Vorden 14 mei 2017 – In een paar jaar tijd is het aantal meiden dat is gaan voetballen landelijk erg sterk gegroeid. Ook in Vorden en Wichmond is er sprake van een grote stijging en zijn er daarom ook zelfs speciale meidenteams opgericht. Wij zien zowel in Vorden als in Wichmond dat er steeds meer vriendinnen samen gaan voetballen omdat zij het spelletje erg leuk vinden maar ook omdat het gezellig is om samen in een team te sporten. Het gehele seizoen wordt er twee keer in de week zowel in Vorden als in Wichmond getraind en tijdens de speeldagen op zaterdag een wedstrijd gespeeld. Als je het leuk lijkt om na de zomervakantie te gaan voetballen is dit het moment om je aan te melden bij v.v. Vorden of  Socïi voor het komende seizoen. Je kunt altijd een paar keer vrijblijvend mee trainen om te kijken of je het leuk vindt. Tot aan het laatste weekend in mei wordt er nog getraind en vanaf 3 juni is het zomerstop.

Op dit moment heeft VV Vorden in samenwerking met SV Socii een aantal meidenteams. MO 11 ( meiden onder), MO 13, MO 15 en MO17. De MO 11 speelt met het meidenteam in een jongens competitie en dat doen ze prima, ze staan in de top 3! De andere teams spelen in een competitie tegen andere meiden teams. De MO17 zijn in het najaar kampioen geworden en zullen nu waarschijnlijk op de tweede plaats eindigen. De MO 15 zijn in het najaar tweede geworden en spelen nu, niet onverdienstelijk, in de eerste klasse. De MO 13 doet goed mee in de middenmoot van de competitie.

Met deze teams kunnen we nu voor elke leeftijd meidenvoetbal aanbieden. Daarnaast kan een speelster er ook voor kiezen om in een team met jongens te spelen. Beide is mogelijk.

Op dit moment zijn we al weer bezig met de indelingen voor het komende seizoen. We hebben nog ruimte voor een aantal nieuwe speelsters. Voor de leeftijdsgroep onder 11 bij Vorden zoeken we nog speelsters om weer een meiden team te kunnen vormen. Daarnaast gaan we volgend seizoen starten met een MO19 team, ook daar kunnen we nog speelsters gebruiken. Ook bij de andere teams zijn nieuwe speelsters natuurlijk van harte welkom.

Als het je leuk lijkt om na de zomervakantie te gaan voetballen is dit het moment om je aan te melden voor het komende seizoen. Je mag altijd een paar maal mee trainen om te kijken of het je leuk lijkt. In mei wordt er nog getraind door de teams. Daarna volgt de zomerstop.

Aanmelden kan via de websites van beide verenigingen. We zien je graag terug op het veld!