Vorden , 28 februari 2017 – Zoals in vorige berichtgevingen reeds een aantal keren is gesuggereerd, heeft de KNVB nu definitief bekend gemaakt dat vanaf volgend seizoen het digitale wedstrijdformulier zal worden vervangen door een APP. Vorden 4 en Vorden JO15-1 doen dit seizoen al mee aan een pilot en vanaf komende vrijdag zullen ook de 35+ en 45+ teams gebruik gaan maken van de APP. Middels een officieel bericht van de directeur Amateurvoetbal bij de KNVB, dhr. Dirk Jan van der Zee, is nu bekend geworden dat alle wedstrijden vanaf de JO13 (D-pupillen) volgend seizoen via een speciale APP door de scheidsrechter en beide clubs zullen moeten worden afgehandeld.

Hieronder de brief die alle verenigingen hebben ontvangen en waarin wordt uitgelegd hoe er vanaf volgend seizoen gewerkt dient te worden met de APP:

Met deze e-mail wil ik je graag laten weten dat het amateurvoetbal volgend seizoen overstapt naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone gaan.
Het mobiel digitaal wedstrijdformulier is een mooie ontwikkeling voor ons amateurvoetbal. Ik denk dat iedereen blij is dat ook de wedstrijdformulieren de stap naar het digitale tijdperk hebben gemaakt. Sinds dit seizoen wordt de app gebruikt in het zaalvoetbal en wordt er ook in het veldvoetbal mee getest. De resultaten en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn zo positief, dat we nu hebben besloten om al met ingang van het volgende seizoen volledig over te gaan op het mobiele wedstrijdformulier.
Met deze app kost het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite. Dit betekent minder administratief werk en voor vrijwilligers is het erg belangrijk dat er minder tijd verloren gaat. En na afloop van de wedstrijd is er meer tijd voor ‘de derde helft’.

Via bijeenkomsten, online informatie en persoonlijk contact zullen we de komende periode alle verenigingen en wedstrijdofficials ondersteunen bij de introductie van het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Op KNVB Assist wordt alle beschikbare informatie gepubliceerd.
Onderdeel van de Wedstrijdzaken-app zijn ook de digitale spelerspassen. Hierdoor worden de huidige plastic spelerspassen met ingang van volgend seizoen afgeschaft. De uitlevering van deze passen stopt op zeer korte termijn. Per 4 maart is het daarom, voor dit lopende seizoen, toegestaan om te spelen met een geldige officiële legitimatie in plaats van een spelerspas. Verlopen spelerspassen hoeven na 3 maart niet meer vernieuwd te worden. In de toekomst zal een spelerspas ook niet meer verlopen; dit proces gaat volledig digitaal.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur amateurvoetbal