Vorden, 1 juli 2017 – De lijst met (jeugd)trainers voor het seizoen 2017-2018 is nagenoeg rond. Bij de jeugd, waar er komend seizoen sprake is van drie ‘combinatie-elftallen’ door samenwerking met Ratti en Socïi, is de TJC sinds een aantal maanden druk bezig om de bezetting op de trainingsavonden helemaal rond te krijgen. Vanuit het plan dat in 2015 is geschreven om vooral bij de jeugdafdeling zoveel mogelijk te werken met intern opgeleide en vanuit de club zelf geworven trainers, zijn wij zeer content dat ook dit jaar in de personen van Bram Oplaat en Sjoerd Voerman weer twee trainers doorstromen van het 7×7 voetbal (JO11 en JO9) naar het 11×11 (JO19 t/m JO13). Björn Grotenhuijs blijft ook verbonden aan v.v. Vorden, maar heeft besloten om het komende seizoen zich te focussen op de cursus UEFA C.

Bij de senioren gaat Michel Feukkink zijn 7e jaar in als hoofdtrainer van v.v. Vorden. In het seizoen 2011-2012 is hij destijds begonnen in de 4e klas KNVB en na de promoties in 2012 (nacompetitiefinale tegen HC’03) en 2015 (Kampioen 3e klas C), begint hij het komende seizoen voor het 3e achtereenvolgende seizoen in de 2e klasse I. De trainer van het 2e elftal, de 22-jarige Dion Kruip, begint aan zijn 2e seizoen als trainer van het 2e elftal. Nadat hij vanaf zijn 15e jaar bij de jeugd van v.v. Vorden is begonnen als trainer, heeft hij vorig seizoen de stap gemaakt naar de senioren. In zijn eerste jaar heeft hij direct een keurige 6e plaats behaald met het 2e team in de res. 3e klas. Dion zal voor het 2e achtereenvolgende seizoen geassisteerd worden door Rob Oplaat. Door de uitbreiding van de selectie met 8 spelers uit de JO19-1 kunnen zowel Michel als Dion kiezen uit een grote groep spelers van 38 (waarvan 24 onder de 23 jaar). Door deze uitbreiding van de selectie zullen na de voorbereiding er 5 spelers af vallen en ziet 3e elftaltrainer Jeroen Tijssen zijn huidige groep van 13 spelers vergroot worden, waardoor ook hij zal moeten door selecteren, waardoor het huidige 4e (nieuw), 5e en 6e elftal ook nog nieuwe gezichten kunnen krijgen. Jeroen begint alweer aan zijn 9e seizoen als trainer van het 3e elftal en zal in de voorbereiding ook op dinsdagavond aanwezig zijn. Het 5e elftal en de 35+ teams trainen door de week niet.

Bij de junioren begint Michiel Barink aan zijn tweede seizoen bij de JO19-1 (2e klas). Michiel is vanaf zijn 17e jaar jeugdtrainer bij v.v. Vorden en heeft na een aantal seizoen een F- en een E-team te hebben getraind, daarna de stap gemaakt naar het 11 tegen 11 voetbal. Na o.a. de C1 en de B1 te hebben getraind heeft hij sinds vorig seizoen de JO19-1 onder zijn hoede. De JO19-2 zal getraind worden door Daan Westerveld en de JO19-3 zal ingevuld worden in combinatie met sv Ratti. Bij de B-jeugd (JO17) is Peter Jansen trainer en zal hij samen met Marc Rouwen en Hans Wullink de JO17-1 (1e klas) en JO17-2 (3e klas) gaan trainen. De JO17-3 zal ingevuld worden in combinatie met sv Ratti.

Bij de C-jeugd (JO15) zal Sjoerd Voerman de JO15-1 (1e klas) gaan trainen. De 17-jarige Sjoerd Voerman is twee jaar geleden begonnen als trainer van de JO9-1 en heeft afgelopen seizoen dit team voor het 2e achtereenvolgende seizoen onder zijn hoede gehad. Sjoerd heeft het afgelopen seizoen samen met Bram Oplaat het diploma ‘Pupillentrainer’ behaald en heeft de ambitie uitgesproken om een 11-elftal te willen gaan trainen. In overleg met de TJC was er eerst het plan om samen met Bram Oplaat de JO13 1 en 2 op te pakken, maar doordat Björn Grotenhuijs een jaar geen team gaat trainen en zich gaat concentreren op zijn cursus UEFA C in combinatie met zijn stage, het keepen in Keyenburgse Boys 1 en zijn werk, is besloten om met Sjoerd te starten als trainer van de JO15-1. De TJC is zeer content met jeugdtrainers als Björn, Bram en Sjoerd, waarvan de laatste twee dus vanuit de club doorstromen vanuit het 7×7 voetbal naar het 11×11 trainen.

Bram Oplaat is een jaar ouder als Sjoerd en is ook sinds twee jaar jeugdtrainer bij v.v. Vorden. Bram heeft het afgelopen seizoen de JO11-1 getraind en ook hij heeft na het behalen van het diploma ‘Pupillentrainer’ de ambitie uitgesproken om zich door te ontwikkelen als elftaltrainer. De TJC heeft met hem afgesproken om de JO13-1 (voor het derde achtereenvolgende seizoen Hoofdklasse) onder zijn hoede te nemen. Doordat besloten is om op maandag- en woensdagavond in de eerste shift de JO13 en JO15 (beide 1 en 2) zullen de beide beginnende elftaltrainers Bram en Sjoerd goed begeleid kunnen worden door onze trainerscoördinator Peter Jansen.

Bij de meidenteams hebben wij het komende seizoen 4 teams,  in alle leeftijdsklassen één. De MO19-1 (A1) gaan in de 1e klasse spelen onder leiding van Rob Oplaat en Gerard Garritsen tegelijk met de MO17-1 waar de TJC de trainingsavond in Wichmond voorzien heeft van Rob Golstein van Socïi. Ook de MO15 zal één avond in Wichmond trainen en één in Vorden en vanuit Socïi zullen Henk Jan Rietman en Edwin van Zuilekom de traningen verzorgen. Bij de MO13-1 heeft de TJC de 17-jarige Maree Oplaat bereid gevonden om deze groep te gaan trainen, waarbij zij ondersteund zal worden door Jeroen de Jonge, Erwin Hiddink en Dick Wesselink.

Bij de pupillen heeft de TJC in de personen van Martin Leegstra en Bas Vriend het plaatje van de trainers per team nagenoeg rond. Naast de woensdagmiddagtraining voor alle spelers van 5 tot 10 jaar (JO9 en JO11) onder leiding van Peter Jansen en zijn assistenten zal ieder JO11 en JO9 team ook een avondtraining (maandag- of donderdagavond) krijgen en de trainers voor het komende seizoen zijn: Niels Rondeel (JO11-1), Ruud van der Linden (JO11-3), Dennis Wentink en Gerben Schuppers (JO11-4), Erik Oldenhave (JO9-1), Peter Gombert (JO9-2) Jeroen Vos (JO8-1). Martin en Bas zijn nog druk bezig om ook bij de JO11-2, JO11-5 en JO9-3 een trainer te krijgen.

trainingsschema-v-v-Vorden-2017-2018 0_2

Hieronder de beide jeugdtrainers Bram Oplaat (links) en Sjoerd Voerman (rechts) die het afgelopen seizoen de cursus ‘Pupillentrainer’ met een uitstekend resultaat hebben afgerond en het komende seizoen de JO13-1 en JO15-1 zullen gaan trainen.