Vorden, 11 november 2017 – De KNVB heeft dit seizoen voor de junioren in de afdeling JO15, JO17 en JO19 een nieuwe promotieregeling in het leven geroepen voor de 1e klas. Aangezien zowel de JO19-1, JO17-1 en de JO15-1 bij v.v. Vorden in de 1e klas uit komt is het voor deze teams prettig dat de KNVB afgelopen week eindelijk de regeling bekend heeft gemaakt. De nummers 1,2 en 3 en de 6 beste nummers 4 van de 1e klasses in de afdeling Oost (9) van de najaarscompetitie promoveren na de winterstop naar 3 promotie 1e klasses in de voorjaarscompetitie. Uit deze promotieklasse in het voorjaar promoveren de nummers 1 en 2 naar de Hoofdklasse. Voor de volledigheid staat hieronder ook de regelingen vermeld van de overige teams van v.v. Vorden.

Voor de juniorenteams van v.v. Vorden betekent dit dat met nog 5 wedstrijden te gaan dat in de komende weken bepaald zal gaan worden of er in het voorjaar in de promotiepoule gespeeld wordt of in één van de 6 overige 1e klasses

1e klasse junioren (JO19-1, JO17-1, JO15-1):

De nummers 1 t/m 3 en de 6 beste nummers 4 in het najaar promoveren naar de promotiepoule voorjaar. De nummers 1 en 2 uit de promotiepoule voorjaar promoveren naar de hoofdklasse.

Voor het bepalen van de rangorde in de najaar poule is, indien het totaal aantal behaalde wedstrijdpunten gelijk is, het doelsaldo van belang. Is het doelsaldo gelijk dan is het aantal doelpunten “voor” beslissend. Is ok het aantal doelpunten “voor” gelijk, dan is het resultaat van de onderlinge competitiewedstrijd beslissend. Is dit ook gelijk dan wordt een beslissingswedstrijd of beslissingsreeks gespeeld.

Hoofdklasse JO13 (JO13-1)

 

De kampioen promoveert naar de 3e divisie en de nummers 11 en lager degraderen naar de 1e klasse.

Overige juniorenteams en pupillenteams:

2e, 3e, 4e en 5e klasse (Categorie B)

Deze klasses betreffen het inschrijvingsniveau en spelen in een najaars- en voorjaarsreeks. Teams uit de 2e klasse kunnen op aanvraag naar de 1e klasse voorjaar (maar kunnen niet uitkomen in de 1e klas promotiepoule). De nummers 10,11 en 12 van de 2e klasse najaar worden ingedeeld in de 3e klasse van het voorjaar. De nummers 1,2 en 3 van de 3e klasse najaar worden ingedeeld in de 2e klasse van het voorjaar. De nummers 10,11 en 12 van de 3e klasse najaar worden ingedeeld in de 4e klasse voorjaar. De nummers 1,2 en 3 van de 4e klasse najaar worden ingedeeld in de 3e klasse voorjaar. De nummers 10,11 en 12 van de 4e klasse in het najaar worden ingedeeld in de 5e klasse in het voorjaar. De nummers 1,2 en 3 van de 5e klasse in het najaar worden ingedeeld in de 4e klasse voorjaar. Bij de junioren zijn de standen op 9 december bepalend en bij de pupillen zijn de standen van 2 december van de najaarsreeks bepalend voor de indeling in de voorjaarsreeks.

Senioren

Voor de volledigheid doen wij hierbij ook de promotie- en degradatieregeling van de seniorenteams van v.v. Vorden vermelden:

2e klasse I (Vorden 1)

De kampioen promoveert naar de 1e klasse (E)

De periodekampioenen spelen volgens een vast schema (3 periodekampioenen 2I, 3 periodekampioenen 2J en de nummers 12 en 13 van de 1e klas E) om 1 plaats in de 1e klasse E. De nummer 14 degradeert rechtstreeks naar de 3e klas.

res. 3e klas C (Vorden 2)

De kampioen promoveert naar de res. 2e klas

De periodekampioenen van de res. 3e klas (A t/m H) spelen samen met de nummers 10 en 11 van de res. 2e klas (A t/m D) in de nacompetitie voor 4 plaatsen in de res. 2e klas. De nummers 11 en 12 van de res. 3e klas degraderen naar de res. 4e klas.

res. 5e t/m 7e klas (Vorden 3 t/m Vorden 6)

Reserve 5e, 6e en 7e klasse en Veteranenklassen

Deze klasses worden beschouwd als recreatieve competities. Evenwel zullen de kampioenen van de res. 5e, 6e en 7e klas verplicht promoveren naar resp. de res. 4e, 5e, en 6e klas. Verzoeken tot niet willen promoveren zullen niet in behandeling worden genomen. Deze competities kennen geen degradatieregelingen.

Klik hieronder op de foto om naar de gehele berichtgeving over dit onderwerp van de KNVB te gaan