opkomst Vorden Quick 1888

Vorden 5 juni 2016 – Op de laatste speeldag van het seizoen 2015-2016 is sv Grol gedegradeerd uit de 2e klasse I. In een tweestrijd met Varsseveld bleef het twee keer 0-0 en werd er in de verlenging pas gescoord en bleek deze enige treffer uiteindelijk voldoende voor promotie van Varsseveld. SDOUC moest na twee keer 90 minuten ook een verlenging spelen en rekende daarin uiteindelijk af met Union uit Nijmegen en blijft zodoende nog een jaar 2e klasser. Aan de bovenkant lukte het BVC’03 om na 3 kampioenschappen op rij ook voor het 4e achtereenvolgende jaar te promoveren. Uit tegen Schalkhaar lukte het om met 1-2 te winnen en zodoende naast kampioen Quick 1888 als nacompetitiewinnaar te promoveren naar de 1e klasse.

Al met al is het dus zo dat Quick 1888 en BVC’03 zijn gepromoveerd vanuit 2I en STEVO uit Geesteren als kampioen vanuit 2J. In 2J is geen 2e promovendus gekomen want BWO verloor vandaag van TVC, dus de laatst genoemde ploeg uit Tubbergen blijft in de 1e klas. Uit de 1e klas zijn WSV (Apeldoorn) en AFC Arnhem gedegradeerd en tevens Rood Wit uit Groesbeek via de nacompetitie. De degradant AFC Arnhem is echter failliet verklaard en de KNVB heeft besloten om deze extra plek in de 2e klas in te laten vullen door een extra promovendus vanuit de 3e klas. Er waren vandaag dus 5 finales in de nacompetitie voor 5 plekken in 2I en 2J met als winnaars KOSC (Ootmarsum), SDOUC (Ulft), Varsseveld en MVV (Mariaparochie/Almelo). De vijfde winnaar laat nog op zich wachten aangezien Turkse Kracht tegen Robur et Velocitas werd gestaak na 70 minuten.

Omdat qua regio het niet uit maakt wie de winnaar wordt van de gestaakte wedstrijd lijkt het er op dat er 15 ploegen in de regio van 2J zijn gekomen en 13 in de regio van 2I,  dus zal er hoogstwaarschijnlijk een ploeg die afgelopen seizoen in 2J heeft gespeeld in 2I terecht komen. De 28 ploegen in de 2e klasse voor het nieuwe seizoen zijn: Rood-Wit, FC Winterswijk, WAVV, Babberich, Concordia Wehl, Vorden, OBW, SDOUC, Leones, Rheden, Varsseveld, RKZVC en Spero. WSV, BWO, AZC, PH, Voorwaarts, Schalkhaar, Luctor et Emergo, Achilles ’12, Helios, ATC’65, KOSC, Robur of Turkse Kracht, MVV, Colmschate en SDC’12.

Eind juni zal de KNVB de definitieve indeling voor standaardelftallen in het seizoen 2016-2017 bekend gaan maken.