je moet sneller handelen en beter de rust bewaren dan bij de senioren. Daarnaast is het ook natuurlijk fysieker, je krijgt op een middag genoeg kleine tikjes of duwtjes.  Bij de junioren zochten we altijd nog snel naar de eind pass dat is wel een groot verschil met de senioren, waar je ziet dat geduld ook beloont wordt. Bij de senioren zit er wel meer druk achter, omdat er meer publiek aanwezig is en de hele club meeleeft

Wat zijn jouw sterke en verbeter punten als voetballer en hoe pak je de verbeterpunten aan? 

Mijn sterke punt is vooral het vasthouden van de bal voorin zodat iedereen kan aansluiten. Mijn verbeter punten zijn nog dat ik niet statisch moet zijn, maar vanuit de beweging moet voetballen zodat ik de duels  niet altijd aan hoef en als spits altijd in de ”16meter” aanwezig dient te zijn.

Komende zondag staat de absolute derby tegen PAX op het programma, natuurlijk een wedstrijd op zich. Wat verwacht je van deze wedstrijd? 

Ik verwacht dat het een echte derby wordt, omdat bij beide ploegen er veel druk op staat en dit de wedstrijd is die leeft bij beide verenigingen. Het is een wedstrijd die apart staat, iedereen is gemotiveerd. Niet alleen de spelers, maar ook zeker het publiek. Het zal er op gaan maar wij zijn nu met een goeie reeks bezig en ik hoop dat we dit vasthouden tot aan de winterstop. Na de winterstop moeten we het gewoon weer oppakken. Daarnaast hoop ik dat we de wedstrijd nu al in de 1ste helft kunnen beslissen en het onszelf niet onnodig moeilijk maken.