4277Vorden 5 augustus 2014 – De voetbalvereniging Vorden bestaat in augustus precies 85 jaar. In het linkermenu is via de button historie de geschiedenis terug te vinden van 1929 t/m 2004 toen de club 75 jaar bestond. In deze weken wordt in drie delen de laatste 10 jaar belicht van onze vereniging. Hieronder het laatste deel van 2011 tot heden.

Algemeen
De laatste drie jaar zijn voor de vereniging enorm enerverende jaren geweest waarin ontzettend veel is gebeurd. Naast het sportieve gedeelte waarbij de promotie in 2012 van het 1e elftal naar de 3e klasse natuurlijk het hoogtepunt was, heeft in deze jaren de privatisering van de accommodatie plaats gevonden, is de ingang met de toegangspoort geheel veranderd, is er een samenwerking met Socii gestart, heeft het Sportpark een opknapbeurt gekregen met o.a. verlichting op het 2e veld en de uitbreiding van de oefenhoek, is er een ‘club van 50’ opgericht die ieder jaar een verbeterproject financiert en is de voetbalvereniging gegroeid tot 470 leden en 32 teams.

Vooral de privatisering van de accommodatie is een langdurig proces geweest samen met de gemeente Bronckhorst. Al in 2007 is het bestuur gestart met de eerste werkzaamheden in het project ‘Harmonisering buitenaccommodatie’, maar in 2011 veranderde dit in ‘privatisering sportaccommodatie’s. Uiteindelijk zijn in 2013 alle sportaccommodaties in de gemeente Bronckhorst geprivatiseerd en heeft de voetbalvereniging een Stichting Beheer Sport Vorden opgericht. Deze stichting beheert het sportpark in zijn geheel, dus zowel de velden als de accommodatie, en heeft in 2014 het 1e (boek)jaar afgesloten. In dit 1e jaar is er vanuit het ambitieuze onderhoudsplan 2013-2028 enorm veel gebeurd en heeft er een ware metamorfose plaats gevonden op ons Sportpark. Naar aanleiding van nulmetingen met medewerking van o.a. de Gelderse Sport Federatie en adviesbureau ‘Grasmeesters’ is duidelijk naar voren gekomen dat vooral de velden, en de speltechnische middelen in de laatste 10 huurjaren een flinke achterstand had opgelopen. Door een intensief onderhouds- en beheerplan met medewerking van het bureau Grasmeesters zijn de drie velden en de oefenhoek de afgelopen anderhalf jaar terug gebracht op een acceptabel niveau, al zal het nog tot eind 2015-2016 duren alvorens het volledig naar wens is.

De vereniging zelf had in 2011 al een project gestart om de toegang tot het sportpark te verbeteren. Allereerst is via een succesvolle actie het Rabobank coöperatiefonds bereid gevonden om een bedrag van € 2.200,– te schenken voor het opknappen van de fietsenstalling. Maar daar gelijk achteraan heeft het bestuur toen besloten om via sponsorgelden budget-neutraal de toeganspoort volledig te vernieuwen. Onder het mom van ‘je krijgt nooit een tweede kans voor een 1e indruk’ is er een fraai toegangshek geplaatst met een mooie entreepoort in samenwerking met onze hoofdsponsor Barendsen Vorden BV. Op de onderste foto is de opening door het toenmalige jongste lid van de vereniging Niek Barendsen te zien.

Een ander in het oog springende verandering op het voetbalveld is de verlichting van het 2e veld, waarmee de vereniging ervoor gezorgd heeft, door maar liefs € 10.000 vrij te krijgen door wederom een succesvolle ‘internetactie’ bij het Rabobank Coöperatiefonds. Tenslotte zijn ook de dug-outs op alle drie de velden vervangen en is er veel meer ruimte ontstaan rondom de velden.

Tenslotte is er in 2012 een ‘club van 50’ opgericht. De doelstelling van deze club is tweeledig en wel het verbeteren van de binding met onze vereniging door o.a. twee feestavonden per jaar te organiseren en tevens een gedeelte van het ingelegde geld te besteden aan een verbeterproject. In de afgelopen drie jaar is door het ingebrachte geld o.a. de kantine opgepimpt en is er eind 2013 een overkapping gerealiseerd van het terras.

Vorden 1
De jeugdafdeling heeft een enorme groei doorgemaakt vanaf het jubileumjaar 2004. Om de kwantiteit om te zetten naar kwaliteit heeft de toenmalige jeugdcommissie samen met het bestuur in 2008 besloten om te komen tot een Technische Jeugdcommissie om het technisch beleid meer handen en voeten te geven. De uitgangspunten in de jeugdafdeling van v.v. Vorden zijn vanaf dat moment geweest de ‘woensdagmiddagtraing voor de E- en de F jeugd’ onder leiding van de techniektrainer Peter Jansen, het opleiden van eigen jeugdtrainers door ‘train-de-trainer’ en meelopen met ervaren jeugdtrainers en tenslotte het optimaal voorbereiden van de B- en de A-jeugd richting de senioren.

De laatste drie seizoenen is mede daardoor de samenstelling van de selectie van v.v. Vorden flink veranderd, doordat ervan de jeugd ieder jaar steeds nieuwe jeugdspelers doorstroomden. In het seizoen 2011-2012 was trainer Michel Feukkink aangetrokken als opvolger van Theo Hulshof en hij begon met het terughalen van de routinier Dennis Wentink. Maar in de loop van het seizoen, nadat het 1e elftal een prima start kende van de competitie, begon hij het team de verjongen met enkele talentvolle A-spelers. Nadat Frank Hiddink en Roy Böhmer al in 2010 als 17-jarigen over zijn gegaan naar het 1e, kwamen daar in het begin van 2012 ook nog eens Robin Verstege, Bas Boers, Daan Horstman en Sam Abbink bij. Met deze erg jonge ploeg veroverde Vorden 1 de 3e periode en in zijn eerste jaar als trainer promoveerde Michel Feukink zelfs via de nacompetitie naar de 3e klas.

In de afgelopen twee seizoenen heeft het 1e elftal prachtige wedstrijden gespeeld en heeft het vooral in de thuiswedstrijden steeds erg goed gepresteerd. In het seizoen 2012-2013 speelde het voor het eerst sinds 10 jaar weer tegen PAX en zowel in Hengelo als in Vorden werd deze wedstrijd erg goed bezocht en was de beleving vooral op ons eigen Sportpark enorm.
De toeschouwersaantallen groeide ook steeds maar door en de van geel-zwarte shawls voorziene supporters beleefden vooral in het afgelopen seizoen, toen er wederom in de 3e klasse gespeeld werd en topseizoen door de impulsen en fraaie ideeën van leider Fred Fransen. Het seizoen in de koningsklasse met derby’s tegen PAX, Ruurlo en Witkampers werd het beste seizoen van de vereniging tot nu toe, want met een 5e plaats behaalde Vorden 1 de hoogste klassering ooit in de 3e klas bij Vorden.

Feestavond op 5 september
Ondanks dat 85 jaar geen officieel jubileum betreft, willen wij als vereniging toch aandacht besteden aan deze mooie verjaardag. 85 jaar voetbal bij v.v. Vorden wordt het thema op vrijdagavond 5 september, als in de kantine en onder de overkapping het openingsfeest van het seizoen wordt gehouden. De lancering van de nieuwe website geeft extra cachet aan deze avond en er is nog een extra verassing ….

De club viert dus haar 85 jaar bestaan en met 470 leden, 32 teams, bijna 200 vrijwilligers, 150 donateurs en 130 sponsoren is de club er klaar voor om in 2019 het 90 jarig jubileum te vieren. En dat is wel een officieel jubileumjaar!

4281 4279 4280