Frank Hiddink - aanvaller

Frank Hiddink – aanvaller

Vorden – 6 september 2015 – Vorden 1 heeft in de openingswedstrijd in de 2e klas KNVB een topprestatie geleverd. In een fraaie evenwichtige wedstrijd tegen één van de betere ploegen uit de 2e klas, Babberich, zorgde het scoreverloop ervoor dat Vorden de gehele wedstrijd aan de goede kant bleef. Nadat in de eerste 20 minuten Robin Verstege met twee prachtige reddingen de nul hield voor Vorden, kantelde de wedstrijd in de 25e minuut toen de keeper van Babberich met rood van het veld moest na hands net buiten de zestien. In de tweede helft bleef Vorden enthousiast, bekwaam en via rustig en beheerst positiespel de aanval zoeken en via een penalty van Rick Schröer kwam na een uur de beslissing op het bord: 2-0. Uiteindelijk maakte Frank Hiddink zijn tweede doelpunt en zorgde voor een prachtige eindstand en bewees Vorden 1 dat ook in de 2e klas er rekening gehouden moet worden met dit team.

Voor iedereen binnen de club maar ook degene die buiten v.v. Vorden het 1e elftal de laatste jaren volgt, was het een vraagteken hoe de promovendus zich in het openingsduel in de 2e klas staande zou houden. De tegenstander deze middag, Babberich, zou in ieder geval een prima testcase zijn, want deze voormalige hoofdklasser, die in de laatste vijf jaar is gedegradeerd naar de 2e klas KNVB, herbergt met 14 nieuwkomers stuk voor stuk spelers uit het topamateurvoetbal en zelfs met een betaald voetbal verleden.  Het werd al met al een prachtige wedstrijd waarin de ploeg uit de Liemers indruk maakte door hun fysiek, fitheid, wendbaarheid en technische vaardigheid. Vandaar dat de 3-0 overwinning van Vorden 1, maar vooral de manier waarop deze tot stand kwam, gerekend mag worden als een topprestatie. Als je na gaat dat de beide uitblinkers bij v.v. Vorden met 18 jaar nog 1e senior zijn (Gijs van der Veen en Bas Kortstee) en als je beseft dat het grootste gedeelte van deze ploeg 3 jaar geleden nog in de 4e klas speelde tegen o.a. Ajax Breedenbroek en KSV, is het prestatie van formaat dat het team van trainer Michel Feukkink op deze wijze op dit niveau deze prestatie heeft geleverd.

Het begin van de wedstrijd was volledig in evenwicht alhoewel de betere kansen wel voor Babberich waren. In de 12e minuut was het de gevaarlijke nummer 10 die vanaf een meter of 25 prachtig met binnenkant voet de bal in de verre hoek krulde. Doelman Robin Verstege plukte echter de bal keurig laat uit de hoek. Nog geen 10 minuten later was het weer de linksbuiten van Babberich die gevaarlijk  de bal voorzette maar de prima naar de grond geplaatste kopbal werd gepareerd door de weer sterk optredende doelman Verstege. Vorden bleeft keurig op de been en kon absoluut weerstand bieden tegen de rood-witten uit Babberich. Het kroop zelfs af en toe uit de schulp en vooral wanneer Gijs van der Veen werd aangespeeld, waren er kansen om ‘door te voetballen’. Na 25 minuten kwam Vorden wederom goed door aan de linkerkant en na een scherpe voorzet werd de bal uiteindelijk door Frank Hiddink binnen gelopen en scoorde hij de 1e goal voor Vorden in de 2e klas. Nog geen twee minuen daarna was het wederom Frank Hiddink die aan de recherkant in het 16-metergebied vrij werd gespeeld, maar hij raakte de vrije bal half waardoor zijn inbreng ver voorlangs ging. In de 30e minuut was het wederom Gijs van der Veen die een hoofdrol opeisde door met de rug naar de goal ter hoogte van de dug-out van Babberich de bal erg sterk in bezit kon houden en de eveneens fysiek sterke rechtsback van zich af hield. In de draai kon Gijs daarna met een prima pass Frank Hiddink alleen voor de keeper zetten en de inzet van Frank werd gepareerd door de keeper , echter gebruikte hij hierbij zijn handen net buiten het 16-meter gebied.  Er kwam een rode kaart voor de keeper en Vorden kreeg eveneens een vrije trap op het randje van het 16 metergebied. De inzet van Daan Horstman ging echter net langs de paal naast.

In de tweede helft werd de wedstrijd zo mogelijk nog aantrekkelijker en ontspon zich een wedstrijd op hoog niveau. Direct in het begin van de 2e helft drukte Vorden de rood-witten terug in de verdediging en in de 50e minuut werd Rik Schröer aangespeeld in het 16 meter gebied. Hij bewaarde het overzicht en tikte de bal door op Frank Hiddink en op het randje van het 16-meter gebied werd de spits van Vorden onderuit gehaald. De scheidsrechter stond er bovenop en besloot tot het geven van een strafschop. De uiterst koele Schröer bleef onder grote druk rustig genoeg om alweer een strafschop te benutten (de zoveelste al in vijf jaar tijd) en de stand werd 2-0. Babberich krijgt zelfs in eigen kringen ten onrechte de stempel als een team met ‘mooi weer voetballers’ en ‘aan de bal wel aardig maar er moet ook gewerkt worden’, maar de voormalige hoofdklasser uit de Liemers heeft een prima elftal met individueel sterkte spelers en fysieke atletische voetballers, alleen dient het nog een team te worden en zullen ze nog aan elkaar moeten wennen. Vandaar dat het voor het team van Vorden vanmiddag een topprestatie is geweest om juist van deze ploeg met 3-0 te winnen en het debuut in de 2e klas op deze wijze op te luisteren, want zelfs na de teleurstelling van de 2-0 bleef Babberich constant de aanval zoeken en ging het man en macht op zoek naar de aansluitingstreffer.  Het hoogtepunt van de 2e helft kwam echter wederom van vordense kant, want in de 80e minuut toen een prima crosspass precies over de rechts-back viel, werd Daan Horstman in de gelegenheid gebracht om een actie voorwaarts te maken. Met het puntje van de schoen kon Daan de terug gelopen back nog net weer verrassen door terug te kappen op zijn rechterbeen. Vanuit stand bracht Daan daarna de bal perfect voor het doel en Frank Hiddink promoveerde deze aanval met het hoofd tot een prachtig doelpunt. Het was het slotaccoord van de ploeg van trainer Michel Feukkink en de staande ovatie die de ploeg aan het einde van de wedstrijd kreeg van de ‘overkapping-side’ was dik en dik verdiend.