Marc van der lindenVorden 6 februari 2016 – De website dient als belangrijkste informatiebron van onze vereniging. Vandaar dat wij als bestuur er voor gekozen hebben om u als lid, donateur, commissielid, vrijwilliger of op een andere wijze betrokken bij onze club, via dit medium regelmatig op de hoogte te willen brengen en willen informeren over de stand van zaken binnen onze club. Vandaag de eerste versie van dit kalenderjaar, ‘Nieuws uit de bestuurskamer 2016-1’ dus.

Leest u het liever via een ‘pdf-document’,  klik dan op deze link: uit de bestuurskamer 2016-1

‘Weekritme’ en ‘lange termijn’

Één van de moeilijkste onderdelen voor een club in het algemeen maar zeker voor een clubbestuur is het regelmatig afstand willen en moeten nemen van het ‘normale weekritme’. Het standaardritme van een voetbalclub bestaat uit 4 trainingsavonden per week en op zaterdag en zondag de wedstrijd en daarnaast regelmatig in het seizoen enkele evenementen en activiteiten ten behoeve van het clubgevoel. Week in, week uit  ben je als club dan bezig om 425 voetballers aan het voetballen te krijgen en de vereniging als geheel te laten functioneren met alle bijkomende ‘hobbeltjes’ van dien zoals blessures, scheidsrechter komt niet op dagen, kleedkamer niet goed schoon gemaakt, linksbuiten gaat in buitenland stage lopen, grensrechter stopt er mee, hesjes kwijt, uitnodigingen voor de vrijwilligersavond, dartborden regelen voor het event in januari om nog maar te zwijgen over winst en verlies en hoe hier mee om gegaan wordt.

Toch is het juist van belang om ook regelmatig afstand te nemen als bestuur, even uit het ‘weekritme’ stappen en bestuurlijk te discussiëren en stelling te nemen over onderwerpen die te maken hebben met de lange termijn. Maar hoe doe je dit nu en wat heb je daar voor nodig? Om ook op de lange termijn sturing te kunnen geven aan de club en de richting te kunnen bepalen waar langs je heen wilt varen, is een beleidsplan een even handig als noodzakelijk middel. In dit beleidsplan staan in plaats van verstopte doucheputjes of een dubieuze wissel of een te klein shirt meer onderwerpen als je eigen Club-DNA (wie zijn wij als v.v. Vorden), Samenwerking, Veiligheid, Accommodatie, Verschillende vormen van voetbal en Evenementen.  

Wij hebben besloten om voor de komende jaren een vernieuwd beleidsplan te maken ; ‘Op naar de 90!’ . En dit beleidsplan willen wij samen met u opstellen, samen met u als spelend lid, oud lid, commissielid, vrijwilliger of ouder van één van onze jeugdspelers. Wij hebben als bestuur vijf thema-avonden georganiseerd, namelijk ‘Horeca&Facilitair’, ‘Accommodatie’, ‘Sponsoring’, ‘Voetbalorganisatie’ en ‘Evenementen’. Komende dinsdagavond, 9 februari, is de eerste thema-avond en dan staat ‘Horeca&Facilitair’ op het programma. Wij willen u hierbij graag uitnodigen om samen met ons betreffende bestuurslid Renz Cornegoor en de kantinecommissie te discussiëren, te brainstormen over zaken waar wij als vereniging in de kantine de komende jaren mee te maken krijgen en samen met ons na te denken over relevante onderwerpen zoals alcoholbeleid, consumptiegedrag, veiligheid en hygiëne. 

Stap samen met ons even uit het weekritme en help ons mee om input te geven en mee te denken over het beleidsplan ‘2016-2019’ zodat wij over drie jaar als een vitale en sterke vereniging met elkaar onze 90e verjaardag kunnen vieren!

U bent van harte welkom, tot dinsdag as!

Namens het bestuur van voetbalvereniging Vorden,

Marc van der Linden – Voorzitter