Woensdag 21 november – Het eind van het jaar nadert en traditie getrouw vindt er aan het eind van het jaar ook weer de oudejaarscrossloop plaats.Op Zaterdag 29 december 2018 organiseert de stichting Oudejaars Crossloop Vorden voor de 38e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden. Zo tussen kerst en oud en nieuw is dit een mooie gelegenheid om je loopschoenen aan te trekken om te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De routes zijn dit jaar vernieuwd, daardoor nog afwisselender en gaan over smalle bospaden door het mooie natuurgebied ‘het Grote Veld’. Het is dan ook niet voor niks dat velen zeggen dat het de mooiste crossloop is van de Achterhoek! Het parcours is gelegen in de nabijheid van voetbalvereniging Vorden en is bijna volledig onverhard. Kijk voor meer informatie op:  www.oudejaarscrossloop.nl.

De Stichting Oudejaars Crossloop Vorden heeft besloten dat de opbrengst van de cross van 2018 wederom voor het Vordense Zwembad in de Dennen is. Team en bestuur van het zwembad zijn erg blij met het initiatief. Sinds enkele jaren moet het bad rond komen zonder subsidie van de gemeente en dus kan het bad alle hulp gebruiken! Het zwembad draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers. De opbrengst van de cross zal gebruikt worden voor de aanschaf van een schrob/zuigmachine om het werk van de vrijwilligers en medewerkers makkelijker te maken. Elke dag in het seizoen wordt er nu gestofzuigd en gedweild, dit kost veel tijd en is ook een pittige klus, zeker na een drukke dag in het seizoen. Een 2e hands schrobmachine zal de taken van de  vrijwilligers en medewerkers flink verlichten. Tevens zal er dit jaar een bijdrage gaan naar Runners Vorden om te gebruiken om de hardloopsport in Vorden verder te stimuleren.

De organisatie nodigt alle lopers in de regio uit om deel te nemen aan deze mooie en gezellige crossloop! Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en een heerlijke oliebol.

Afstanden + starttijden
Er kan worden gestart op de volgende afstanden:

  • 12.45 uur à 1,0 km kidscross (deelname 4-12 jaar)
  • 13.30 uur à 15 km
  • 13.40 uur à 10 km
  • 13.50 uur à  5 km

Alleen voorinschrijving

Dit jaar is er alleen voorinschrijving via internet. Er is dus GEEN mogelijkheid om in te schrijven op de dag zelf.  Tevens is er dit jaar ook een inschrijvingslimiet van maximaal 800 deelnemers. De inschrijving sluit op 28 december 18:00 uur of eerder indien de limiet is bereikt. Schrijf je daarom tijdig in om verzekerd te zijn van een startplaats via www.oudejaarscrossloop.nl.

Kosten (dit is inclusief gratis kopje koffie/thee of ranja en een heerlijke oliebol):

  • 1 km Kidscross: 4 Euro bij voorinschrijven
  • 5/10/15 km: 8 Euro bij voorinschrijven

Wij zien u graag op zaterdag 29 december 2018 aan de start.

Met vriendelijke groet,

de stichting Oudejaars Crossloop Vorden,