Vorden, 10 augustus 2018 – De oplossing is tweeledig, want aan de ene kant vroeg de sponsorcommissie al een tijd lang naar meer ruimte om reclameborden op te kunnen hangen en aan de andere kant was door de januaristorm de ballenvanger op het hoofdveld aan de kant van de kantine omver gewaaid. Afgelopen weken is het bestuur van v.v. Vorden met Barendsen Staaltechniek Vorden overeengekomen om een door Henri Barendsen ontworpen en getekende prachtige, stevige stalen ballenvanger (5,5 meter x 24 meter) te plaatsen, die tevens de mogelijkheid geeft tot 144 meter aan reclameborden!

De stalen ballenvanger krijgt in de volle breedte zowel aan de voor (veld) als aan de achterkant (kantine) drie rijen reclameborden, waardoor er dus ruimte is voor 36 reclameborden van 4 meter breed. Tevens zal er aan beide kanten nog ongeveer 5 meter hekwerk worden opgeleverd die zowel aan de wegkant van het veld als aan de zijde van het 2e veld door zal doorlopen tot aan de beide openingen. BSV is al druk bezig met de constructie en deze zal op zaterdagmorgen 8 september geplaatst worden. De voorbereidingen op de montage vindt plaats door de voetbalvereniging zelf en inmiddels zijn de eerste werkzaamheden al geklaard. De nood ballenvanger is inmiddels weg gehaald en ook het hekwerk met de betonnen palen (uit 1969!) is aan de kantinezijde achter het doel verwijderd. De komende drie weken dienen er voor de constructie met 6 palen nog gaten gegraven te worden, asfalt weg gezaagd worden, bekisting gemaakt worden, beton gestort worden en voorbereidingen voor de 5 meter brede hekwerken naast de beide zijdes van de ballenvanger.

De sponsorcommissie is ook zeer in zijn nopjes met deze ballenvanger. Bestuurslid Hans Boers : ‘Het is fijn dat we samen met onze hoofdsponsor Barendsen Staaltechniek Vorden voor deze constructie hebben gekozen, want we hebben drie maand lang met onze noodballenvanger onze sponsoren waarvan hun borden in de oude ballenvanger hingen geen alternatief kunnen bieden. Naast deze sponsoren, waaronder ook onze hoofdsponsor BSV, hebben wij ook de ruimte nodig omdat in het laatste half jaar er weer een groot aantal bordsponsoren zijn bij gekomen. Wij kunnen met deze fraaie ballenvanger nu weer vooruit en gaan er dan ook vol voor om deze volledig bezet te krijgen.’

Op de  klussendagen op 18 en 25 augustus hebben wij op beide dagen 3 en 2 vrijwilligers nodig voor de bovengenoemde werkzaamheden en hier zullen wij op de website nog een extra oproep voor doen.