Vorden, 12 mei 2018 – OK, een lekker regenbuitje in de nacht van vrijdag op zaterdag, dat had deze voetbalzaterdag helemaal af gemaakt. Maar onder de verder ideale weersomstandigheden met lekker gemaaide en groene grasvelden en prachtige wedstrijden in de slotfase van de competitie, viel deze voetbalzaterdag bij de jeugdafdeling van v.v. Vorden onder de noemer ‘Top Zaterdag’. De uitslagen waren ook nog eens gunstig voor de geel-zwarten dus dat zorgt de komende twee weekenden nog voor meerdere mooie voetbalzaterdagen.

De voorjaarsvakantie zorgt in totaal voor drie weekenden waarin er veel geïmproviseerd moet worden en er veel communicatie benodigd is tussen de coördinatoren en leiders/trainers van de diverse jeugdelftallen. Zo waren er ook vandaag weer veel elftallen waarbij spelers afwezig waren i.v.m. vakantie of weekendjes weg, maar konden alle teams toch in actie komen door een hoop geregel, georganiseer en afstemming, klasse en een compliment naar alle betrokkenen!

Vanochtend ging de JO11-1 (E1) naar Brummen en won daar in de laatste minuten met 4-5 haar wedstrijd. Direct na de wedstrijd ging er een auto met 3 spelers in de vorden kleding naar het Sportpark in Vorden en deze spelers konden in de pauze aansluiten bij de JO13-1. Dit team speelde vanochtend tegen Sc. Enschede JO13-1 en als nummer 8 van de ranglijst wilde Vorden JO13-1 graag het nu al goede seizoen luister bij zetten door winst op de nummer 11. Met precies 11 man speelde Vorden erg sterk tegen de ruim 100-jarige uit Enschede en stond bij rust met 2-0 voor. Na de pauze kwamen Jim, Mees en Jelmer van de JO11-1 in het veld en zij speelden prima mee met dit team en zorgden er mede voor dat de zwart-witten de grootste nederlaag van deze competitie leden en met maar liefst 10-0 verloren van Vorden, waardoor het is gedegradeerd naar de 1e klas. Op het andere veld won Vorden JO13-3 met 5-4 van Warnsveld in een super spannende wedstrijd en werd er op veld 3 ook nog door drie JO11 en JO9 teams gespeeld.

(tekst gaat door onder de foto)

Inmiddels was de JO15-1 ook begonnen en zij wonnen keurig met 3-0 van Helios JO15-1 in de 1e klas. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben zij de beste papieren om kampioen te worden, maar dan zullen zij nog twee zulke goede wedstrijden moeten spelen tegen ABS JO15-1 en Brummen JO15-1.

Direct na de wedstrijd van JO15-1 gingen er twee spelers mee met de JO15-2 naar Hengelo Gld. en moesten er twee spelers van de JO15-1 mee doen met de JO17-1. De JO17-1 speelde thuis tegen PAX en onze blauw-witte buurman werd met 5-0 verslagen waarbij Thomas als keeper en Sander als invaller vanuit de JO15-1 een prima aandeel hadden in deze zege. Op het hoofdveld was inmiddels de JO19-1 begonnen en zij speelden tegen DVOV uit Velp. Met een prachtig doelpunt bezorgde Anne Hezemans ervoor dat de JO19-1 won met 2-1 en zodoende nu op een mooie 3e plaats staat met een wedstrijd minder 5 punten achterstand op Eerbeekse Boys en twee punten op AZC, maar beide ploegen moeten nog tegen Vorden. Bij de JO19-1 vielen zowel Luc als Werner in en direct na de wedstrijd sloten beide spelers weer aan bij hun eigen team, de JO17-1.

Tenslotte speelden de Meiden van MO19-1 de laatste wedstrijd op ons Sportpark en zij behaalden een puntje na een 1-1 gelijkspel tegen Varsseveld. Vorden MO19-1 staat met nog twee wedstrijden te gaan gelijk bovenaan met VIOS Beltrum.

Kortom, een hele fraaie voetbalzaterdag dus bij de jeugdafdeling van v.v. Vorden met heerlijk voorjaarsweer, mooie wedstrijden, prima uitslagen en het vooruitzicht dat er de komende twee weekenden nog volop genoten kan worden op ons Sportpark.