fabianwouterwebsiteZaterdag 8 november 2014 – Twee spelers van Vorden F1, Fabian Huetink en Wouter van Ditshuizen, zijn gescout door Vitesse en De Graafschap. Beide spelers maken het seizoen af bij v.v. Vorden en gaan dan volgend seizoen in de E2 spelen van Vitesse en De Graafschap. De voetbalvereniging Vorden vindt het natuurlijk hartstikke mooi voor beide spelers en is ook wel een beetje trots dat dit staat te gebeuren. De webredactie had een vraaggesprek met beide jongens.

 

Jullie voetballen allebei in Vorden F1. Hoe lang spelen jullie al bij v.v. Vorden en wie zijn jullie trainers geweest in welk elftal?

Fabian:

Toen ik 5 was speelde ik mijn eerste wedstrijd op 17 maart 2012 tegen de Hoven met de mini’s. Papa was toen mijn leider.Papa wilde om het jaar leider zijn bij mij en bij Thijmen. Toen papa leider was van de F5 bij Thijmen in het najaar van 2012 mocht ik een paar keer mee doen bij de F5. Als snel ben ik vervroegd over gegaan van de mini’s naar de F jeugd en heb met veel plezier 1 seizoen met Thijmen gevoetbald. In 2013 kwam ik met allemaal eerste jaars F-spelers in de F3 en kregen we training van Sjoerd Voerman. Het eerste half jaar werden we 3de en speelden we goed. Na die winter gingen we een klasse hoger voetballen. Dat was wel even wat anders. We moesten toen allemaal tegen 2de jaars en hebben veel geleerd dat 2de half jaar. Dit jaar spelen we in dezelfde klasse en staan tot nu toe ongeslagen bovenaan. We hebben dit jaar met Diede en Chris erbij een gezellig en goed voetballend team. We gaan steeds beter over spelen. Hugo en Sjoerd zijn onze trainers.

Wouter:

Ik ben begonnen in de Mini-F. Hier waren mijn leiders Erwin Hiddink (vader van Merle) en Alfred Hendriks (vader van Kjelt). Na een half seizoen kwam ik in de F6 met als leiders Erwin Hiddink en Marcel Vruggink (vader van Anouk). Het seizoen erop kwam ik in de F3. Hier hadden we wel 4 trainers/leiders! Jan Groeneveld (vader van Stijn), Sjoerd Voerman, Peter Olthuis (Tigo) en Frank Rouwenhorst (Twan). Met bijna dit hele team zijn we nu de F1. Jan en Sjoerd zijn er nog steeds bij en papa (Hugo) is nu ook onze trainer.

Jullie trainen allebei met jullie eigen team op een avond en ook altijd op woensdagmiddag met alle E- en F- spelers. Hoe vinden jullie deze trainingen?

Fabian:

De training op de maandag met ons eigen team vind ik erg leuk en fanatiek. Ook ga ik met veel plezier naar de woensdagmiddag trainingen van Peter. Op de woensdag kan ik trainen met vriendjes uit andere teams. Bijvoorbeeld met mijn vriend Aeneas uit de F2.

Wouter:

Leuk. Op maandagavond trainen Sjoerd en papa ons en op woensdag trainen we natuurlijk bij Peter Jansen.

In de afgelopen twee maand hebben jullie proef trainingen gehad bij diverse BVO’s. Hoe gaat nu zo’n proeftraining en hoe is het om met wildvreemde jongens samen te spelen.

Fabian:

Ik ben in september begonnen met trainen bij de Graafschap. Ik was heel trots en blij dat er een brief van de Graafschap in de brievenbus lag met de mededeling dat ik 3 keer mee mocht trainen. Best spannend, maar gelukkig was ik samen met Wouter en Jim uitgenodigd. Ik zag ook al snel jongens waar ik al eens tegen had gevoetbald en had hierdoor al gauw nieuwe voetbalvriendjes o.a. Teun van Silvolde. Na die 3 keer was het afwachten of ik nog weer terug mocht komen. De brief met een ja of nee zou op de dinsdag komen. Yes, ik ben door! Na 6 trainingen werd mij en papa de vraag gesteld of ik volgend jaar bij de Graafschap wilde voetballen.  Opnieuw helemaal trots.

Ik trainde echter ook al 2 keer bij de talentenacademie van Vitesse op het zeer mooie trainingscomplex op Papendal. Van Vitesse hadden we ook een brief gekregen waarin stond dat ik positief was opgevallen bij VV Vorden en dat ze mij graag uit wilden nodigen voor 3 trainingen bij de talentenacademie. Opnieuw heel spannend. Ik werd heel warm ontvangen. Bij binnenkomst wist iedereen mijn naam al en ze wisten ook precies tegen wie ik het afgelopen weekend had gevoetbald en dat we hadden gewonnen. Met veel plezier heb ik toen 2 trainingen bij Vitesse getraind. Ik kende niemand, maar iedereen was aardig. Dit was wel hard werken, omdat het tempo en het niveau een stuk hoger lag dan bij de Graafschap. Na 2 trainingen kreeg ik echter al bericht dat ze mij graag een keer wilden laten trainen met een mix van de beste eerste jaars E spelers en de beste tweede jaars F spelers. Van deze groep hadden er al 4 een overeenkomst bij Vitesse. Nou dit was helemaal spannend en pittig en weer kende ik niemand. Na 1,5 uur trainen had ik de knollen helemaal op.  Ook nu was het heel leuk, want iedereen is erg aardig en wil leuk fanatiek samen voetballen. Bij Vitesse waren ze  schijnbaar na deze training zo enthousiast dat we de volgende dag al gebeld werden met de mededeling of ik per direct bij Vitesse onder de 9 wilde komen trainen en of ik dan volgend jaar wil trainen en spelen in Vitesse O.10.

Hier moest ik samen met papa en mama maar eens goed over nadenken, want ook bij de Graafschap had ik het erg naar mijn zin. Voordeel van de Graafschap was: kortere reisafstanden en samen met Wouter blijven voetballen wat ik ook erg leuk vind. Maar goed, toen werd het nog lastiger, omdat Wouter en ik ook nog allebei door FC Twente uitgenodigd werden voor stage trainingen.  Heel erg leuk al die brieven. Papa heeft hier ooit van gedroomd, maar nooit zo’n brief ontvangen, maar allemaal van deze brieven tegelijk is ook een beetje veel van het goede. Samen met Wouter toch 2 keer getraind inclusief een regiowedstrijd bij FC Twente gespeeld.

Echter het trainingsschema van FC Twente viel samen met het trainingsschema van Vitesse. Bij FC Twente stond ik aan het begin van de selectieprocedure die 1,5 jaar zou gaan duren, omdat FC Twente geen team O.10 heeft.  Omdat FC Twente wist dat we al een aanbod van de Graafschap en van Vitesse hadden boden ze mij aan om 1 keer mee te trainen in Hengelo op het trainingscentrum van FC Twente bij het team O.11. Papa en mama hadden toen een gesprek met FC Twente. Een dag na de training gaf FC Twente aan dat ze graag zouden zien dat ik het traject bij FC Twente zou vervolgen. Papa, mama en ik hebben echter een beter gevoel bij Vitesse. Had je ons dit een half jaar eerder gevraagd zonder de ervaringen die we hebben opgedaan, dan hadden we zeker voor FC Twente gekozen. Bij alle trainingen van alle BVO’s staan alle jeugdtrainers en veel scouts langs de lijn met beoordelingsformulieren.  Veel 1 tegen 1 duels en kleine partij vormen werden gespeeld tijdens de trainingen. Tijdens de trainingen bij Vitesse en  de positieve en goede gesprekken met de jeugdtrainer Bart van Rooijen kregen we steeds meer een voorkeur voor Vitesse. Dinsdagavond 28 oktober hebben we de knoop definitief doorgehakt tijdens het gesprek met Edward Sturing, Leo van de Kraats en Bart van Rooijen bij Vitesse.  Vitesse gaf aan dat alle scouts en alle trainers unaniem van mening waren dat ik op alle punten van het beoordelingsformulier goed scoorde en dat ze graag wilden dat ik bij Vitesse zou komen voetballen.

Wouter:

Ik kreeg in september een brief van De Graafschap dat ik gescout was en mocht komen trainen! Deze trainingen zijn op vrijdagavond in Doetinchem. Toen ik daar de eerste keer kwam kregen alle kinderen een bidon van De Graafschap. In de kleedkamer kregen we een shirt van De Graafschap aan met een hesje met een nummer. Daarna gingen we in groepjes trainen,verschillende oefeningen en partijtjes. Na 3 x trainen krijg je een brief of je nog een keer terug mag komen. Ik heb een paar keer zo’n brief gehad totdat papa en mama gebeld werden dat ze graag willen dat ik volgend jaar bij De Graafschap kom voetballen! Toen was ik erg blij! Er kwam een meneer bij ons thuis praten en die had een videoboodschap van Luuk de Jong bij zich voor mij, die vertelde dat het erg leuk is bij De Graafschap en dat hij hoopt dat ik daar kom voetballen! En dat wil ik heel graag!

De eerste paar keer dat je gaat trainen ken je de andere jongetjes niet, maar je leert ze snel kennen. De rest van dit seizoen mag ik ook blijven trainen samen met de jongetjes die volgend jaar ook bij De Graafschap mogen voetballen, zodat we elkaar nog beter leren kennen. We hebben ook al een oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Winterswijk.

WouterDeGraafschap         Fabian vitesse

Volgend seizoen gaan jullie voetballen bij Vitesse en De Graafschap. In welk team komen jullie dan terecht?

Ik ben nu ingedeeld bij Vitesse O.9. Dit betekent dat ik tot de zomer gemiddeld 3 keer per maand train bij Vitesse met jongens uit het zelfde geboorte jaar. Waarschijnlijk gaan we met dit team na de winter nog een paar wedstrijden spelen. Tot de zomer blijf ik met veel plezier voetballen bij VV Vorden en gaan de wedstrijden van mijn eigen team voor. Dit is ook wat Vitesse wil. Na de zomer kom ik in het team O.10 jaar en ga ik 2 keer in de week c.a. 1,5 trainen op Papendal op de woensdag en vrijdag en speel ik op de zaterdagen twingames wedstrijden. Twingames is bedacht door Ajax om alle spelers zoveel mogelijk te laten voetballen. Hier doen bijna alle BVO’s aan mee. Heel waarschijnlijk kom dan ik Wouter met de Graafschap wel tegen. Ik hoop dat ik ook nog tegen Feyenoord mag spelen.

Woensdag 5 november heb ik voor het eerst getraind met de 7 andere spelers die volgend jaar ook in de O.10 van Vitesse gaan voetbalen. Leuke jongens uit Deventer, Apeldoorn, Epe en Arnhem.  Ze kunnen wel allemaal heel goed voetballen. Ik ken nog niet alle namen maar dat zal vast goed komen de komende weken. Elk jaar word er weer gekeken bij Vitesse of je door mag. Papa en Mama zeggen maar zo, elk jaar voetbalervaring bij Vitesse is mooi meegenomen en pakken ze je nooit meer af.

Wouter:

Ik kom volgend seizoen in de De Graafschap E2, dat zijn de eerstejaars E-spelertjes. Ik moet dan 3x per week trainen in Doetinchem, 1x judotraining en 2x voetbaltraining.

Jullie hebben dan nog niet zo lang bij v.v. Vorden gespeeld, maar wat is de leukste ervaring geweest bij onze club?

Fabian:

Ik voetbal nu met veel plezier bij VV Vorden en kom hier ook graag terug als ik het niet red bij Vitesse.  Leuke ervaringen bij VV Vorden: winnen van een beker bij toernooien, de avondvierdaagse, jeugdkamp, pupil van de week zijn en ik hoop dat mijn mooiste ervaring nog komt. Kampioen worden met de F1. Ik kom ook na de zomer zeker nog veel op het voetbalveld van VV Vorden, want als het mogelijk is wil ik natuurlijk wel graag bij mijn broer en zusje kijken. Ook vind ik het erg leuk om samen met Papa, Thijmen en Jasmijn regelmatig te kijken/voetballen bij de wedstrijden van het eerste van VV Vorden.

Wouter:

Het leukste vind ik dat ik nieuwe vriendjes heb gemaakt bij V.V. Vorden, die zal ik gaan missen! Verder vond ik het voetbalkamp erg gaaf! Met z’n allen slapen in de tent en glijden op de zeepbaan.