Vorden, 12 juni 2017 – Aanstaande dinsdagavond 13 juni om 20.00 uur is er een informatie avond gepland voor de gehele selectie van v.v. Vorden voor het seizoen 2017-2018, waarmee onze hoofdtrainer Michel Feukkink en 2e elftal trainer Dion Kruip de voorbereiding gaat starten. Deze selectie bestaat uit 38 spelers, waarvan 8 spelers uit de A-junioren (Ties, Chris, Sven, Tim, Mart, Guido, Patrick en Bas). Aangezien naast deze 8 spelers uit JO19-1 er ook nog 7 spelers uit de JO19-2 doorstromen naar de senioren en er vier ‘nieuwe’ spelers weer lid zijn geworden, heeft de seniorencommissie besloten om het komende seizoen te starten met zes seniorenelftallen. Het ‘nieuwe’ elftal, dat vooral bestaat uit jonge spelers, zal het 4e worden en het huidige 4e elftal zal Vorden 6 gaan heten.

Wij zijn bij v.v. Vorden zeer content met de doorstroming van de jeugd naar de senioren. Het komende seizoen komen er dus maar liefst 15 spelers over van de JO19 naar de senioren en blijven er ook nog eens twee leden ‘niet spelend lid met pasje’. Daarnaast zijn er vier leden tussen de 19 en 22 jaar weer lid geworden en sluiten het komende seizoen ook aan bij het nieuwe 4e elftal. Bij de selectie vertrekt er geen enkele speler, gaat er vanuit het 1e elftal niemand ‘lager’ voetballen en komt er één speler bij, namelijk de in het afgelopen seizoen al lid geworden Tom Klein Kranenbarg uit De Hoven. Tom heeft aan het begin van het seizoen 2016-2017 enkele wedstrijden gespeeld voor Jong Achilles’29 in de 3e divisie en besloot toen in Groesbeek te stoppen. De overschrijving naar v.v. Vorden werd niet goed gekeurd door de KNVB, vanwege deze bindende wedstrijden, en hij kon alleen na de winterstop in de B-categorie mee spelen. Na een seizoen met enkel trainingen bij onze selectie en een enkele oefenwedstrijd met het 1e elftal, en ‘Onder 21’ en een competitiewedstrijd bij Vorden 3, zal Tom na de zomer aansluiten bij de selectie. Ook de naam van Rik Schröer staat gelukkig weer bij de 38-koppige selectie en de 24-jarige oud speler van Vorden 1 heeft aangegeven een plek in het 2e elftal te ambiëren. Vanuit dit 2e elftal hebben drie spelers besloten om een stapje lager te gaan spelen en in het 3e te gaan voetballen. De acht 19-jarige spelers afkomstig uit de JO19-1, Chris Heuvelink, Ties Wentink, Patrick Groot Jebbink, Mart Boers, Guido Beerning, Tim Sloot, Sven Mulder en Bas Esselink, zorgen voor het nodige jong- en nieuw bloed in de selectie en zij zullen hun kansen krijgen in de voorbereiding om een plek te veroveren in het 1e of 2e elftal.

De doorstroming vanuit de jeugd, wat de laatste 5 jaar ervoor heeft gezorgd dat er steeds nieuwe spelers in de selectie bij zijn gekomen, is de belangrijkste reden dat de gemiddelde leeftijd van de 38 spelers tellende selectie slechts 22,7 jaar is waarbij Stefan Eggink en Micha Bolink de beide routiniers zijn met 30 jaar en Bart Stokman hier niet ver achteraan komt met 27. De rest van de selectie (35 spelers) is jonger dan 25 jaar, waarvan er 16 21 jaar of jonger zijn en dus nog in aanmerking komen voor ‘Vorden Onder 21’.

Halverwege september, ruim een week voordat de competitie op 24 september voor beide teams begint, zullen de trainers Michel en Dion uit de 38 koppige selectie de 17 (1e elftal) en 16 (2e elftal) namen bekend maken. Er zullen daarna 5 spelers in het 3e of 4e elftal terecht komen.

De selectie zal starten op zondag 13 augustus met de voorbereiding en in de weken tot aan de 1e competitiewedstrijd zal er nog een toernooi bij DCS in Zevenaar gespeeld worden met naast de gastheer ook DZC’68 en Westervoort als tegenstanders. Tevens speelt Vorden 1 nog twee oefenwedstrijden tegen HC’03 (4e klas zo) en AGOVV (2e klasse za).

Voor een uitgebreid overzicht van de selectiespelers, de namen bij Vorden 3,4,5 en 6, het 35+ team en de ‘niet spelende leden met pasje’ klik op het volgende bestand:

indeling-senioren-2017-2018-na-overleg-op-16-mei-version-6

De gehele voorbereiding van de selectie, inclusief oefenwedstrijden van Vorden 1 staat hier vermeld:

Voorbereiding 2017 – 2018