Vrijdag 6 oktbober – Aankomende zondag staat de wedstrijd tegen Germania in Groesbeek op het programma. Lukt het Vorden om de eerste punten van het seizoen te pakken? Keeper Robin Verstege blikt alvast vooruit.

 

 

 

Was de uitslag van afgelopen weekend terecht?

De wedstrijd van vorige week was er één met twee gezichten. De uitslag doet vermoeden dat we de hele wedstrijd niks te vertellen hadden, maar dit was zeker niet het geval. Door een heel slap begin en een, zeker voor ons doen, groot aantal persoonlijke fouten was de achterstand bij rust helaas al haast onoverbrugbaar. De tweede helft speelden we erg sterk en dit nemen we mee naar de komende wedstrijd.
Dit jaar zijn er een aantal nieuwe jongens bijgekomen vanuit de jeugd en Tom is van Achilles’29 gekomen, nadat hij al een tijdje met ons had getraind. Ik denk dat we dit seizoen vooral voorin wat meer opties hebben. Dat is wel prettig, want in die linie waren we in de breedte niet altijd even sterk.

Wat is de doelstelling van het eerste elftal dit seizoen?

Hoger eindigen dan vorig seizoen. Naar alle waarschijnlijkheid doe je dan ook weer mee voor een plekje in de nacompetitie. Vorig jaar grepen we daar helaas een aantal keer net naast. Nacompetitie is geen doelstelling op zich, maar mocht dat tot de mogelijkheden behoren zullen we daar uiteraard vol voor gaan. Bovendien kunnen we dit na onze start dit jaar wel even uit ons hoofd zetten totdat de tweede periode begint.

Wat weet jij van tegenstander Germania?

Niet veel eigenlijk. Voor zover ik weet is het een typische Groesbeekse club waar ieder jaar een haast volledig nieuwe selectie wordt gepresenteerd. Ze zullen dus wel een aantal jongens hebben lopen met meer dan voldoende individuele kwaliteit.

Wat verwacht je aankomend weekend voor een wedstrijd?

Ik denk dat het een wedstrijd met een hoog tempo wordt. Germania schat ik in als een ploeg met jongens die heel aardig kunnen voetballen en wij hebben echt wat recht te zetten na afgelopen zondag. Doordat wij een hecht team zijn, verwacht ik dat wij daar gaan winnen en de eerste drie punten bij mogen schrijven.