Vorden, 13 juni 2018 – Het G-team van v.v. Vorden is in de ‘voorbereiding’ van het seizoen 2017-2018 opgericht en zij trainen vanaf oktober 2017 iedere maandagavond met elkaar. Na een lange winterstop is de draad in maart weer opgepakt en eind april is er zelfs een officiële wedstrijd gespeeld tegen een team van Basteom (klasse!). Afgelopen zaterdag maakte het G-team van v.v. Vorden met 9 spelers haar officiële debuut op een toernooi, want zij waren uitgenodigd in Rheden om op een officieel G-voetbaltoernooi mee te mogen doen. Met een keurige 6e plaats, veel doelpunten en ontzettend veel inzet, passie en plezier kunnen de jongens en meisje terug kijken op een zeer geslaagd debuut!

De zenuwen gierden door de kelen bij de spelers. Het eerste toernooi waar er prijzen en bekers te verdienen vielen was een feit. Verzamelen midden in het dorp bij de kerk en vertrekken naar Rheden.

Het was een warme leuke dag. De spelers hebben met ontzettend veel plezier de dag beleefd. Voetballend was het iets minder dan de rest maar de onderlinge verstandhouding tussen de teams geweldig.

Het was een leuk opgezet toernooi georganiseerd door studenten. De uitslagen heb ik niet bijgehouden maar die waren groot, (de olympische gedachte kwam om de hoek kijken, nl. meedoen is belangrijker dan winnen). Het besef was er bij enkele spelers dat de verschillen groot waren maar de inzet werd er niet minder of anders van. Ieder gescoord doelpunt voor Vorden leek wel een overwinning. Ik (wij) als leiding hebben ontzetten genoten. Kleine incidentjes waren er ook maar die hebben wij onder wedstrijdemotie geplaatst en ook op die manier proberen op te lossen. De energie was bij de laatste wedstrijd bij de meesten verdwenen. Toen na de wedstrijden die allemaal verloren gingen de beker opgehaald mocht worden voor de 6de en laatste plaats kwam er een grote lach op de gezichten voor de “mooie beker”. Martin die zich als aanvoerder aandiende om de beker op te halen stond deze niet meer af aan de anderen … 🙂

Er waren ook familie en bekenden van de spelers als toeschouwers aanwezig, en het was leuk om te zien en te horen dat deze teamsport bij v.v. Vorden ook gewaardeerd wordt door de familie en bekenden.

De leiders, trainers en coaches Henry, Gijs, Dick en Jet en verzorger Wim