Vorden, 14 september 2018 – Vorden 1 speelde gisterenavond haar 3e bekerwedstrijd in de poulefase aangezien deze vooruitgeschoven was van komende zondag naar afgelopen donderdagavond in verband met het gewenste trainingskamp van het 1e elftal in Noordwijk. Tegenstander Hulzense Boys (za 2e klasser) uit Hulzen maakt korte metten met de geel-zwarten, want met maar liefst 2-8 verloor Vorden 1 alweer haar 5e wedstrijd van de in totaal 6 wedstrijden in de voorbereiding van het seizoen 2018-2019. De 8 doelpunten brengt het totaal op maar liefst 24 tegentreffers in de zes voorbereidingswedstrijden. Nu heeft ieder team in deze fase van het seizoen haar team niet altijd helemaal compleet, maar het dient wel gezegd gezegd te worden dat het bij het 1e elftal gisterenavond in de basisopstelling maar liefst 7 spelers om diverse redenen ontbraken. Ook kon er geen beroep gedaan worden op spelers uit het 2e elftal, want deze waren met z’n allen in Vorden de bruiloft van selectiespeler Micha Bolink (gefeliciteerd!) aan het vieren, en vandaar dat het voor trainer Michel Feukkink een hele puzzel was om 13 spelers bij elkaar te krijgen.

Geen Robin Verstege, Bart Stokman, Bas Kortstee,  Stefan Eggink, Roy Böhmer, Koen Oosterhuis en Frank Hiddink en dat hield in dat Vorden 1 gisterenavond aantrad in een volledig nieuwe samenstelling. In het doel stond Esli Lindenschot (JO19), de achterhoede bestond uit Sven Mulder, Bas en Sam Abbink en Niels Rondeel (JO19). Het middenveld werd gevormd door Luuk Smit, Tom klein Kranenbarg en Ate Barendsen en voorin speelden Daan Horstman, Gijs van der Veen en Michel Cornelissen.

“Ik ben zeker tevreden over de inzet, mentale weerbaarheid en de positieve drive die deze 11 jongens en ook de invallers Nick Koning (JO19) en Sander Eggink hebben laten zien. We wisten dat het niet eenvoudig zou worden en jammer genoeg troffen we ook nog eens een Hulzense Boys dat liet zien dat het een heel aardig elftal heeft en dik verdiend heeft gewonnen. De stand is met 2-8 natuurlijk te hoog, maar nogmaals gezien de samenstelling van het team en het feit dat sommige jongens voor het eerst met elkaar speelden, ben ik zeker niet ontevreden over deze avond’, aldus trainer Michel Feukkink.

Vorden 1 trof inderdaad gisterenavond een gretig Hulzense Boys dat wist dat het met een overwinning zeker was van een plek in de 2e ronde van de KNVB-beker afd. Oost. Vooral de hulzense spits schoot met scherp en maakte maar liefst vier doelpunten en ook nog eens netjes verdeeld over twee helften. Sowieso werd de score keurig in tweeën behaald, want de ruststand was 1-4 en de eindstand dus 2-8. De doelpunten van Vorden werden gemaakt door Daan Horstman en Tom klein Kranenbarg en waren beide fraaie treffers.

Komend weekend is Vorden 1 dus in Noordwijk voor haar trainingskamp ter voorbereiding op de start van de competitie en dan zullen we volgende week thuis tegen VIOD op 23 september zien of en zo ja welke gevolgen deze moeizame voorbereiding heeft gehad op de ploeg.