Vorden A1 Zelos A1

Zondag 7 december 2014 – Gisteren stond er een competitiewedstrijd op het programma voor de A1, C1 en D1 en moesten de meiden van CM1D en de jongens van D2 een inhaalwedstrijd spelen. De overige teams kwamen allemaal niet meer in actie omdat het voor de B-categorie een inhaalweekend was en gezien de prachtige weeromstandigheden in de afgelopen maanden is er geen enkele keer een wedsrijd afgelast.

Op het Sportpark in Vorden begon pas om 12.00 uur de eerste wedstrijd en dat was Vorden D1 tegen SDOUC D1. Het team van trainer Peter Jansen speelt dit seizoen in de 1e klas en doet het daarin opvallend goed. Het bewijst dat de jeugdteams van v.v. Vorden de afgelopen 5 tot 8 jaar enorme stappen hebben gemaakt, want de D1 kan zich niet alleen staande houden op dit voor v.v. Vorden hoge niveau, maar is in 9 van de 10 wedstrijden ook nog eens de bovenliggende partij. Ook gisteren werd dit weer bewezen op het hoofdveld van v.v. Vorden toen tegenstander SDOUC D1 de gehele wedstrijd onder druk werd gezet. Alleen al in de eerste 10 minuten haalde Vorden D1, met de 1e jaars spelers Sander Vissers en Sven Groot Wassink in de voorhoede, aan de rechterkant maar liefst drie keer de achterlijn door Werner Rondeel en drie keer werd de daaropvolgende doelpoging van Sander en van Sven door de keeper van SDOUC tegen gehouden. Vorden verdedigde tegen de middenlijn aan, zette direct druk vooruit en kwam zodoende steeds snel in balbezit en koos daarbij steeds de logische en juiste oplossing. Bij een prima uitval van SDOUC werd het toch 0-1 doordat de spits uit Ulft zeer bekwaam afrondde, maar het spelbeeld kreeg voor rust toch de hierbij behorende stand van 1-1. In de tweede helft werd het in het eerste kwartier door twee veld doelpunten van Vorden 3-1 en doordat SDOUC niet meer scoorde uit de kansen die via corners werden gecreerd won Vorden D1 ook haar 8e van de 12 wedsrijden.  Koploper DZC D1 (1300 leden!) is een maatje te groot maar Vorden D1 staat met vier, zes en zeven punten voorsprong op respectievelijk Grol, Dieren, SDOUC en VIOD D1 op een keurige 2e plaats. Door het stijgen van het aantal jeugdleden, maar vooral door het hogere niveau van de spelers heeft de TJC moeten kiezen om met de  ‘2e elftallen’ een klasse hoger te gaan spelen. Zodoende speelt Vorden D2 dit seizoen in de 2e klasse tegen PAX D1, Witkampers D1, Zelos en Neede D1. Natuurlijk is de weerstand hier erg groot en verliest het team regelmatig haar wedstrijden, zoals gisteren ook tegen VIOS Beltrum D1, maar het elftal leert enorm veel en met 7 punten op een 9e plaats voldoet het prima aan de verwachtingen. De grote winst van dez keuze zal volgend seizoen moeten blijken als een aantal 1e jaars D-spelers van de D2 in de D1 in de 1e klas gaan spelen.

Na de wedstrijd van D1 speelde de A1 haar thuiswedstrijd tegen de volgende top-vier club, OBW uit Zevenaar. Vorige week werd er verloren van de nummer twee, PAX A1, maar kon het tot een kwartier voor tijd met een 2-2 stand goed mee komen in de wedstrijd. Ook gisteren liet het tegen het zeer sterke OBW A1 zien dat het dit seizoen stappen heeft gemaakt. In de 1e helft was het allemaal erg matig wat A1 liet zien. Veel onrust achterin, zorgde voor onzorgvuldige opbouw en zodoende kwamen spelers als Ate Barendsen, Sander Eggink (B1) en Siebren Bijenhof op de verkeerde momenten en op de verkeerde wijze in balbezit. De tussenstand van 0-4 was dan ook dik en dik verdiend al krijgt de A1 de goals wel erg makkelijk tegen dit seizoen. Toen het direct na rust 0-5 werd leek het scenario van een afslachting voor de hand te liggen, maar A1 verraste vriend en vijand in de laatste 35 minuten. Met gedurfd aanvallend spel, veel positieve agressiviteit op het middenveld en een excelerende Ate Barendsen in de spits veranderde het spelbeeld volledig. Waar je kunt zien dat A1, ondanks de moeilijke positie op de ranglijst dit seizoen, vooruitgang heeft geboekt, is het vermogen om ‘vooruit te blijven voetballen’ . Ondanks dat het tempo omhoog gaat en het op het middenveld erg druk en onrustig wordt en er sprake is van goede tegenstanders zoals OBW (800 leden), PAX (750 leden) en FC Trias (1100 leden) durven spelers als  Kevin van Asselt, Tom Schröer, maar ook invaller Max de Vries (B1) constant ‘voorwaarts’ en ‘uitgedraaid’ aan te nemen en konden zij in de tweede helft zodoende wel tijdig en op de juiste wijze de spitsen aanspelen. Het werd 5-1 5-2 en 5-3 en met nog 5 minuten te spelen kreeg Vorden A1 een terechte penalty mee, 5-4! In de laatste 5 minuten kreeg Vorden A1 nog twee keurig uitgespeelde kansen, maar jammer genoeg kon Ate Barendsen en Sander Eggink net niet het doel vinden en pakte de uitstekende keeper van OBW zodoende punten voor zijn team. Vorden A1 zal met Sp. Groessen, DZSV, Rheden, Silvolde, MvR en VVO moeten gaan strijden om de veilige 9e plaats.

Vorden C1 speelt dit seizoen voor het 3e achtereenvolgende seizoen in de 1e klas en heeft het tot nu toe erg zwaar. De trainingen verlopen erg goed, de teamspirit was bijvoorbeeld vorige week tegen Robur et Velocitas C1 ook goed, maar vooral in de mentale weerbaarheid en het om kunnen gaan met een achterstand en tegendoelpunt is nog winst te behalen. Gisteren besefte de ploeg van trainer Dion Kruip dat het de kans moest pakken om in de 2e helft van de competitie nog te kunnen strijden om de veilige 9e plaats. Tegen fusieclub (bij de jeugd) CUPA/Wilp C1 werd keurig met 3-2 gewonnen en zodoende komt C1 nu op vier punten te staan. Er is nog steeds een gaatje met Albatross C1, Brummen C1 en Cupa/Wilp C1 maar deze zege biedt perspectief voor de laatste 10 wedstrijden.

De meiden van MC1D hebben gisteren alweer hun 7e overwinning behaald. Dit keer werd er in alle vroegte al gevoetbald bij FC Zutphen en tegen deze concurrent om een goede subtop-positie werd een keurige 1-4 overwinning behaald. Volgende week staat nog de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma en daarna hebben zij nog 13 wedstrijden (zitten in een competitie van 14) om wellicht de keurige 5e plaats zelfs nog iets te verbeteren.