Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse VoProVo-pubquiz plaats. Mark Borgonjen, Rutger Wullink, Mikkie Steenbreker en Chantal ten Barge hebben, als VoProVo-organisatie, maanden gewerkt om een pubquiz in elkaar te zetten die menigeen weer aan het denken moest zetten.

De animo was wederom enorm groot. Met 26 teams en bijna 140 deelnemers was er een bomvolle kantine en kon er om 20.00 uur afgetrapt worden.
In totaal waren er 10 rondes, een flitsronde en een bonusronde die gespeeld moesten worden. De 10 “normale” rondes ging over o.a. muziek, film, nieuws, algemeen en sport. In de flitsronde moesten de deelnemers antwoorden noteren nadat ze 10 fragmenten slechts 2 seconden te zien krijgen. De bonusronde bestond uit 10 dobbelstenen waarbij er zes keer een 10-letterwoord geraden moest worden. Voor de bonusronde kregen de teams de tijd van ronde 1 tot en met ronde 9.

Tussendoor werd de inwendige mens goed verzorgd. Met Rogier Oonk, Cees van Voskuilen, Christiaan Brinkhorst, Gerrie Steenbreker, Werner Bosch, Jan Groeneveld en Henry Koning was er een team van zeer ervaren barmedewerkers die zorgden dat niemand iets tekort kwam. Marleyn Dijkman had gezorgd voor genoeg hapjes waardoor deelnemers, buiten hun drankjes, ook konden smullen van een koude en warme hap.

Rond de klok van 00.00 uur was de einduitslag bekend. Na een spannende strijd werd Per Seconde Grijzer de nummer 3. Zij wonnen een set krasloten. Verstege United wist de 2e plek te veroveren en won een bon van De Herberg. Maar de Makkies werden de winnaar van de 3e VoProVo-pubquiz. Met hun overwinning wonnen zij een bon voor het Meesterhuis en ze namen de pubquizbokaal mee naar huis.

Natijd werd er door eenieder goed meegeholpen en waren stoelen en tafels snel opgeruimd en kon er nog even nagepraat worden aan de bar.

De VoProVo-organisatie kijkt terug op een geslaagde avond en gaat weer plannen smeden om volgend jaar in maart weer een nieuwe pubquiz te organiseren.

Voor alle deelnemers die nog willen weten op welke plek ze zijn geëindigd,  klik hier