dionVorden 3 juni 2016 – Met ingang van het seizoen 2016 – 2017 wordt Dion Kruip de trainer van het 2e elftal van v.v. Vorden. Op zondagmorgen zal hij worden geassisteerd door Rob Oplaat en ook de leider van het 2e elftal is deze week bekend geworden aangezien Jan Willem Voortman heeft aangegeven het stokje over te willen nemen van Sander Draaijer. Met deze bezetting is de staf van het 2e elftal bekend voor het nieuwe seizoen en zijn de vacatures opgevuld na het stoppen van trainer Udo Heij en leider Sander Draaijer.

Dion Kruip (21) is één van de trainers bij v.v. Vorden die, vanuit de visie die in 2009 is ontwikkeld om binnen de vereniging zelf het kader op te gaan leiden, inmiddels is door gegroeid naar het niveau om ook de senioren te kunnen trainen. Hij is begonnen bij de E- en de F-pupillen en heeft de laatste twee jaar de A1 getraind, het ene jaar samen met René Nijenhuis en afgelopen seizoen samen met Rob Oplaat. Het opleiden van onze eigen trainers wordt vooral uitgevoerd door Peter Jansen en ook Dion heeft veel opgestoken van de train-de-trainer avonden van Peter Jansen, maar ook van het onderling coachen en het een seizoen mee lopen en begeleiden van Peter. Samen met o.a. de jeugdtrainers Michiel Barink, Björn Grotenhuys, Wilbert Grotenhuys, Willem Lichtenberg, René Nijenhuis, Marc Rouwen en Rob Oplaat behoort Dion dus tot het gezelschap (jeugd)trainers die inmiddels al een paar jaar lang bij v.v. Vorden de jeugdelftallen trainen. Van onderaf komen inmiddels hier Bram Oplaat (18) en Sjoerd Voerman (17) bij en ook hebben Gijs van der Veen, Kevin Vliem, Daan Horstman en Bas Abbink de laatste twee seizoenen mee gelopen met dit traject.

Het 2e elftal zal komend seizoen ook weer uit komen in de res. 3e klas en Dion Kruip zal op dinsdag- en donderdagavond met een aparte 2e selectie de trainingen voor dit elftal verzorgen. Op zondagmorgen coacht hij het 2e elftal samen met Rob Oplaat en heeft hij ondersteuning van leider Jan Willem Voortman. De vacature die is ontstaan doordat grensrechter Thijs Eijkelkamp volgend seizoen op zondag gaat fluiten voor de KNVB, dient nog ingevuld te worden.

dion en rob