IMG-20150125-WA0000 (1)

Zondag 25 januari – Gisteren vond in de kantine van vv Vorden het koppeldarttoernooi plaats. De gebroeders Visser werden uiteindelijk de winnaar.

Zaterdagmiddag was de kantine omgetoverd tot een waar dartpaleis. Dit was ook nodig omdat maar liefst 19 koppels een poging deden om de wisselbeker te bemachtigen. De organisatie was zeer tevreden over het aantal deelnemers, zeker omdat men wist dat een aantal “vaste” deelnemers deze middag niet aanwezig konden zijn om verschillende redenen.

Er werd gegooid in 4 pools. In 3 pools zaten 5 teams en in de andere 4. Nadat deze partijen gespeeld waren gingen 11 koppels door naar de winnaarsronde en de andere 8 streden voor de winst in de verliezersronde. In deze ronde werd de finale uiteindelijk gespeeld door de “jonge honden”. Tim van Dijk en Gijs van der Veen waren te sterk voor Tom Schröer en Twan Eggink, en gingen met de prijs aan de haal. Op de gedeelde 3e plaats eindigde de koppels Verbeek -Kosse en Gombert- De Beus.

DE strijd om de wisselbokaal werd een gevecht tussen broertjes. Dat Edwin en Ronald Visser zich plaatsten voor de finale was voor de meesten geen verrassing. Beiden hadden de titel al eens gewonnen en zeker Ronald is een ervaren darter. De tegenstanders daar in tegen verraste vriend en vijand door de finale te halen. Jeroen en Dennis Tijssen hebben alle koppeltoernooien op het voetbalveld nog mee gedaan maar verder als het eerste potje in de winnaarsronde waren ze nog nooit gekomen. Er werden tijdens de finale goede scores gegooid, de triple 20 werd vaak geraakt door de darters. Edwin Visser toonde zich erg sterk in het uitgooien, en zo namen de Vissertjes snel een 3-0 voorsprong voordat de gebroeders Tijssen wat terug konden doen. In de daarop volgende leg viel de beslissing. Jeroen gooide vanaf 98 net niet uit, waarna Edwin de beslissende dubbel gooide, en hij met zijn broer winnaar werd van het toernooi. Zodoende was de wedstrijd, die in een best of seven werd gespeeld snel klaar en kon medeorganisator Harry Oosterink snel naar de prijsuitreiking. In de winnaarsronde eindigde de koppels Horstman – Van Lingen en Steenbreker – Pierik op de gedeelde 3e plaats. De prijs voor de hoogste finish was voor Edino Mölders. Zijn 101 werd niet verbeterd, al strandde een paar pogingen daartoe net aan de verkeerde kant van het ijzer. Hierna werd er door iedereen geholpen om de banen op te ruimen zodat de wielrenners de volgende dag hun gang konden gaan. De organisatie wil dan ook iedereen bedanken voor hun deelname en sportieve spel, en zeker de mensen achter de bar en in de keuken die de deelnemers een leuke dag bezorgd hebben.