Vorden, 3 augustus 2017 – Naast het reguliere senioren- en jeugd-, meiden- en dames-, het 35+ en 45+ – en het zaalvoetbal organiseert de KNVB ook het speciale G-voetbal. G-voetbal is een wedstrijdvorm op een half veld met 7 tegen 7 voor spelers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook in onze regio Oost zie je de laatste 10 á 15 jaar dat er bij diverse verenigingen de gelegenheid geboden wordt om deze doelgroep te laten genieten van de voetbalsport. Bij v.v. Vorden zijn wij enthousiast geraakt door onze super-fan Sidney Gout die heel graag zou willen voetballen in een G-team bij zijn favoriete club. Vanaf april dit jaar zijn wij gezamenlijk dit traject van start gegaan om te bekijken of wij dit kunnen realiseren, waarbij Sidney allereerst met zijn enthousiasme medespelers ging vragen wie ook graag G-voetbal willen spelen in Vorden.

Wij zijn nu halverwege het traject en op dit moment heeft Sidney al 7 medespelers enthousiast gekregen om ook mee te doen. Parallel hieraan hebben wij als bestuur contact gezocht met diverse instanties die ons mee zouden kunnen helpen en in ieder geval een stuk kennis, kunde en ervaring over kunnen dragen met en over deze doelgroep. Zo zijn wij in contact gekomen met Zozijn, Urtica de Vijfsprong, bewegingsonderwijs in Zutphen, Gelderse Sportfederatie en de KNVB om informatie in te winnen, ervaringen te delen en onze plannen en ideeën te delen. De volgende stap die wij willen nemen is een informatie-avond organiseren op donderdag 24 augustus as. om gezamenlijk de laatste stappen te bepalen voor het oprichten van het G-team, waarbij de begeleiding, de coaching en eventueel de training een belangrijk onderwerp zal zijn.

Maar allereerst willen wij graag samen met Sidney Gout komen tot een nog grotere groep enthousiaste G-voetballers om zodoende een team van 11 á 12 spelers te krijgen waarmee wij bij v.v. Vorden het G-team kunnen starten. Dus voel jij je aangesproken, ben je enthousiast om ook te komen voetballen of ken je iemand die graag in een G-team wil gaan voetballen, meld dit via een mail aan secretariaat@vvvorden.nl.

Klik hier voor meer informatie over G-voetbal via de KNVB-site

Klik hier voor het artikel in de Stentor met Sidney en v.v. Vorden

Klik hier voor informatie over G-voetbal