logo-vvv-erediv-pool-gz-150x180-1Zondag 22 februari – Met 63 punten is Rien Wabeke weekwinnaar geworden van speelronde 24 in de vv Vorden-pool.
Rien Wabeke wist het meeste goed te voorspellen. Dat het een lastige speelronde was bleek wel uit het feit dat hij aan de helft van de maximale punten genoeg had. Dirkje de Beus en Kris Koning eindigde met 59 punten als gedeeld 2e. William van der Veen eindigde als 4e. Maar nummer 5, Willem Lichtenberg, deed de beste zaken door hoog te eindigen en daardoor zijn  koppositie te verstevigen in het algemeen klassement.

Het was een weekend waarin Ajax en Feyenoord weer verder aan het ploeteren waren. Feyenoord won, mede door een rode kaart, van stadsgenoot Excelsior. Ajax kwam zelfs niet verder dan een gelijkspel tegen Willem II. Zo werd PSV wederom de lachende 3e door wel gewoon te winnen. Vitesse heeft een aardige opmars ingezet en door rechtstreekse concurrent FC Twente te verslaan zijn de play-offs helemaal in het zicht. In deze poolronde is Parma-Udinese niet geteld. Parma staat op het rand van faillissement en voetbalt daarom niet.

In het algemeen klassement, zoals gezegd, deed Willem Lichtenberg uitstekende zaken. Hij eindigde hoog in het weekklassement en heeft daardoor 25 punten voorsprong op nummer 2, Annie Rakitow. Achter Annie is alles dicht op elkaar en kan het alle kanten op. Willem heeft voorlopig dus een gaatje geslagen, maar zal dit genoeg zijn? Volgende week meer.

Voor de gehele stand ga naar Pool vv Vorden