Vorden, 26 oktober 2017 – Met ingang van dit seizoen wordt er gewerkt met de Wedstrijdzaken APP en zijn dus ook alle passen en bijbehorende pasfoto’s digitaal gemaakt. Het is mogelijk om zelf als spelend lid via de wedstrijdzaken APP en/of de Voetbal.nl APP je foto aan te passen of een nieuwe te plaatsen. Lees hieronder de regelingen en de afspraken hierover, aangezien de eventuele wijziging na 1 november tot aan het einde van het seizoen niet meer mogelijk is.

Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van vele clubs en gebruikers, om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal ‘te plakken’ op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

Zorg voor 1 november voor een correcte spelerspasfoto.

Wijzigen voor 1 november

Sinds dit seizoen werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier. Wekelijks worden ruim 17.000 van de bijna 17.500 wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken app en we zien het aantal wekelijks licht stijgen. De Wedstrijdzaken app bevat ook de digitale spelerspas.

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto toevoegen of wijzigen via de voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Tot 1 november kan ook de ledenadministrateur de foto’s toevoegen of wijzigen.

Wijzigen na 1 november

Voor leden die vanaf 1 november nog geen spelerspasfoto op de digitale spelerspas hebben, is het altijd mogelijk om een foto in te stellen, dus ook na 1 november.

Welke voorwaarden?

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goed-gelijkende foto vindt.
Bij het plaatsen van de pasfoto op de app is niet iedereen even serieus te werk is gegaan. Het zou mooi zijn dat een iedere die nu nog een foto van het Feyenoordstadion, Lionel Messi, allerlei cartoonfiguren, romantisch samen zijn met vriendin of de afbeelding van zijn schoonmoeder op de app heeft staan, deze voor 1 november a.s. vervangt door een goed-gelijkende foto.

Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.
Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200). De foto’s worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800×600