vriendinnendag

Vorden 14 augustus 2015 – Terwijl de kuijpercommissie al druk bezig is om het Sportpark aan te kleden en in gereedheid te brengen voor het 25e toernooi volgende week zaterdag en zondag, zijn vele vrijwilligers de laatste 2 maanden druk bezig geweest om enkele verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen. Tevens is afgelopen zaterdag middels een ‘opknapdag’ begonnen met de grote schoonmaak. Er dienen nog enkele ‘puntjes op de ‘i’ gezet te worden en in de komende week zal er dus nog menig uurtje gewerkt moeten worden, maar zoals het er nu naar uit ziet zal het Sportpark op tijd ‘speelklaar’ zijn.

In de komende weken zullen wij via deze website u nog uitgebreid informeren over alle interne verbouwingen die op dit moment plaats vinden, inclusief de aanbouw van de opbergruimte achter de accommodatie. Doordat deze stalen aanbouw is gerealiseerd kunnen bepaalde ruimtes (wedstrijdsecretariaat, commissiekamer, voorraadruimte en koeling) anders en beter benut gaan worden en dit zal in de komende weken allemaal zijn beslag gaan krijgen. In de nieuwe bergruimte die achter de kleedkamers is geplaatst, komt naast een opslagruimte voor evenementen ook de werkplaats van de dinsdagploeg en het ballenhok. Met behulp van Gerrit Wenneker (schilderen van de muren) en dhr. Beeftink (schoonvader van onze penningmeester), die mooie zwarte zitbanken met opbergmogelijkheden in elkaar heeft gezet,  zijn de eerste contouren van deze vernieuwde ruimte (commissiekamer) al zichtbaar.

Rondom het hoofdveld is nu ook achter het doel bij de kantine het nieuwe ‘railsysteem’ aangebracht voor het bevestigen van de reclameborden. Zodoende zal in de komende week het gehele hoofdveld voorzien worden van reclameborden die via het nieuwe systeem bevestigd gaan worden. (foto 1)

Ook zijn er enkele nieuwe ‘trainingsdoelen’ aangeschaft, waardoor er vier verplaatsbare grote doelen zijn en 10 verplaatsbare pupillendoeltjes. Het verplaatsen van deze doeltjes en het opbergen na de training is altijd een ‘thema’ en vandaar dat men enkele verbeterpunten heeft aangebracht. Op de oefenhoek kunnen de verplaatsbare doeltjes na de laatste training iedere avond op het nieuwe ‘tegelplatje’ gezet worden. Achter veld 2 en 3 komt een speciale ruimte om de doeltjes na de laatste training op deze plek neer te zetten. Om het verplaatsen van de vooral grote trainingsdoelen te vereenvoudigen zijn wij bezig met een test om via speciaal gemonteerde wieltjes deze doelen eenvoudig te kunnen verplaatsen. Rene Brummelman heeft dit gefabriceerd en samen met Johan Verstege gaan zij nu de komende 2 weken bekijken of dit voldoet en of het eventueel nog iets aangepast dient te worden. (foto 2)

Voor de kantine onder de overkapping zijn de muurtjes opnieuw ingevoegd. Michiel Barink en Daniel Wabeke hebben dit gisteren afgemaakt en de muurtjes zien er weer als nieuw uit. (foto 3)

De drie speelvelden liggen er meer dan prima bij. Veld 2 is afgelopen mei opnieuw gefraced en daardoor met een 5 tot 10 centimeter egaal gemaakt. Of liever gezegd op de gewenste wijze ligt bollend gemaakt waardoor de ideale afloop vanaf het middelste gedeelte naar de beide zijlijnen weer duidelijk aanwezig is. Op veld 1 en 3 is nu nog weer duidelijker terug te zien wat de investering die vanaf 2013 na de privatisatie voor een resultaat heeft gehad. Zoals destijds al is aangegeven zal vanaf 2016 het pas echt volledig zichtbaar zijn, want dan zijn de graszodes op alle plekken van het veld volledig gevormd. Maar mede door het intensieve sproeien en het jaarlijkse groot onderhoud in de maand juni liggen de drie grasvelden er op dit moment prachtig bij. In de afgelopen dagen heeft de veldploeg met o.a. Bertus Golstein en Jan Wentink de lijnen uitgezet en vooral in deze periode van het jaar komen ze er dan zo lekker strak en fraai op te liggen (zie foto 4).

Opknapdag

Natuurlijk wordt er iedere week door de dinsdagploeg enorm veel werk verricht en ziet ons Sportpark er altijd prima verzorgd uit, maar bij de start van het seizoen nadat de accommodatie 2 maand niet is gebruikt dienen er ook altijd vele ‘opknap- en schoonmaakklussen’ uitgevoerd te worden om ervoor te zorgen dat alles wederom in gereedheid wordt gebracht. Gisteren is er daarom een ‘opknapdag’ in het leven geroepen en samen met de Wim Kuijpercommissie, die al ruim een week aan de gang is om voor het toernooi het sportpark aan te kleden, was er veel bedrijvigheid op het Sportpark. Terwijl de Kuijperselectie aan het trainen was en de A-junioren eveneens een trainingssessie afwerkten, werd er door de Sponsorcommissie in de personen van Herman Vrielink en Hans Boers, samen met enkele selectiespelers zoals Niels Siemerink, Koen Oosterhuis, Wiebe de Jong en Mark Borgonjen de reclameborden stuk voor stuk schoon gemaakt en daarna op de plek gezet. Ook de spelers van de A-junioren en het 1e elftal hebben nog geholpen met deze klus. Het houtwerk aan de buitenkant van de accommodatie is flink schoon gemaakt en is door Kees de Rijk en Marc van der Linden voorzien van een flinke poetsbeurt, waardoor weer overduidelijk is wat de clubkleuren zijn van onze club. Johan Verstege, die in de afgelopen zomerperiode wekelijks vele uren heeft gespendeerd aan het onderhoud van de velden, en Bertus Golstein zijn ook afgelopen zaterdag in de weer geweest met de kalkwagen en het 1e veld is nu volledig voorzien van de noodzakelijke belijningen.

Doordat er in het grondwater van het Sportpark veel ijzer zit, krijgt het materiaal rondom de velden zoals doelen, afrastering, achterkant van de tribune en de lichtmasten een gele-oranje laag tijdens het sproeien. De reclameborden zijn er afgehaald en de dug-outs beschermd met een plastic kleed, maar bovengenoemde materialen werden bloot gesteld aan deze ongewenste ‘verfbeurt’. Jeroen Tijssen en Robin Verstege zijn gisteren aan de slag gegaan om de doelen en de reclameborden die in het vangnet achter het doel zijn bevestigd schoon te maken met het ‘goedje van Johan’. Volgens de ingewijden binnen de klusploeg is 1 druppeltje van dit goedje al voldoende om van een lichte schaafplek op je hand een gapende open wond te creeren die pas na 3 maanden weer enigszins genezen is, dus werden de betrokken personen voorzien van de nodige beschermmiddelen. Op onderstaande foto’s is echter goed te zien dat zowel Jeroen als Robin goed werk hebben verricht door de originele kleuren weer terug te brengen aan de doelen en reclameborden.

In de kantine en de verzorgingskamer werden opruim- en schoonmaak werkzaamheden verricht door Jan Hulshof en Renz Cornegoor en ook de entreeruime werd niet vergeten.

Wij zijn echter nog niet klaar met alle werkzaamheden en vooral voor het schoonmaken van de reclameborden en het daarna plaatsen in het railsysteem, dienen nog enkele uren werk verricht te worden. Wij zullen deze week dan ook nog een beroep doen op leden, vrijwilligers en overige belangstellenden, zodat het Sportpark volledig speelkaar zal zijn als zaterdag 22 augustus het toernooi begint en tevens de eerste bekerwedstrijden zullen worden gespeeld en op 5 september de competitie zal aanvangen.

opknappen accommodatie 3 goed

 

opknappen accommodatie 4 goed

opknappen accommodatie 1 goed

opknappen accommodatie 2 goed

Opknapdag

opknapdag

opknapdag 3

opknapdag 4

opknapdag 2