Vorden, 17 mei 2017 – Afgelopen zaterdagavond is tijdens de vrijwilligersavond Ferdi Loman uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2017! Ferdi is al vele jaren leider/coach van de A-en de B-junioren en vooral de A2. Hij weet ieder seizoen, de laatste jaren samen met zijn maatje Tom Schotsman, er weer voor te zorgen dat de A2 (nu JO19-2) een hecht team wordt met veel saamhorigheid, inzet en voetbalplezier. Iedere week zorgt hij er weer voor dat alles goed is geregeld, de zaakjes perfect zijn voorbereid en dat zijn team op zaterdagmiddag ook nog eens voetbalinhoudelijk goed wordt gecoached. Voor al zijn inzet, tijd, energie en enthousiaste uitstraling is hij, als symbool voor alle jeugdtrainers, leiders en coaches, dit jaar gekozen als Vrijwilliger van het Jaar.

Coaches, leiders en trainers zijn als vrijwilliger iedere week in het seizoen druk met voetbal en dus met hun club. Ook bij v.v. Vorden steken zo'n 65 leiders/coaches en trainers bij de jeugdafdeling wekelijks zo'n 6 á 8 uur vrije tijd in onze club en zorgen zij er wekelijks voor dat (vooral via vele mailtjes en appjes) alles rondom het team geregeld is zoals voldoende spelers, pasjes, was schema's, rijschema's,  wedstrijdbespreking, warming-up, opstelling, coaching, wissels en registratie via Sportlink rondom het wedstrijdformulier. Voor een club als v.v. Vorden zijn al deze leiders, trainers en coaches onmisbaar en zijn zij de kurk waar de voetbalorganisatie op drijft. Vandaar dat wij dit seizoen één van deze leiders/coaches extra in het zonnetje hebben willen zetten en als vrijwilliger van het jaar hebben benoemd: Ferdi Loman!

Ferdi Loman heeft altijd gevoetbald bij v.v. Vorden maar moest op 17 jarige leeftijd door een hardnekkige knieblessure jammer genoeg al stoppen met dit mooie spelletje. Direct na dit rotseizoen heeft hij besloten om verder te gaan als leider/coach en vandaar dat hij nu alweer zo’n 6 á 7 jaar een A (meestal) of een B-team coached. De laatste jaren heeft hij steevast de A2 (oftewel de JO19-2) onder zijn hoede en zorgt altijd voor een goede sfeer, een echte teamspirit en houdt zodoende ook de spelers in een ‘lager’ team gemotiveerd, positief en gedreven.

Ferdi, van harte gefeliciteerd met deze fraaie titel, ontzettend bedankt voor al die jaren enthousiaste en gedreven inzet en wij hopen dat je nog vele jaren bij onze club actief blijft!