IMG_1240

Vorden 3 juni 2015 – Maandagavond werd de receptie gehouden ter ere van het prachtige en dik verdiende kampioenschap van Vorden 1 in de 3e klasse C van de KNVB afd. Oost (zondag). Op ons eigen Sportpark ‘t Grote Veld, dat er werkelijk prachtige bij lag door de inspanningen van vele vrijwilligers, was het vooral een regionaal getinte receptie in kantine ‘de Ark’ dat voor deze gelegenheid was uitgebreid met een speciaal hiervoor opgezette tent dat als entree fungeerde.

Nog geen 48 uur nadat het gehele sportpark en de kantine het decor was van het groots opgezette Wikee de Vikingtoernooi, waar over de gehele dag zo’n 800 mensen aanwezig zijn geweest en waar s’avonds in de grote tent met zo’n 300 man een enorm feest is gehouden, fungeerde de kantine maandagavond ineens als thuisbasis voor de kampioensreceptie van Vorden 1. Als entree was er een tent voor het terras geplaatst, waar de spelers en begeleiding en het gehele bestuur alle gasten ontvingen, onder de overkapping was een terras ingericht en via de openslaande deuren werd zodoende de kantine er automatisch bij aangetrokken. Een groot compliment aan alle vrijwilligers die op zondag en maandag de accommodatie volledig hebben omgeturnd van feest- en voetballocatie naar thuisbasis voor de kampioensreceptie. Het geheel was als door een ringetje te halen en op zulke moment besef je nog maar weer eens op wat voor prachtige locatie ons Sportpark is gelegen. Het geheel was natuurlijk ‘geel-zwart’ aangekleed (alleen de tent was niet in onze clubkleuren te verkrijgen 🙂 ) en de horeca was deze avond in vertrouwde handen, maar het was mooi om te zien dat hiervoor ook enkele ‘nieuwe’ gezichten zich hebben ingezet voor onze club.

Rond 19.30 uur druppelden de eerste gasten binnen en tegen 20.00 uur opende bestuurslid ‘vrijwilligerszaken’ Janneke Hiddink de avond, waarbij het vooral opvallend was dat de regionale clubs goed waren vertegenwoordigd met o.a. Warnsveldse Boys, AZC, Sp. Lochem, Witkampers, vv Reünie, Ruurlo, Socïi en PAX (naast Varsseveld en FC Eibergen) en de vordense verenigingen zoals VTP, DASH, VRTC en de Harmonie Vorden. Daarnaast waren natuurlijk voetbalinstanties als de KNVB en de scheidsrechtersvereniging ‘Zutphen e/o’ aanwezig en konden wij ook op deze avond weer rekenen op een schare trouwe supporters/ouders. Al met al zorgden zo’n 75 aanwezigen voor een gezellige intieme sfeer in een fraaie omgeving, waar echter vanuit de sponsoren, verenigingen uit 3C en vanuit de club zelf toch wel op een grotere opkomst was gerekend.

Op de lijst met sprekers stond natuurlijk onze voorzitter William van der Veen bovenaan en hij refereerde vooral aan de leus ‘een 3e klasser in de 3e klas’ die het bestuur destijds in 2008 heeft uitgesproken toen het op een 8e plaats stond in de 4e klas en in het als ‘vals bescheiden’ bekend staande Vorden voor wel enkele gefronste wenkbrauwen zorgde.  William vertelde verder dat hij zich een trotse voorzitter voelt van een club die trots op zichzelf mag zijn met een 1e elftal dat voor de club maar vooral ook voor zichzelf een grandioze en historische prestatie heeft geleverd. Aanvoerder Stefan Eggink hield daarna een fraaie speech waarin hij het seizoen in vogelvlucht doornam en waar constant naar voren kwam dat Fred, de 12e man,  vanaf dag 1 in dit seizoen in de gedachte van alle spelers een belangrijke rol heeft gespeeld. Het bestuurslid van de KNVB afd. Oost, dhr. Gerard van Balveren, onderscheidde daarna de voetbalvereniging Vorden met een oorkonde, die aan Stefan Eggink werd overhandigd, en waarschuwde nog wel even dat het in de 2e klasse allemaal wel een stapje sneller gaat. Daarna wilde ons erelid Herman Vrielink ‘ok nog ff wat zeggen ….’ en op zijn eigen, bekende en onderhouden wijze blikte hij terug op de prestatie van het 1e elftal, waarin vooral de mentaliteit en veerkracht belangrijke rol speelden. Toch wel onverwachts, maar daardoor extra bijzonder was de volgende spreker in de rij, Sipke van der Velde. De krasse zeventiger voetbalfanaat is na zijn pensioen eind jaren ’90 in Vorden komen wonen en werd al snel gevraagd of hij niet de jeugd van v.v. Vorden wilde gaan trainen. Sipke heeft dit jarenlang gedaan totdat hij in 2011 afscheid heeft genomen, nadat hij vooral de laatstte jaren op woensdagmiddag altijd de E- en de F-jeugd heeft getraind samen met o.a. Peter Jansen en Driekus groot Jebbink. Het was bijzonder om te zien dat hij alle spelers (op Stefan en Erik na) onder zijn hoede heeft gehad en zijn toespraak stond daarom onbedoeld symbool voor de werkwijze van v.v. Vorden bij de jeugdafdeling.

Uiteindelijk sloot wethouder Spekschoor de rij en met zijn korte maar krachtige toespraak refereerde hij vooral aan de rol van de vereniging anno 2015, waarin v.v. Vorden laat zien dat het ook haar maatschappelijke functie prima op pakt en in deze nieuwe tijden, waarin de gemeente een minder ondersteunende rol richting gemeenschap en verenigingen uitvoert,  vooral denkt in kansen om zodoende toch in de zware financiële tijden de broek wel zelf op houdt met nieuwe initiatieven en ideeën.

Zo kwam er een einde aan het officiële gedeelte van de receptie en aangezien de horeca-afdeling op een perfecte wijze voor een natje en een droogje zorgde, werd er nog gezellig na gepraat en kon er na het kampioenschap, het kampioensfeest, de koningsdag, de supportersavond, het Wikee de Viking en de kampioensreceptie er rond 22.30 uur definitief een streep gezet worden onder dit historische, emotionele, prachtige maar vooral zeer knappe seizoen van Vorden 1.

P.S. Een woordje van dank is op zijn plaats voor William, Renz en Ilse voor de organisatie, Janneke in haar rol als ceremoniemeester, de vrijwilligers in de horeca en de  schoonmaak, de dinsdagploeg die geheel tegen de gewoonte op maandag het sportpark een opknapbeurt hebben gegeven, de Wikee de Vikingcommissie voor het schoonmaken van de oefenhoek en het snelle opbreken van de tent en alle toebehoren en Gerard Oosterhuis voor het maken van de foto’s.

IMG_1193

IMG_1208

IMG_1293